Odgovor na tvoj zahtev Luciferko:
Pokrenes mirc, zatim na tool bar (vrh ekrana) pronadjes opciju TOOLS Kliknes na nju otvori se meni na kojem odaberes SCRIPTS EDITOR. Kad si u njemu mozes da ga povecas tako sto ces da stavis strelicu na njegove rubove drzis levi na misu i povlacis. Kad si povecao na zeljenu velicinu, proveri da od 5 opcija je izabrana opcija REMOTE. Unjoj vec verovatno postoji text pa je dobro da otvoris cisti beli list u njoj. To ces postici tako sto u editoru podjes u gornji levi ugao i kliknes na opciju FILE. Otvori se meni i na njemu odaberes opciju NEW.
Kada si ovo uradio, spreman si da upises kod za ono sto zelis. Ja cu ti ga napisati ovde i mozes jednostavno da ga samo kopiras na taj beli list u editoru.
Ok, evo kod:
on 1:JOIN:#KANAL:/msg $nick PORUKA
I to je to. Rec KANAL zamenis imenom svog kanala, a rec PORUKA zamenis svojom porukom.
Evo primer:
on 1:join:#test:/msg $nick Cao, dobrodosli na kanal #test.
U ovom primeru svako ko udje na kanal #test ce od tebe da dobije poruku Cao,dobrodosli na kanal #test.
Mozes da dodas ime tog nekogu poruci.
primer:
on 1:join:#test:/msg $nick Cao $nick , dobrodosli na kanal #test.
U ovom primeru svako ko udje na kanal dobiti ce poruku kao i pre samo ce da se pomene ime korisnika u poruci. Recimo da je Vlado usao na kanal, dobiti ce poruku: Cao Vlado , dobrodosli na kanal #test.
Vodi racuna da prva rec "on" bude uz samu levu ivicu gde pises i da linija cela ne predje vise od 700 karaktera u duzinu jer ce linija da nestane. Duzinu linije mozes da pratis dok kucas u donjem desnom uglu. Pozdrav sve najbolje