NT Vending
Aktivan član
- Poruka
- 1.250
Ko zeli da radi sa vendingom a ima dobre lokacije moze da dobije par automata bez ulaganja da vidi kako mu ide Dobije sirovine i aparate .Ko zeli nek se javi vlastas@ptt.rs
Poštena ponuda!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko zeli da radi sa vendingom a ima dobre lokacije moze da dobije par automata bez ulaganja da vidi kako mu ide Dobije sirovine i aparate .Ko zeli nek se javi vlastas@ptt.rs
Локацију је управо најтеже пронаћи, бар што се Београда тиче, све иоле пристојније и нормалније је већ увелико заузето...
Vjerujes li da tu skoro pa nikakvih pravila nema, ja sam se najvise razocarao u lokacije za koje sam bio siguran da ce extra dobro raditi.
Za lokacije koje lose rade treba se upitati sta je tu problem >dali je problem aparat koji izgleda ko ruzna devojka ili los kvalitet sirovina stelovanja aparata ili velike cene a treba znati da lokacija sa 20 napitaka dnevno je ekstra 20x365 dana =7300x20din zarade=146000 din x 20 takve lokacije 2,920,000.oo dinara nije nesto ali bolje ista nego nista pustite skole i 100 napitaka dnevno po aparatu kad to podelite sa radnim danima ispada u proseku isto ko i jedan obican servis ili vulkanizerska radnja najveci problem je u vendingu ubediti davaoca lokacije da vam ne naplati mesto ili mesecnu kiriju . Po meni najbolja lokacija je firmica sa 15 zaposljenih koji imaju elektronske kljuceve . imate firme koje brendiraju aparate tako da kad vam odrade aparat retko ko ostane malodusan da ne pogleda i popije nesto na aparatu . A da svako zeli da zakine na sirovinama taj se povlaci iz vendinga sigurno ( svaki aparat mora da se steljuje sa vagicom a ne da se prati uputsvo i fabricka stelovanja 99% nazovi operatera i nema vagicu a kamoli manometar za pritisak vode za espreso )
Upravo tako.
Koje sirovine koristis?Ja sam zadovoljan sa Ristorom i Amigos kafom, samo sto je moras staviti malo vise da bude bas dobra.
Vjerujes li da tu skoro pa nikakvih pravila nema, ja sam se najvise razocarao u lokacije za koje sam bio siguran da ce extra dobro raditi.
Sto se tice ristore to je ekstra cokolada ali tek od 27 grama po napitku je neki minimum. Problem kod ristore je kad ti zajebe aparat ili zbog loseg stelovanja isti je ukus i sa 35 grama po napitku zato vagica zbog ekonomije . Ja koristim cofe+co ide 22 grama po napitku i ako se stavi vise menja se ukus .koristio sam i ristoru ali mi se cofe+co premijum pokazala dosta bolje a cena mi je 3,8 evra za kilogram.Sto se tice kafe probao sam sve i svasta i na kraju grand espresso je najbolja verovatno sto ima slican ukus nasih domacih kafa a sto se tice don isto nije losa ali je previse prljava ima u njoj dosta kamencica srafcica eksera i dugmadi sve to sam vadio iz mlinova i rekao nikad vise grand. Sreca sto mi aparati imaju automatiku za kamencice inace ta tura ne ponovila se. i moja procena je da od inkontra nema aparat koji bi napravio bolji espresso jeste da taj aparat je vec prljav i tezak za odrzavabje ali oni prvo probijaju lokaciju pa na nihova mesta stavljam pegaso ili neki noviji .
Imam i par Diksi Narko ja neznam dali je neko imao kvar na nima kad sam ih kupio iz straha sam se obezbedio rezervnim delovima ali moji rade ekstra jesu teski ko smrt ali vrede svaku paru datu .
Ту се слажем да нема правила, али ако је мени једино остало да постављам по средњим "каубојским" школама онда радије не бих постављао уопште... Е сад, не знам како је са локацијама на отвореном, али од "затворених" мрка капа.
Pa slazem se za vagicu, jos je nisam nabavio, stelujem po zadatim parametrima, a ako ne valja onda po ukusu.Gdje naci solidnu vagicu?Koja je cijena?
A za kafu, ti mozes naci sigurno "zlatni Amigos" tuda oko tebe, bas je za automatske distributore predvidjen, tj. za vending i moze se napraviti odlican espreso s njim, a cijena je oko 8 eura s pdv-om.I nema ni kamencica ni sarafa, ponekad bude onaj dio grancice od korpe u kojoj se nosi kafa, ali jednom godisnje i stane mlin zbog toga, ali bas rijetko.
Nemam iskustva sa Dixie narco, sad sam porucio jedan Saeco Combi, ima i espreso, i snack, i limenke.
Imas zlataraske vagice dzepne ja sam platio 25 evra retko kad se poklope orginalni parametri a ukus za cokoladu nikad neces potrefiti otprilike nego odes kod zlatara i uzmes jednu praznu casu( one providne ) on ti izmeri i ti obelezi to ti je vec priblizno vec ti to za kafu nije tacno ako ti mlin melje sitnije bice teza doza kafe ako krupnije onda kontra to gledas da ti masa koja ostane bude kompaktna ko cigla da se ne rastura .
