Autom na Zakintos

Ja sam gledala kartu kad smo odlucivali kojim putem da se vratimo,i ucinilo mi se da je bolja ideja preko Ioannine,ali u toj varijanti treba proci Prevezu i Artu,a ja sam zaboravila kakav je tamo put (jer sam na Lefkadi bila 2008)...i cini mi se da je Via Michellin izracunao da je tuda put nesto duzi :)...pa je odluka pala da se ipak vratimo istim putem kojim smo i otisli...

Ima jedna vazna stvar koja se tice povratka,a koju sam zaboravila da napisem... Grci nesto rade na ukljucenju na autoput Lamia-Larisa-Atina..naravno jako su lose obelezeni radovi i jako je lose obelezen sam izlaz na autoput pa se moze desiti da se samo ukljucenje promasi...treba voditi racuna!!!

imali neki solidan motel za prenociste izmedju larise i lampie

za to vec ne znam...mi smo u odlasku spavali u Makedoniji(imali smo nekih obaveza tamo pa smo spojili lepo i korisno :lol: )...a u povratku u Solunu zbog shopinga :rumenka:
znam da su moji prijatelji pre par godina spavali u Delfima jer su hteli da vide arheolosko nalaziste,ali to je blize Parti :)

prenocio bih negde u tom predelu oko larise, a vidim na forumima da mnogi noce oko delfia, pa cak i patre i kilinia. to mi je nekako kao pred cilj, ako sam izdrzao toliko i izdrzacu jos to malo.

sinoc sam dosa sa zakontosa.
grci su sebi zabili veliki auto gol sa ovim strajkovima, ja na zakintosu nisam imo gde da sipam dizel. jednostavno ne interesuju ih turisti, mnogi su ogorceni na njih...

sinoc sam dosa sa zakontosa.
grci su sebi zabili veliki auto gol sa ovim strajkovima, ja na zakintosu nisam imo gde da sipam dizel. jednostavno ne interesuju ih turisti, mnogi su ogorceni na njih...

Pa sta si sipo covece kako si se vratio..nego znas sta svi ne kapiraju..da nema vise nista na duge staze..njima je bukvalno bitno da te oderu za jedno pice i rucak..uopste im nije stalo da budu ljubazni i da im dodjes opet..da dovedes nekoga ili proporucis da si nesto kvalitetno dobio..eventualno te tapsu po ramenu i kao kiselo su ljubazni..ali ono sto dobijas za novac 3x manje vredi:ok:

Pa sta si sipo covece kako si se vratio..nego znas sta svi ne kapiraju..da nema vise nista na duge staze..njima je bukvalno bitno da te oderu za jedno pice i rucak..uopste im nije stalo da budu ljubazni i da im dodjes opet..da dovedes nekoga ili proporucis da si nesto kvalitetno dobio..eventualno te tapsu po ramenu i kao kiselo su ljubazni..ali ono sto dobijas za novac 3x manje vredi:ok:

na ostrvu sam kumio, molio, devojka je pocela da place na jednoj pumpi, oni svi sede a grk sam sebi sipa gorivo, ja ga pitam sta je ovo a on se smeje i na srpskom kaze da je to strajk. tada sam pukao, napravio sam skandal na pumpi.
po iskrcavanju sa tarajekta, u kiliniju, tip prekida srtajk samo kada se iskrcaju sa trajekta, napuni pa ponovo u strajk. tu sam sipao gorivo a bilo je na nekoliko pumpi na glavnim magistralama goriva.
sada cujem da je jos gora situacija, da na crnom je cena goriva dostigla cenu 20 eura po litru, na vestima kazu.

Back