Auto - radionica, potraznja delova

Има тема, зове се ауторадионица, ово би требало тамо пребацити. Ако не дува ни млако, онда су вероватно у питању клапне које усмеравају ваздух, тј. ти помераш команду да дува топло, али клапна не реагује и остаје у положају у ком дува хладно.

У том случају треба отворити инструмент таблу и видети где је запело.

Potvrdjujem ovo s tim sto otvaranje instrument table nema bas mnogo veze osim ako se nije mislilo na otvaranje te centralne konzole i tu ustanoviti zbog cega klapna ne otvara.Ne znam ni sam koji je sistem a mogu biti dva. Jedan je da je sajla mehanicka pa da je negde ispala iz lezista i da zato nece da otvori klapnu a druga da je elektronski sklop pa da tu nesto zeza. Tad obicno bude krivac motoric koji otvara klapnu ili cak i sam potenciometar koji motoru daje komandu.

Potvrdjujem ovo s tim sto otvaranje instrument table nema bas mnogo veze osim ako se nije mislilo na otvaranje te centralne konzole i tu ustanoviti zbog cega klapna ne otvara.Ne znam ni sam koji je sistem a mogu biti dva. Jedan je da je sajla mehanicka pa da je negde ispala iz lezista i da zato nece da otvori klapnu a druga da je elektronski sklop pa da tu nesto zeza. Tad obicno bude krivac motoric koji otvara klapnu ili cak i sam potenciometar koji motoru daje komandu.

Да, отварање конзоле или како се то већ зове, мислим да је то све део инструмент табле, али неважно. Имао сам такав случај на свом ауту, сајла испала из лежишта, мало је заметно било доћи до ње и вратити је у лежиште, али ето.
То није никаква наука, само треба пажљиво расклопити и отворити ту конзолу.

Pozdrav svima

Jako cudan problem, i ne znam kako da ga resim:

Oba creva koja su iza motora su vrela kada auto radi. Ali u kabinu duva iskljucivo hladan vazduh

sobzirom da je crevo vruce, what gives .. ? kako je moguce da temperatura dolazi do kabine, odnosno kabinskog hladnjaka, a da iskljucivo duva hladan vazduh ? ventilator radi inace, cuje se i rade 1.2.3.4

Pitam, zato sto mi deluje krajnje nemoguce da se hladnjak toliko zapusi da bnije u stanju da duva bar mlako, osim ako mi macka nije umrla nasred hladnjaka pa blokira sve komplet

Nisam ga otvarao, i ne znam kako je podesen sistem grejanja ali znam po drugim kolima, ovog Clio-a imam tek 2 nedelje i prethodni vlasnik je zaboravio da mi kaze da ne radi grejanje ..

pomozite :)

moguce da ti je radijator zapusen. Radijator je deo kroz koji prolaze ta creva i preko kojeg duva ventilator. U slucaju da se on zapusi , nema dovoljno strujanja tecnosti kroz njega i ventilator onda duva mlako ili hladno.

Problem se resava ciscenjem sistema hladjenja ili zamenom ovog radijatora sto je pipavo jer se isti nalazi ispod instrument table i treba dosta toga skinuti da bi mu se prislo.

moguce da ti je radijator zapusen. Radijator je deo kroz koji prolaze ta creva i preko kojeg duva ventilator. U slucaju da se on zapusi , nema dovoljno strujanja tecnosti kroz njega i ventilator onda duva mlako ili hladno.

Problem se resava ciscenjem sistema hladjenja ili zamenom ovog radijatora sto je pipavo jer se isti nalazi ispod instrument table i treba dosta toga skinuti da bi mu se prislo.

Мени се саће од радијатора једном запушило од оног прашка за заптивање система за хлађење (leak stop), писао сам о томе пуно пута. Манифестација тога је била та да је грејање било јако слабо, кад шалташ ону полугу за топло-хладно једва се осећала промена, али се ипак осећала.
Пошто човек каже да никакве промене нема, да му стално дува хладно, логично је помислити да није радијатор, него клапне.

