Autsajderi

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Zasto grupe ljudi ponekada odbacuju nove pridoslice, primera radi novi ste na poslu ili gde vec i ubrzo postanete autsajder u nekoj grupi ili okruzenju?

Kako se postaje autsajder i kako se nositi sa time?
Kako se vi ophodite prema autsajderima, znate li mozda nekog ili ste i vi sami autsajder?

Promenio sam nekoliko poslova ali se nikada nisam osecao kao autsajder u odnosu na starije kolege.
Mislim da je sve do coveka to jest kako se on od starta postavi.Koliko je druzeljubiv,komunikativan i voljan da se na neki nacin uklopi u kolektiv.

Zasto grupe ljudi ponekada odbacuju nove pridoslice, primera radi novi ste na poslu ili gde vec i ubrzo postanete autsajder u nekoj grupi ili okruzenju?

Sve zavisi od mnogo faktora... Zavisi kakav je fizicki i mentalni utisak, zavisi od slabosti/kompleksa drugih ljudi, a takodje zavisi i od znanja... Ili od percepcije znanja...IIi od percepcije sta je to zaista koren pripadnosti, okosnica, osa pripadnosti?!

Postaje se uglavnom glupim pitanjima, ili dodvoravanjem... Nosi se time sto stavis grupu insajdera na ignore... Ako si dovoljno jak sam po sebi.

Kako se vi ophodite prema autsajderima, znate li mozda nekog ili ste i vi sami autsajder?

Za mene ne postoje autsajderi, jer sam uglavnom na poslu "one man show" i radim sa jakim igracima, od potrebe do potrebe. Autsajderima treba pomoci, sve u sklopu korektne kolegijalnosti. :ok:

_nobody_

obicno prihvatim dobrodoslicom i volim da uputim i pomognem al se tako i cesto obije o glavu,to su nesigurne osobe jedna drugoj cuva dupe i sve je kalkulacija ko kome vise moze uciniti

Nov si, gledaju te kao konkurenciju i imaju prednost jer se vec znaju i zna se ko je dobar sa kim. Zrtve mobinga obicno postaju dobri strucnjaci. Guraju te dole i namestaju ti najgore poslove.
Pokusavaju da te omalovaze i sto je glavno da te mentalno slome, a to se iole psihicki jakim ne moze desiti.
Zrtve mobinga obicno postaju osetljive devojke.

Mene redovno krivo procijene kad udjem u novo drustvo . Nemam pojma zbog cega je to tako , dal zbog face , ponacanja ili neceg treceg .
Ljudi su navikli da imaju stereotipe i da uporedjuju prema prethodno poznatim ljudima a ja sam sve osim stereotipa . Original na koji oni
nisu navikli . Naravno , vremenom sve dodje na svoje .

komplexna tema.

Moras ti da se uklopis u grupu u koju dolazis, ne oni u tebe ;)

Sve zavisi sta se vrednuje u toj grupi... ljudi su razliciti.

U svakom slucaju, moras da se nametnes i pokazes svoje kvalitete , i da si osoba za postovanje :)

znaš kako
tipa 80 posto autsajdera ispadnu autsajderi od osećaja lične inferiornosti
i svog anti-ponašanja
ostalo spada u razno, neko ne želi da se uklapa, neko je jednostavno bolji od mase /znam, svi autsajderi to misle, ali.../ ...

komplexna tema.

ovo važi u 2 slučaja
u slučaju da si klasični neselektivni konformista
i u slučaju da to zahteva tvoj napredag i egzistiranje u okruženju koje je profesinalno, a ne intimno
dakle na poslu i slično gde se uklapaš u kolektiv, i to ako posao to zahteva

Postoje pozitivni i negativni autsajderi

Pozitivni autsajderi su oni koji se izdvajaju iz proseka po pozitivnim stvarima - ne vode se time sta je popularni, ili ''in'' , vec rade ono shto ima kvalitet - citaju knjige, voze bicikli, dzogiraju svako jutro, bave se nekim svojim uvrnutim hobijem.... posecuju starije clanove porodice , voze baku kod lekara :zaljubljena:

IZDVAJAJU SE IZ MASE PO VRLINI, DA TAKO KAZEM

Negativni autsajderi su oni koji ne razumeju pravila igre ;) pisana i nepisana ... bilo na poslu, u porodici, na ulici, u pozoristu itd...

Pa ono, ja kontam da je do nekog opšteg nepoverenja + činjenice da u toj grupi već postoji neki ekvilibrijum, tj svaki član je popunio neko mesto i sistem je skladan, i onda dođeš ti i narušiš ravnotežu i sistem mora da se menja da bi obuhvatio novi odnos članova, nove ponude humora, razumevanja, informacija... Što ne biva toliko teško ako imaš da ponudiš nešto što je grupi interesantno

cesto tu i ti njih odbacujes a ne samo oni tebe, mada valjda nije to sve konacno
sad sam autsajder mada moze valjda da se posmatra i da nisam, zavisi
meni to kako je i ne smeta ali moze da se padne nize :I

komplexna tema.

Sve zavisi sta se vrednuje u toj grupi... ljudi su razliciti.

U svakom slucaju, moras da se nametnes i pokazes svoje kvalitete , i da si osoba za postovanje :)

Ne mislim da moras da se uklopis a ne oni u tebe, jer zavisi od toga da li si lider ili ne, lider sam po sebi ne moze da se uklopi, a i ne vidim potrebu da se neko negde uklapa samo da bi ga prihvatili, prosto budi ti, pa, oni ce prihvatiti ili ne.

Ne mislim da moras da se uklopis a ne oni u tebe, jer zavisi od toga da li si lider ili ne, lider sam po sebi ne moze da se uklopi, a i ne vidim potrebu da se neko negde uklapa samo da bi ga prihvatili, prosto budi ti, pa, oni ce prihvatiti ili ne.

Lider mora da ima osobine koje ce drugi postovati....

Lider ne moze da natera nikog da ga slusa - to se dogadja prirodno,kroz postovanje .

Zavisi sta ti je cilj...

Kad pomislim na Isusa Hrista koji je bio autsajder totalni,a onda je njegova licnost promenila istoriju sveta....i na apostole

U tom slucaju ima smisla tvoja tvrdnja ..... :)

Lider mora da ima osobine koje ce drugi postovati....

Lider ne moze da natera nikog da ga slusa - to se dogadja prirodno,kroz postovanje .

Zavisi sta ti je cilj...

Kad pomislim na Isusa Hrista koji je bio autsajder totalni,a onda je njegova licnost promenila istoriju sveta....i na apostole

U tom slucaju ima smisla tvoja tvrdnja ..... :)

Ne mislim naterati fizicki, vec jednostavno doci i pokupiti slavu sto se kaze... Tako da ne mislim da moras da se uklapas...

ne gledam posao ni kroz ciju licnost, zadatak/posao je masina u kojoj kad smo svi skupa, timski , sve dodje lako na svoje mesto :)

prema ljudima na poslu se ophodim korektno i veoma otvoreno, uvek im dam prostora za razgovor i uzimam u obzir sve odluke i misljenja.

nikad problem.

Back