Auto - radionica, potraznja delova

A kako je otisla? Smrzla ti tecnost pa je pukla?
Ako je tako odes kod plasticara i on ti uradi za novac tipa 500-1000 dinara i resio si problem.
Ako hoces sam da se igras i da te ne kosta nista ,uzmes lemilicu i vari sam plastiku.
A na otpadima tesko da ce biti mnogo jeftinija posuda od nove .To sam dosad iskusio mnogo puta.

Danas uterujem Korsu (2008) u garazu i cujem nesto buc, buc i kad sam izasao vidim sa leve strane kako je prolazili vozilo nakapalo neke bistre tecnosti. Kapalo je ispred auspuha. Leva strana, onako krupnije kapi. Koja to tecnost moze biti?

EDIT: Eh, sad sam video barica se napravila izmedju cevi i zadnjeg lonca auspuha.

Poslednja izmena:
Nema putni racunar ali bih ti ja savetovao da ne razmisljas o tom automobilu jer taj motor sa tri cilindra se nije proslavio i ljudi ga izbegavaju.Vec posle 80k km neki primerci pocinju da trose ulje.Mnogo bolja opcija ti je 1,4 motor. Znaj da sam ja prosle godine prodao jedan takav Polo sa 1,4 TDI motorom i mogu da kazem da i pored toga sto je i taj sa 3 cilindra da je odlican motor i mozda bi mogao pre taj da pogledas. Ako se cenovno ne uklapas onda kupi neki drugi auto ali ovaj 1,2 se ne prodaje lako i zato mora da ima nizu cenu a samim tim mami.

Svaki autolakirer ima i kolegu plasticara jer sta mislis ko im krpi branike i plastikariju pre farbanja.Ovo ti kazem cisto radi lakseg nalazenja plasticara.
I odsad sipaj tecnost za sofersajbne jer kako ispade jeftinije je.
ma hocu nego nisam ga vozio uopste totalno sam smetnuo s uma da je tamo voda da to ispraznim pre mrazeva..naso sam jednog da vidis kako odma pita za koji je auto pa onda cena

Ja se danas bavio malo mehanikom :) Cistio sam leptir gasa, posto mi se auto ulenjio, i ponekad je zaglavljivao ler na 1900 rpm. Cudo jedno koliko je bio strokav.

Odmah se videlo da tesko ide i da zaglavljuje. Nije mogao da se otvori do kraja. Ocisito sam ga, 20 minuta posla, ide lakse i ne zaglavljuje, a kad sam upalio auto, i malo ga provozao :D drasticna razlika.

Posle sam se jebavao citav sat da namestim glupave selne od iber laufa. Nisu na sraf, nego imaju zakacke na kraju. Vrlo zajebano za namestanje, bez pravog alata.

Evo sad sam malo testirao. Ipak problem nije resen u potpunosti. Jos uvek zna po malo da zaglavljuje, ali zato auto ide daleko bolje i bolje priam gas.

Kupi neki karburator kliner, stapice za usi, i neku staru krpu u ruke, i radi :)

Samo, nemoj leptir nikako ne pomeraj na silu. samo polako i pazljivo.

Uz svo duzno postavanje ,za sada je u pitanju nedovoljno informacija....

Fali :
- Koji je auto u pitanju
- Koje godiste
- Koji tip kljuca (kruskica,skakavac itd)
- Jel u pitanju fabricka centralna brava ili naknadno ugradjena uz alarm
- Dali je mozda u pitanju centralna brava koja radi na vakum ili kao kod vecine na struju

....ajd bar ovo da znamo,pa da mozgamo dalje :think:

Uz svo duzno postavanje ,za sada je u pitanju nedovoljno informacija....

Fali :
- Koji je auto u pitanju
- Koje godiste
- Koji tip kljuca (kruskica,skakavac itd)
- Jel u pitanju fabricka centralna brava ili naknadno ugradjena uz alarm
- Dali je mozda u pitanju centralna brava koja radi na vakum ili kao kod vecine na struju

....ajd bar ovo da znamo,pa da mozgamo dalje :think:

Sada ključ za zaključavanje je proradio! :mrgreen:. Ja i ćale smo ga otvorili i isprobavali ga, sada je ok.

Pežo 206 1.1
2003. godište
Skakavac
Centralna brava na vakum

Poslednja izmena:
Sada ključ za zaključavanje je proradio! :mrgreen:. Ja i ćale smo ga otvorili i isprobavali ga, sada je ok.

Pežo 206 1.1
2003. godište
Skakavac
Centralna brava na vakum
Peugeot 206 nema skakavac kljuc i nema vakumsku centralnu bravu.Ovako izgleda fabricki kljuc za 206 2003 godiste.
2lkbomf.jpg

Kako ti ide auto sa tim 1.1 motorom ?

Super! Za sad nemam nikakvu primedbu.Moja mala Lavica. :D

Ako ga imaš kao moj, da li s leve strane krila pored fara ima li malo ulubljenje veličine palca?

Peugeot 206 nema skakavac kljuc i nema vakumsku centralnu bravu.Ovako izgleda fabricki kljuc za 206 2003 godiste.
2lkbomf.jpg

Ok. Sutra ću da naslikam ključ i pokažem vam.

Poslednja izmena:

Back