Pozdrav drugari, naime imam jedan problem sa autom. U pitanju je peugeot 607, 2006 god, 2.2 benzinac. Auto je kod mene vec 4 godine sigurno, kupljen sa oko 120.000 km a sad ima oko 260.000 km. Kontam da je kilometraza bitna zbog pitanja koje sledi. Juce mi se pojavila greska "engine management system faulty" . Prvo se pojavila greska "depollution system faulty" bez ikakvih simptoma tako da sam to ignorisao dok se nije pojavila ova nova greska koja je poremetila sve. Kad izadje greska auto nece da primi gas tj. ne moze da se vozi i pocne sam da dize i spusta ler gas. Auto je radio na leru na oko 500 obrtaja a sad radi na 1500 dok ne iskoci greska. E sad, posto sam dosta guglao pre nego sto sam otvorio ovu temu procitao sam da se ljudima desava da se auto "trese" pri ubrzavanju. To se i kod mene desava ali vec duze vreme dok se jos nije pojavila ni ona prva greska i majstori uglavnom kazu da je do polu-osovine. Nije to neki problem i ne oseca se to osim pri velikom gasu tj. pri naglom ubrzanju (gas u patos).
Da li neko zna sta to moze da bude i sta bi moglo da se uradi i da li to znaci da je nesto "riknulo" ili je moguce da je samo neka softverska greska ?

Motor ima neispravno sagorevanje i prvo je upozorio da zagadjuje okolinu.
Cesta pojava kod Peugeot vozila bili benzinci ili dizelasi.
Generalno problem je verovatno u klapni i otud ti je i tako visok broj obrtaja na leru. Ona treba da radi kako stiskas i pustas gas ali je negde blokirala i ne radi kako treba. Resenje je kupovina druge ali eventualno i da se ova ocisti.
Ima tu jos nekih desavanja kao npr i akumulator jer francuzi su malo osetljiviji na napon pa ne bi bilo lose da prekontrolises pre paljenja dali ima vise od 12V jer ako nema takodje moze i on da predstavlja problem.

Pa logicno je da se tocak pomera kad je silen los.
Ako se pomera znaci da se optika ne moze uraditi kako treba.
Logicno.
Ja sam bas juce menjaosilene na prednjim tockovima jer mi je tocak bukvalno isao napred nazad bar 3 cm.
Ima tu i jos jedan silen na ramenu ali on je bio dobar.
E sad svakako je pitanje koji je tebi silen otisao al svakako ti je tocak ziveo a da bi se radila optika on mora da bude bez ikakvih luftova.

Moras da bregaste dovedes u fazu i da ih zakljucas a za to ti treba alat koji nemas.
Pogresno stavljen zupcasti kais moze da ti napravi veliku stetu i da pokrivi ventile.
Ne znam sto bi ti bio problem da das 3000-4000 dinara i da ne razmisljas o tome.
Cak i neki majstori znaju da promase za zub pa auto teze pali i losije ide.

Uzeo sam novi akumulator i opet se isto desava. Veceras idem na dijagnostiku da ocistim te greske i da probam onda i iskreno se nadam da ce biti ok. Ako ovo ne odradi posao onda cu da ispitam dalje pa cu da javim sta sam uradio :)

E ovako, konacno smo ukapirali sta je. Dijagnostika je pokazala da postoji greska sa papucicom za gas.... Ali na kraju se ispostavilo da je usla vlaga u neki konektor za glavni kompjuter tako da je sad to sredjeno i sve normalno radi.

Dobro da ste i to nasli jer na to niko ne bi pomislio a dijagnostika nije sveznajuca i cesto da i pogresne dijagnoze.
Ljudi zamene taj deo kad ono opet i onda treba menjati svasta dok se ne otkrije sta je otislo.
Drago mi je da si podneo izvestaj a ne kao vecina kad pitaju sta je i ispisu se ponekad i citave strane na forumu a na kraju kad resi problem ne objavi sta je bilo.

Да ли би неко могао да напише овде поступак штеловања лер гаса на карбураторском мотору? Ради се са ова дрва шрафа, 2 и 3:

RanTW4.jpg

Imam jedno pitanje.
Vozim Scenica 2 i zeleo bih da uzmem drzac za mobilni/navigaciju ali posto je dosta dubok deo kod soferke a i ne volim da mi nesto ometa vidno polje a sobzirom da Scenic ima potpuno prazan prostor ispred vozaca iza volana jer su sve komande i obavestenja na sredini da li postoji neki drzac koji moze da se zakaci za taj deo iza volana na plastici? (tamo gde je kod drugih automobila obicno instrument tabla sa brzinomerom itd.)
Mislim da sam vidjao tu i tamo na ulici da su ljudi koristili takve drzace.
Ja sam googlao ali samo nalazim klasicne vakum za staklo.

Na netu sam nasao ovu slicicu cisto da podsetim kako izgleda prednji deo kod scenica 2 i koliko zvrji prazno deo iza volana, taman za navigaciju.

renault-grand-scenic-ren_grs_04_gr_9.jpg

Unapred hvala na pomoci.

Poslednja izmena:

Back