Autofagija

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pop80

Veoma poznat
Banovan
Poruka
14.844
Relativno sam nov na forumu pa ne znam da li je i kada bila ova tema. Dobro je podsetiti se dobrih i korisnih stvari. Moj poznanik Milan je objavio video o autofagiji u kome je na prost i svakom razumljiv jezik objasnio sve benifite ove nazovi dijete..
Ukratko: preskoči doručak ( jedi u 13h i u 18h npr ) i težinu ćeš dovesti u granicama normale, zdravlje će ti se poboljšati u svakom pogledu, i bolje ćeš se osećati... čak su neki profesori dokazali da se autofagijom produžavaju telomeri tj produžava se život..

hvala Milane

Jesu, ali ja sam odavno video da mi to ne odgovara. Jednostavno mi se prepodne uglavnom ništa ne jede. Ako slučajno ne bude tako onda nešto pojedem, ali to je veoma retko i nikad pre recimo 10 - 11.

Bivsi kolega je praktikovao ovo do ekstrema i nije nista stavio u usta preko 40 dana ako mu je verovati na rec, mada s obzirom kako je izgledao iz dana u dan definitivno mu verujem.

Govorio je kako se oseca bolje ali mu nisam verovao jer je fizicki izgledao toliko kriticno da sam ga molio da prekine sa tim.

S obzirom da ima zenu i decu ne verujem da je to cinio iz neke obesti ili pomodarstva, u svakom slucaju pola godine nakon toga je zaista covek delovao dosta bolje kako fizicki tako i psihicki.

Ја то спроводим нехотице, нисам ни знао шта је.
Устајање и доручак кувано жито, овас, хељда или јечам, са медом, грожђицама, урмама, шта има. Или пахуљице. Рани ручак, око 14 х, самим тим и вечера пре Слагалице. Значи 13 сати без јела.
Слаткише ретко, пар коцки чоколаде после ручка.
И тако годинама. Са својих 180 цм висине некад излазио на 89 кг, (радио, па пецива у радно време, касни ручак и вечера)Па лепо скинуо на 80-ак, али после нехотице сишао на 75-76. Није пријатно видети вишак коже.
Покушавам да се угојим таманим сланину, маслац, али не вреди.

Ми јесмо напредна врста и остало али животиње могу да нас уче кад је у питању здравље и санга. Ми о томе појма немамо. Најспособнији спортисти планете не могу да се мере са просечном животињом..... Наша психа и интелигенција су и наше проклетство. Животиње немају интелигенцију па се нису досетиле да крше законе природе али ми јесмо.

Био је један експеримент где су установили да шимпанза већ у другом, а поготово трећем колену развија знатно слабије мишиће и организам након што се хранио и живео на начин на који људи то раде. Они у природи, па чак и у золошком врту који су се хранили како треба, су били малтене 3 пута јачи од њега.

Кад сипаш погрешан бензин у ауто знаш шта може да се деси.

Od nedelje sam na čistoj autofagiji.. danas treći dan... samo voda ..prva dva dana bez problema.. plus juče sam kosio 3 sata..od 5 do 8..
a noćas slabu glavobolju , jutros blagu nesvesticu.. prošla je kriza i msm da ću izdržati do sutra u podne.. 80 sati bez hrane, samo na vodi

Bivsi kolega je praktikovao ovo do ekstrema i nije nista stavio u usta preko 40 dana ako mu je verovati na rec, mada s obzirom kako je izgledao iz dana u dan definitivno mu verujem.

Govorio je kako se oseca bolje ali mu nisam verovao jer je fizicki izgledao toliko kriticno da sam ga molio da prekine sa tim.

S obzirom da ima zenu i decu ne verujem da je to cinio iz neke obesti ili pomodarstva, u svakom slucaju pola godine nakon toga je zaista covek delovao dosta bolje kako fizicki tako i psihicki.
pokušaću 10 dana sledeće zime ali 40 je previše..mada gledao sam na juutube neke ljude koji praktikuju..ima i žena..Snežana Dukanac, Vesna De Vinča..
znam da je i Šešelj bio u Hagu na autofagiji oko 40 dana..štrajkovao glađu.. ako mu je verovati a msm da jeste jer se bio upolovio

pokušaću 10 dana sledeće zime ali 40 je previše..mada gledao sam na juutube neke ljude koji praktikuju..ima i žena..Snežana Dukanac, Vesna De Vinča..
znam da je i Šešelj bio u Hagu na autofagiji oko 40 dana.. ako mu je verovati a msm da jeste jer se bio upolovio

Cuo sam kao da je zdravo, ono i ima smisla, ali 40 dana je bas ekstrem da vrv. ide vise na stetu.

