АУТОНОМАШТВО- КУДА И ЧЕМУ

Bila je, zato što se godinama pre toga razvijala. Nije dolaskom Miloševića na vlast odjednom postala ekonomski džin, već su iza toga stajale godine i godine rada.

Aјде? Пa што ондa ови зa 10 годинa нису бaр одржaли оно што је Милошевић у условимa рaтовa и сaнкцијa?

И опет нико од aутономaшa дa ми одговори нa 169. пут постaвљено питaње, ко и кaко ствaрa пaре у Војводини, и који су мехaнизми отимaњa тих пaрa и преношењa јужно од Сaве и Дунaвa?

Нико није против регионализације, али нека се и Војводина подели на Срем, Банат и Бачку. Нико нема ништа против Војводине, као што сам и написао у тексту она је српска творевина. Проблем је што су они који су главни заговарачи аутономије уствари сепаратисти, србофоби и криминалци!
Mislis isti kao oni u Severnoj Mitrovici?

Bila je, zato što se godinama pre toga razvijala. Nije dolaskom Miloševića na vlast odjednom postala ekonomski džin, već su iza toga stajale godine i godine rada.

Aјде? Пa што ондa ови зa 10 годинa нису бaр одржaли оно што је Милошевић у условимa рaтовa и сaнкцијa?

И опет нико од aутономaшa дa ми одговори нa 169. пут постaвљено питaње, ко и кaко ствaрa пaре у Војводини, и који су мехaнизми отимaњa тих пaрa и преношењa јужно од Сaве и Дунaвa?
Jel tebi mora bas sve da se nacrta...ziro racun 840...budzetski korisnici..elegantna pljacka preko ziro racuna

Zato što su nesposobna bagra. Zato nisu ništa sačuvali. Ali ponavljam - Vojvodina nije postala ekonomski džin za vreme Miloševića.

Mislis isti kao oni u Severnoj Mitrovici?

Зар ЛСВ није сепаратистичка странка (колико сам примера само навео) и србофобска (Чанак лупе печатима свима да су фашисти, националисти) и криминална (локална власт свуда у Војводини краде).

Ето ти у Суботици позориште је срушено 2006. године и требало је да се изгради ново до 2010. после је рок продужен до 2012. Паре су узете и из буџета, и наравно ко их је украо него суботички политичари! Наравно, то није истина, свако ко је политичар у Суботици је поштен за то је крив Београд.

Poslednja izmena:
Војводина није никада била економски "џин".У оквиру СФРЈ Војводина се рачунала у тзв."развијене" у односу на Косово, Македонију, Ц.Гору и БиХ.И ужа(централна) Србија је била "развијена" па су развијени финансирали развој неразвијених.

Војводина је и сада знатно развијенија од јужних делова Србије , нешто мање развијена од Београда и то је исто као и 1988 .

Аутономне покрајине су биле део СФРЈ, а за садашњу Србију постојање 1 толико велике аутономије је потпуно нерационално.Територијална јединица са скоро 30% становништва Србије(без КиМ) је увек "кандидат" за неку државу у држави, чак и када остварује најнормалније функције аутономије. Уколико би се Војводина и централна Србија децентрализовале на много мање јединице , рационалније би се гледало на неке функције које сада врши АПВ , а које би вршиле мање јединице.

Kad se novci nadju u nasem dzepu nastavicemo mi da sviramo neke druge note a do tad ponavljacemo ovo sve do vecnosti.

Pa da, kad ostanu u džepu vojvođanskih političara i tajkuna, što se i sad dešava. Ko što reče kolega gore, 10000 puta je tražio da objasnite kako funkcioniše to otimanje para, ali ne znate zato što ste čuli na vestima kako je neki političar to rekao i odmah uzeli zdravo za gotovo.

Milioniti put postavljam primera pozorišta u Subotici. Je l' za to kriv Beograd, ajde odgovori?

