botr
Iskusan
- Poruka
- 6.165
NIje neki trosak, al mislim da nema nikakvog opravdanog razloga da se ulje menja tacno na 1 god., ako nisi presao neku km.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Desila se sledeća stvar, lik nasuo ulje za menjač u motor i posle nekih 20-30km kada je skontao šta je uradio, zameni ulje i filter... sve radilo normalno narednih 100injak km, ali sada počela turbina da se gasi, preko 2,5 -3 hiljade obrtaja samo je isključi, kada se ugasi vozilo i ponovo upali radi normalno...
Da li je samo turbina ili je još nešto odamrlo? Jel imao neko sličnih problema?
Isti problem sa gasenjem turbine imao moj stari na Astri 2.0 DTI
Problem je bio u nekom senzoru turbine ili kako god se on zvao koji izgleda ovako:
Pogledajte prilog 353075
Nakon sto je zamenio to, nikakvih problema nije vise imao oko toga, tako da prvo nek krene odatle.
Moguce je da je zbog ulja, menjacko ulje ima znatno visi viskozitet od motornog + sto tdi, PD zahteva da ulje ispunjava odredjeni VW standard, zbog dizni, jeste da nije presao vecu km, ali moglo bi da bude jos problema zbog toga. Nije mi jasno kako je uspeo da sipa menjacko, umesto motornog ulja?!

Ауто, тј, точкови ми тресу на око 50km/h. Шта би то могло да буде, није трап, центриран је, точкови су балансирани, једино што ми остаје је да су гуме старе...