Ovaj je jos i svaki dan dolazio na posao i primetim da na svaka 2-3 dana covek menja licni opis, da sam ga na kraju pitao sta mu je, neverovatno mi je 40 dana ali covek je bas tako izgledao, ne samo sto je smrsao vec je izgledao bas bolesno, bled, izmoren, jedva prica jedva dise, verovao sam mu al sam mu rekao brate nemoj vise molim te :lol:

Kaze da je pio samo neki vocni sok i neke valjda napitke zena mu nesto spremala. Ali nekoliko meseci nakon toga kad se vratio normalnoj ishrani jeste stvarno izgledao zivahnije.

Od nedelje sam na čistoj autofagiji.. danas treći dan... samo voda ..prva dva dana bez problema.. plus juče sam kosio 3 sata..od 5 do 8..
a noćas slabu glavobolju , jutros blagu nesvesticu.. prošla je kriza i msm da ću izdržati do sutra u podne.. 80 sati bez hrane, samo na vodi
Не требаш одмах у екстремно да идеш.
Повећавај сате из дана у дан.

И прати месечеве мене.

jbg i ja mislim da je previše.. 10 dana je po meni neki max a tri do 4 dana, tj od 80 do 100 sati jednom ili dva puta godišnje je sasvim ok..

evo ovaj lik stvarno zna znanje..Dr Sten Ekberg.. ako znaš engleski..msm sve je objasnio sa naučne, medicinske strane

kucaj na Jutub

What Happens If You Don't Eat For 3 Days?​

jbg i ja mislim da je previše.. 10 dana je po meni neki max a tri do 4 dana, tj od 80 do 100 sati jednom ili dva puta godišnje je sasvim ok..

evo ovaj lik stvarno zna znanje..Dr Sten Ekberg.. ako znaš engleski..msm sve je objasnio sa naučne, medicinske strane

kucaj na Jutub

What Happens If You Don't Eat For 3 Days?​

Generalno meni sve ima smisla sto prica lik, sad svako ima neku svoju teoriju negde pricaju da nije lose da se izabere jedan dan u nedelji gde neces da jedes uopste.

Ja samo da se ogradim nisam doktor tako da nemoj mene neko da slusa ali stvarno ne vidim nesto mnogo lose u tome.

Generalno meni sve ima smisla sto prica lik, sad svako ima neku svoju teoriju negde pricaju da nije lose da se izabere jedan dan u nedelji gde neces da jedes uopste.

Ja samo da se ogradim nisam doktor tako da nemoj mene neko da slusa ali stvarno ne vidim nesto mnogo lose u tome.
sve je super..provereno.. ja sam od septembra na režimu bez doručka.. jedem u 16:30 prvi obrok i večera u oko pola 10, 10.. između ručka i večere pojedem nešto jbg ako mi se jede al to su dva glavna obroka.. od 22-16.30 ništa..aj nek bude od 22.30 nekad jedem i tad.. znači ja sam na režimu 18-6.. tj 18 sati ništa ne jedem, samo voda a u ovih 6 jedem dva, tri puta..
najbolje mi je što ne moram da mislim šta ću za jbni doručak pošto tu uvek ide burek, pecivo, sendvič i ostalo smeće.. ogladnim taman oko 4, pola 5 kad je ručak.. prve nedelje je bilo za jebano al onda sve ok.. mada ja ručam u 16:30 zato što tada dođem s posla.. može i ranije i da se forsira sistem 16:8
16 sati ništa.. ko voli doručak nek izbaci večeru.. u suštini isto je.. fora je izbaciti doručak ili večeru i imaš 16 sati odmora od hrane tj autofagiju

Postoje 3 stvari za dug i zdrav život, a to su: gladovanje, kretanje i hladnoća.

Čitao sam dosta o autofagiji, sprovodio istu na 72h bez hrane, pijo samo vodu. Pored ove ima i suva autofagija, dakle ni voda se ne pije 24h, preko toga nije preporučljivo, mada idu ljudi i po nekoliko dana bez vode i hrane. Nije neki učinak 18-6h ili slično, najbolje je jesti jednom u 24h, dozvoli telu malo da uđe u taj režim borbe.

Back