A sto se tice zlatnog amigosa losa je to kafa mogu da je uvezem na 3.2 evra kilo ako uzmem celu paletu i ova grand espreso je samo za vending .
ja imam isto konbinovane bianchi pegaso vega 10 komada ali nisam zadovoljan mnogo rada a malo para zna spirala da zajebe uvek po nesto zaglavi samo limenke idu dobro na njima a mars i snikers samo zezaju da ne pricam za cips .
Dixie Narko ima kapacitet 750 limenki moze i pet ambalaza nih koristim po fabrikama na pojedinim mestima nema cuvara ali je potpuno blindiran jednom mi crkla brava imao bravar dva dana posla busio pa mu oci ispale . nego reci mi sto se tice vode kako ti to ide imali tu zarade ili samo tegljenje balona .
Probacu nabaviti tu zlatarsku dzepnu vagicu, imam ovdje u ponudi bas precizne, ali su oko 100 eur i vise.Mi smo, a i konzumenti, za sada zadovoljni tim Amigosom, ali je ovdje skuplji, ima i divljaka, oni su dosta jeftiniji, ali se vidi razlika i u izgledu i u ukusu, ko zna koja je to kafa, mozda je taj divljak Amigos tu kod tebe.
Posao sa vodom: moras kupiti aparate i boce od 18,9 l, aparat ti dodje oko 100-105 eur dok ga uvezes, boca oko 8 eur komad, a za pocetak ti treba bar 200 aparata i 2000 boca, treba ti vozilo za razvozenje, bar neki "kedi" ili kombi manji, oprema za sanitaciju i magacin za cuvanje vode, paletar, stalaze za vodu.Sve u svemu oko nekih 40.000 eur za start.Kod nas je minimalna potrosnja 2 boce mjesecno za fizicka, a 3 za pravna lica i onda idi trazi kupce, nudi, reklamiraj, postavljaj aparate.Kad sve postavis prodaja ti je oko 400 boca mjesecno zimi do 600-700 ljeti, cijena vode u prodaji je oko 5,5 eur boca od 18,9 litara, a nabavna ti moze ici od 2.4 - 3.9 eur, sve zavisi da li je nabavljas iz fabrike direktno ili preko posrednika, pa sracunaj.Imas prihod i od sanitacije aparata jer to moras raditi svakih tri mjeseca bar radi cuvanja samog aparata od kamenca i radi kupaca, to ti dodje kao najcistiji prihod iako ga mozes smatrati i kao amortizacijom aparata. I naplacuj obavezno kauciju na boce jer ces ostati bez njih, ovaj izgubi 1, onaj 2 i nema te nigdje.
I imas povecan trosak za gorivo jer je vozilo stalno u pogonu, razvozis u 90% slucajeva po 2-3 boce na adresu.Nije da nema zarade, ali je dosta teza od vendinga.
@Steelmax
Ovaj incontro sto prodajes osim sto je jako vizuelno nedopadljiv nikako ne moze da dodje u obzir kao kupovina za nekoga ko tek krece u vending posao jer osim niske cene nema nikakvu pouzdanot pogotovu kada se uzme u obzir da ima metalnu kafe grupu koja kada zaglavi i kada dodje do ciscenja kuku lele. Zamisli da neko ko je pocetnik krene da radi sa incontro aparatima i da ima ucestale kvarove. Ipak je to automat koji se proizvodi 20 godina i koji je odavno izbacen iz Italije. E sad ako se nema drugi nije los ni taj ali ne moze da sluzi za iole ozbiljniju lokaciju.
Inace ne shvatam zasto neko i dalje koristi comestero samjlove koji citaju papirnu novcanicu samo sa jedne strane i jako su losi kada su nase novcanice u pitanju. Najbolje se kod nas pokazao ICT akceptor samo je problem sto ga vending operateri nude po jako visokim cenama kod nas. Ako nekoga interesuje ICT neka me kontaktira privatnom porukom imam extra kombinaciju oko nabavke i ugradnje.
Neko ovde kaze da nema lokacija u Beogradu. Ja u Kragujevcu lepo poslujem, svakih par meseci kupujem po neki automat. Imam pouzdanog dobavljaca, mada sam se raspitao kod svih uglavnom i sve se svodi na to koliko para toliko i muzike. Ali dvodelni Incontro ili Pegazo za mene nikako ne bi bili izbor. U januaru sam uzeo 2 Necta Zanussi Venecije LX na bazi espresso kafe sa ICT citacem i prezadovoljan sam. Dobio sam extra masine sa ICT akceptorom, reparirane, presle su oko 20.000 napitaka.
Drago mi je da je tema malo ozivela i da se ovde razmenjuju iskustva.
Ovo su slike ICT citaca pa ako nekoga interesuje neka me kontaktira:
![]()
![]()
@NT Vending
Bjanki je malo komplikovaniji od Necte Zanussi, bar se meni tako cini. Nudio mi se jedan Antares i Orion od iste firme, ali odlucio sam se za Venezije.
Bjanki ima malo moderniju tatsaturu, ali cuo sam da ima dosta sitnih nedostataka npr. nece da okrene case i tako neke sitnice znaju da zezaju...
pogledaj da ti nije crkla spulna na ventilu za kafu ako ti gori stalno osigurac onda je ona