Auto - radionica, potraznja delova

Kod motora s jednom bregastom moze tako, kod 16v motora tesko ide bez blokatora bregastih. Dovoljno je da se pomeri za jedan zub i motor nece funkcionisati kako treba. Nego, pitaj ti sta te konkretno interesuje, ovako je previse sirok pojam! Npr. Koji auto, koji motor, ima li oznaka na remenicama ......

Pozdrav narode. Interesuju me iskustva sa malim pumpama za gume, bilo noznim, bilo onim sto se ukljuce u mesto za upaljac. Ja sam mislio da uzmem tako nesto da imam u gepeku. Interesuje me koliko je pouzdano, u smislu kvarova, zatim koliko je pouzdan pokazivac da znam da nisam preduvao gume, koje su bolje, di to obicno ima da se kupi itd.

Počeo sam da ugrađujem u mazdu 1994 god LED sijalice .Ugradio sam migavce ,poziciju,kočnice :Međutim komšija mi kaže da to nije dobro jer mi treba regler drugi .Dali je to tačno jer kod mene ovo funkcioniše ne razumem ako funkcioniše što bih ugrađivao drugi regler ili me on samo plaši.

Reci ti komsiji da nema pojma!
Regler se stavlja kad ugradjujes sijalice koje su jace od fabrickih npr. 55W su fabricke a ti stavljas 90W a posto led diode trose enrmno manje struje od obicnih sijalica sta ce ti onda regler.
Nemoj samo da ubacujes led za oborena svetla jer ne sijaju dovoljno jako i slabo osvetljavaju.
A za dnevna svetla volim kola koja imaju maglenke u faru kao sto je Stilo pa ubacis tu led diode kao dnevna svetla jer maglenke i ovako jako retko koristimo,bar ih ja retko koristim a i tada mogu bez njih.

E da se nadogradim,nije regler nego relej! Ja se ubih da skontam sta tu nije u redu a mozak mi ne radi.:dash:
Regler je uredjaj koji odredjuje struju punjenja akumulatora i koji treba da daje 12V a kad je on neispravan onda bude vise ili manje volti a to se pokaze na sijalicam koje slabo svetle ili se "upali dan" kao kod mene na Fici jednom davno.
Zbog toga hoce da gori instalacija. a ovo sa ledovkama definitivno ne treba relej koji se treba ugraditi kad se stavljaju jace sijalice a izgleda ovako.
2rgjqc5.png

I izvinjavam se komsiji ako sam ga uvredio ali nije sve sto se cuje od drugih tacno a vecina nas voli da pametuje dok se malo u realnosti razume u tematiku.:pivce:

Back