Auto skole u Nisu

Tabula rasa!

Početnik
Poruka
22
Ljudi:)

Koja je najbolja auto skola u Nisu?
Kakva su vasa iskustva(gde ste ucili,da li ste zadovoljni...)
Dajte molim vas neki savet!
Cula sam za Corolu i za AMK,kazu da su one profesionalne i nabolje....ali dajte i vase mislene i savet:)
Hvala!
 
Od nove godine se ide u skolu - sest meseci i to je OK pa jos ako bi se postovao nas dobar zakon o kaznjavanju, to je dva puta OK, a o ovim skolama da ne pricamo, one se izmedju sebe takmice koja ce za sto krace vreme da izda vise dozvola od one druge, navodno su toliko dobri da padanja kod njih na testovima i voznji nema ( ima, ali to tek da se kaze). Zbog ovolikog broja skola koje rade, zbog brzine dobijanja vozacke dozvole, zbog toga imamo ovoliko mrtvih i sve veci broj mladih u kolicima. Zato sam za skolu i jedva cekam da pocne....ako uopste pocne.
 
Skoro sve auto škole rade po istom principu, pored onoga što obavezno platite sa prvim polaganjem, znači 40 časova vožnje i polaganje teoretskog i praktičnog dela ispita, uvek savetuju da se uzme neki dodatni čas, na kojem ne naučite ništa novo.Što se tiče polaganja vožnje, komisija sastavljena od dva instruktora i jednog saobraćajca traži vam i najmanju grešku zbog koje obara, naravno presudna je reč ovog saobraćajca, javna je tajna da sami traže mito, ali nikad direktno, čekaju da pročitate između redova.Ja sam vožnju polagala 3 puta, na prvom polaganju sam stvarno napravila glupost, na drugom sam apsolutno sigurna da sam vozila bez greške, oborili su me, a usput sam se naslušala svakakvih gluposti, očekivali su da ću im ponuditi novac ili da ih odvedem na ručak ili večeru, što meni nije padalo na pamet!Naravno, treći put sam potegla neke veze i položila , danas sam vozač sa iskustvom, bez ijedne kazne ili incidenta!Apsolutno podržavam organizovanje polaganja po novom zakonu, mada ima dosta mana, npr.obaveza da sa neiskusnim vozačem prve dve godine ide pratilac,šta ako taj pratilac nema položenu vožnju, eto recimo moji roditelji nisu vozači, nemam brata ili sestru, pa kog da vodim?
 
Učila sam da vozim u auto-školi "Obuka", nalazi se u ulici Dušana Popovica, ne znam broj, kod skretanja za Gabrovačku reku, otišla sam tamo na preporuku i bila sam veoma zadovoljna sa instruktorima, načinom plaćanja (u nekoliko rata) i uopšte.Najbolje je da učite da vozite na nekom grubljem automobilu, npr. stariji tip jugića,posle toga možete da vozite bukvalno sve.Ja sam učila da vozim golf II, pa kad sam posle nekog vremena sela u jugo, nisam umela da ga vozim, gasio mi se, nisam mogla da smotam volan pravilno, tako da je to moj savet početnicima.Kasnije sam silom prilika, na poslu, morala da naučim da vozim zastavu 101, a inače privatno imam solidan auto koji je lak za vožnju.Što se tiče novog zakona, već dugo odlažu njegovu primenu u praksi, a ja se nadam da će to biti početkom sledeće godine, nekako mora da se zaustavi ovaj talas saobraćajnih nesreća, pa dnevno gine troje-četvoro ljudi!
 
Evo tema je opet aktuelna ovih dana,blizi se 10.decembar kada stupa na snagu novi zakon!

Mene zanima sta ce biti sa onima koji su zapoceli voznju a ne poloze je do 10.12 ? Da li moraju ispocetka po novom ili ce slusati neku razliku...? Molim ko zna da da odgovor!
 
Ja nisam vozac i bolje sto nisam!
Zato nisam imala sta da kazem na ovoj temi! Ali mozda ce moje iskustvo pomoci nekome!
Kad sam ja isla u auto skolu , ma cirkus.
Prvo bile su samo fice.
Ja visoka, nikako da udjem u auto. Instruktor me istera iz fice, sad muka da izadjem, i pokazuje mi kako se ulazi u kola, svi gledaju, eto i moje komsinice,,,cudom se cudi!
Trebala sam i na nocnu voznju! E, tu moj moz ispadne pravi BALKANAC....a TEK ONAJ NA TEORIJI...PRVO STO JE REKAO JE....SVI STE VI POTENCIJALNI UBICE!
Ta mi je rec odzvonjavala dan i noc u glavi, stvarno ako nekog ubijem kolima...I tako, odustanem.
Sad mi je zao! Zato preporuka svima koji podju neka nastave...korisno je i pozeljno!
 

Back
Top