Auto nece da pali na benzin

• Začetnik teme Začetnik teme asuss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Otisla ti membrana na AC pumpi usled stalne voznje na plin!:D
To se kod Yuga stalno desava.
@thanatos
Jel ti ne znas da vecina Yugica nisu videli kapi benzina godinama?
To je prava masina jer ne trosi benzin a ovi novi -moras da sipas i benzin jer palis na njega a i moras da predjes odredjenu kilometrazu dok se ne ugreje da bi prebacio na plin.

Otisla ti membrana na AC pumpi usled stalne voznje na plin!:D
To se kod Yuga stalno desava.
@thanatos
Jel ti ne znas da vecina Yugica nisu videli kapi benzina godinama?
To je prava masina jer ne trosi benzin a ovi novi -moras da sipas i benzin jer palis na njega a i moras da predjes odredjenu kilometrazu dok se ne ugreje da bi prebacio na plin.

Zato i pitam....mada nisam iznenađen odgovorom...:lol: Yugo je uvek bio čudo auto industrije! :lol: Ja imam Pežoa i mora upalim na benzin......koji crni plin, nema šanse da upali na njega...Krenem na benzin pa prebacim kilometar dalje ako je toplo napolju, a ako je ladno bez 5km ništa.

И сам имам сличну машину, није Југо, али је исто крабураторски мотор са плинским уређајем. Када се то мени десило испоставило се да је рикнула и безинска пумпа (мембрана) и црева која вуку безин до ње и од ње до карбуратора. Разлог свему је вишегодишње некоришћење бензина као погонског горива. Не знам какво је на Југићу решење, код мене (Пежо 309) може да се бензинска пумпа скине са блока, затвори се рупа на блоку са неким деклом и тераш девет месеци на плин а пумпу у фиоку...
На овом Пежоу фабричко решење је било електрична пумпа у резервоару али је она истовремено и прва жртва неточења бензина, рикне чим се неко време резервоар просуши, али срећом има и Б варијанта са том класичном механичком бензинском пумпом на самом мотору.

Poslednja izmena:
I ja sam mog Kadeta ( 1.6 i ) cele zime palio na plin bez problema..... Više nikada nije upalio na benzin... :-D tako da imam isti problem kao pokretač teme... :-D Auto je kod majstora pa kad ga popravi reći ću u čemu je bio problem... ako neko ima sličnih problema....

Back