Зашто пишете само о Војводини.Имамо проблем на југу Србије,већи од Војвођанског.
Војводина је Београдска творевина.Тамо кроје Војводину да би њихову неспособност пребацили на Војвођане.Па карта за превоз у приградском саобраћају је скупља за Војвођанска села него за остали део СрбијеЗа исту километражу је 20-30% скупље ка Банату,Срем сматрају својим.Овде је струја скупља,намирнице,порези...Овде има гладних што се никада није догодило.Шта ће се десити ако стварно дође до отцепљења?Границе се морају вратити на изворне,народ ће се поделити,Србин против Србина.Да ли је то нормално?Имајмо слуха за Војводину и Војвођане.
Говорили смо да Свето Косово остаје у Србији.Не дамо га!Крваво се завршила та прича.Зар тако нешто треба и у Војводини да се деси?
Није Ненад Чанак сам створен.Створили су га његови сарадници а сада им се он отргао.
Како год,Војводина ће се одвојити од Србије.Кривицом политичара.Ја не желим да будем гладан у житници.Не желим да нафту плаћам скупље а имам је.Не желим да плаћам ТВ преплату а да гледам Београдску хронику.Не желим да ми Београд кроји одело.

Зашто пишете само о Војводини.Имамо проблем на југу Србије,већи од Војвођанског.
Војводина је Београдска творевина.Тамо кроје Војводину да би њихову неспособност пребацили на Војвођане.Па карта за превоз у приградском саобраћају је скупља за Војвођанска села него за остали део СрбијеЗа исту километражу је 20-30% скупље ка Банату,Срем сматрају својим.Овде је струја скупља,намирнице,порези...Овде има гладних што се никада није догодило.Шта ће се десити ако стварно дође до отцепљења?Границе се морају вратити на изворне,народ ће се поделити,Србин против Србина.Да ли је то нормално?Имајмо слуха за Војводину и Војвођане.
Говорили смо да Свето Косово остаје у Србији.Не дамо га!Крваво се завршила та прича.Зар тако нешто треба и у Војводини да се деси?
Није Ненад Чанак сам створен.Створили су га његови сарадници а сада им се он отргао.
Како год,Војводина ће се одвојити од Србије.Кривицом политичара.Ја не желим да будем гладан у житници.Не желим да нафту плаћам скупље а имам је.Не желим да плаћам ТВ преплату а да гледам Београдску хронику.Не желим да ми Београд кроји одело.

Koji problem na jugu ??

I ko je tome doprineo da Vojvodina ekonomski propadne? Ko je vristao ,,oj srbijo iz 3 dela,bices opet cela,,? Ko je ukinuo nadleznosti Vojvodine, policiju,sudstvo,finansije???:think:
То је било у време комунистичке окупације и сада тако не треба да буде Недиме из Басније који се правиш да живиш у Србији.

a zasto je proizvodnja stala?

u Vojvodini se najbolje zivelo kada je 90% njenog novca u njoj i ostajalo... to su najjace cinjenice... nekada je vazila za naj oranicu Evrope, danas - velika nula
Човече, свако ко је мало више економски писмен ће ти рећи да се на пољопривреди не може покренути развој земље у ово доба.
Ми увозимо пољопривредне производе, јер су јефтинији него да их сами производимо, јер смо неорганизовани и неспособни да сами квалитетно производимо итд.
Нема то везе до државне управе већ искључиво до неекономичности наших предузећа и чињенице да све државе света сада имају добро развијену пољопривреду те се не може зарадити извозом хране.

Више пара доносе рудници, металургија, индустрија, енергетика, али од пољопривреде нема зараде.

. . .

