Automobilizam u budućnosti

Код електро-мотора у аутомобилима, највећи проблем је обезбедити ту струју тј. направити довољно квалитетне батерије које ће моћи да напајају мотор довољно дуго великом снагом. Такође, код електро-аутомобила користиће се систем који се одавно користи код трамваја и возова где се кинетичка енергија која се ствара приликом кочења претвара у електричну и враћа се агрегату те се очекује да се усавршавањем тог принципа додатно добије на побољшању квалитета и дуговечности батерија ;)

Upravo o tome i govorim.Ne mešam elektro pogon sa kubikažom,samo sam hteo da skrenem pažnju na činjenicu koliko je snage (struje kod elektromotora) potrebno da se postignu gore pomenute performanse.

Ipak auto industrija nikad neće koristiti takve sisteme kao železnica (teorijski je nemoguće),tako da je za sve ovo potreban jedan revolucionaran projekat,kako bi se ispunile tvrdnje proizvodjača takvih automobila.

Na baterijama se nonstop radi,cuo sam jos pre 3 godina da Toshiba radi na baterijama koje rade na sagorevanje alkohola i kad se alkohol istrosi samo dopunis bateriju i proces krece iznova,a baterije traju 3 puta duze no ove sto imamo danas.
Ja licno polazem dosta nade u Tesla Motors,ako im uspe taj auto 2011 revolucionirace auto industriju zauvek.

Back