Srbija je slozena zemlja sa toliko razlicitosti da one mogu srasti u koherentan sistem samo autonomijama. Pokrajina Vojvodina mora da postoji jer je ona istorijska tvorevina starija od moderne Srbije. Ima svoju posebnu istoriju, kulturu i sasvim drugačije privredne potencijale i potrebe. Za razliku od ostatka Srbije pripada centralnoevropskom kulturnom uticaju.
Pokrajine: Sumadija, Niska pokrajina, Drinska pokrajina, a mozda i Sandzak moraju da postoje iz ekonomskih razloga. One ce kad tad biti formirane. Pokazalo se da autonomni krajevi uvek bolje funkcionisu od centralistickih drzava ili centralnog dela svoje drzave. Razlog je vrlo jednostavan, jer se tada vlast i odlucivanja priblizavaju gradjanima. Vojvodina kad je imala autonomiju (pravu a ne fake) bila je nešto malo manje razvijena od Slovenije, a sada je pod centralizmom Beograda svedena na prosjački štap. Niški kraj i uopšte taj deo Balkana nekada je bio najbogatiji deo Osmanskog carstva i Evrope. Tu je postojao Niski vilajet. U Kraljevini Jugoslaviji Moravska Banovina se mogla pohvaliti jednim Leskovcem koji je bio bankarski centar i jedan od najbogatijih gradova Jugoslavije.
Beograd je danas najbogatiji deo Srbije, sa vrlo funkcionalnom upravom. Razlog je taj što Beograd ima toliko nadležnosti da je faktički država u državi.
Što više autonomije to bolje za građane. Ko voli centralizam, pametnije bi mu bilo da ode u Banjaluku i da se zalaze za centralisticku Bosnu i ukidanje RS nego sto prdi po forumu :lol:

Nego, ko je izmišljao kojekakve Krajine po Hrvatskoj i BiH, ko je tražio autonomije i nezavisnosti? De, malo me podsetite :D:D:D Da nisu ovi što sada kake protiv autonomija? :D:D

f239qb.jpg

Idealne pokrajine za Srbiju

Poslednja izmena od moderatora:
. . .

Srbija je slozena zemlja sa toliko razlicitosti da one mogu srasti u koherentan sistem samo autonomijama. Pokrajina Vojvodina mora da postoji jer je ona istorijska tvorevina starija od moderne Srbije. Ima svoju posebnu istoriju, kulturu i sasvim drugačije privredne potencijale i potrebe. Za razliku od ostatka Srbije pripada centralnoevropskom kulturnom uticaju.
Pokrajine: Sumadija, Niska pokrajina, Drinska pokrajina, a mozda i Sandzak moraju da postoje iz ekonomskih razloga. One ce kad tad biti formirane. Pokazalo se da autonomni krajevi uvek bolje funkcionisu od centralistickih drzava ili centralnog dela svoje drzave. Razlog je vrlo jednostavan, jer se tada vlast i odlucivanja priblizavaju gradjanima. Vojvodina kad je imala autonomiju (pravu a ne fake) bila je nešto malo manje razvijena od Slovenije, a sada je pod centralizmom Beograda svedena na prosjački štap. Niški kraj i uopšte taj deo Balkana nekada je bio najbogatiji deo Osmanskog carstva i Evrope. Tu je postojao Niski vilajet. U Kraljevini Jugoslaviji Moravska Banovina se mogla pohvaliti jednim Leskovcem koji je bio bankarski centar i jedan od najbogatijih gradova Jugoslavije.
Beograd je danas najbogatiji deo Srbije, sa vrlo funkcionalnom upravom. Razlog je taj što Beograd ima toliko nadležnosti da je faktički država u državi.
Što više autonomije to bolje za građane. Ko voli centralizam, pametnije bi mu bilo da ode u Banjaluku i da se zalaze za centralisticku Bosnu i ukidanje RS nego sto prdi po forumu :lol:

Nego, ko je izmišljao kojekakve Krajine po Hrvatskoj i BiH, ko je tražio autonomije i nezavisnosti? De, malo me podsetite :D:D:D Da nisu ovi što sada kake protiv autonomija? :D:D

f239qb.jpg

Idealne pokrajine za Srbiju

PUN POGODAK, JENKI

UPRAVO TI DODJOSI KOJI SU SVIH OVIH MINULIH DECENIJA STALNO PRESELJAVALI SVOJ ETNOS IZ LICKIH; KRAJISKIH; KOSOVSKIH.............KRSEVA; DANAS, POSTO POZAMASNO NASELJAVAJU VOJVODINU , TRAZE DRZAVU I OD SRBIJE...........................BUDUCI DA IM NIKO OD KOMSIJSKIH NARODA NIJE DAO NI POKRAJINU A KAMOLI DRZAVU

ta populacija je najvazniji strateski element americkog plana za razbijanje srbije. sa tim narodom amerika je razbila jugoslaviju i na pomolu je nova mobilizacija tih krajiskih "divizija"

KONTAS BA?

Poslednja izmena od moderatora:

Back