Auto do 4000e

Stajke_93

Zainteresovan član
Poruka
230
Pozdrav, ljudi, treba mi Vase misljenje.

Ja, licno, mnogo volim VW Golf 4, uzeo bih benzinca sa sekventom, 1.6 sr (8v, zbog boljeg ubrzanja, nego 16v), ali svuda cujem price kako se cetvorka nije bas nesto pokazala, neudoban, je*e elektronika itd.

U poredjenju sa Vectrom B, jeste neudobniji, ali to mi i nije nesto bitno sad.

E sad mene interesuje da li ima neka bolja opcija, da se ne zaletim ko budala i zeznem se.

Trazim mali, lep auto (jeste individualno, ali..) motor od bar 100ks sa ugradjenim sekventnim plinom, da ne bude skup za odrzavaje

Svidja mi se Alfa 147, ali Alfa ima strasno losu reputaciju sto se pouzdanosti i cene delova tice.

Da napomenem da mi se Clio, Megane i Stillo ne svidjaju, jer pretpostavljam da bi ih neko pomenuo :)

Hvala puno unapred.

Tesko da moze da uzme Kiu za te pare. Kod Alfe su problem trapovi i nista drugo. Delovi nisu nista skuplji u odnosu na Golf i Vectru. Ne znam da li ima Grande Punto za taj novac, mozda moze i Focus 2 da se uzme. U sustini nemoj da zuris sa kupovinom i da se zaleces na prvo sto vidis.

Hvala, momci. Iskreno, ne svidja mi se izgled nijednog od tih, trazim neki sa sportskim izgledom, ako ga ima u tom cenovnom rangu. Razmisljam o 147-ici, koja je prelepa, osim sto modeli pre 2005-e god. imaju neverovatno ruzne farove. Sta mislite o njoj? Mada cujem da je servis skup k'o za mechku. Hvala.

Hvala, momci. Iskreno, ne svidja mi se izgled nijednog od tih, trazim neki sa sportskim izgledom, ako ga ima u tom cenovnom rangu. Razmisljam o 147-ici, koja je prelepa, osim sto modeli pre 2005-e god. imaju neverovatno ruzne farove. Sta mislite o njoj? Mada cujem da je servis skup k'o za mechku. Hvala.

Hyundai Coupe . Mozes da uzmes vec od 2500 evra. Izgleda sportski jako lepo, koza , motor 1600 ili 2000 kubika.

U svakom slucaju po meni, lepse i bolje nego Golf

Ako bi malko oprostio izgled auta, onda bih ti najtoplije preporucio Astru G sa troje ili petoro vrata hatchback, eventualno Bertone (ali to je bez 2.0 turbo motora greota i uzimati). Benzinac 1.6 16v im je odlican a i ukapa se u tvoje zahteve, odlicno podnosi plin, a i jeftinije odrzavanje tesko da ces od toga naci.
Ako ne to onda slobodno mozes i Alfu 147, nije ni ona skupa za odrzavanje, ali kod nje ti je jako bitno da nadjes dobar primerak, jer u suprotnom, moze da ti presedne kupovina ako se uhvatis za neku dresinu.
Golf bih stavio kao poslednju opciju jer jednostavno on najvise kosta, a nista specijalno ne pruza.

PS. Kad bih licno imao nekog viska para koje bi potrosio za auto koji bi sluzio za uzivanje i zabavu, uzeo bih ovo i ulozio jos para koliko treba bez obzira sto je mator
http://www.polovniautomobili.com/oglas3878937/honda_prelude_20/

Eto ja sad ne pravim reklamu jer sam ovaj auto prodao prosle godine ali drugar sad hoce da ga proda jer se ozenio i dobija bebu pa mu treba karavan koji ga opet ceka kod mene al mora prvo da proda ovu lepotu koja nosi 1,8 16V motor koji je jako dobar motor ,auto je 2002,uradjen je pre par hiljada veliki servis,registrovan je do kraja godine i generalno nema nikakvog ulaganja.Cena za koju ce ga dati je 3000 i ni dinara nize tako da ako hoces plin uklapas se maksimalno u cifru od 4000 eura.
rap66q.jpg

Momci, cenim Vase predloge, ali mene interesuje striktno hatchback, tj, neki mali auto (tipa Golf) , sto se moglo zakljuciti iz napisanog :) Hvala svima na savetima.
Nekako sam najblizi kupovini Alfe 147, 2005-6 god. Nego, cene su mi nekako nerealno niske za auto tog godista i klase (3600-4500e)

Pozdrav svima..

Шта год да купиш ако си већ поборник плина узми ауто без уграђеног плинског уређаја па га сам отерај на уградњу.

MA pogresno cujes. Sta si cuo, da je veliki servis 250-300 evra? Pa jeste, ako se menja sve sto treba. Nasi ljudi obicno promene samo zupcasti i kazu kako su odradili veliki servis.

http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=43280

Samo da napomenem da postoje i jeftinije varijante.

Recimo, ja sam zadnje plocice za 156 platio oko 2.000, prednje diskove, original Ate X2 50 evra, doduse u Nemackoj, ali za taj novac mogu da se uzmu diskovi i kod nas, ne bas Ate, al dobro.

Realno, ja bih uzeo ovu Bertonku.

- - - - - - - - - -

Шта год да купиш ако си већ поборник плина узми ауто без уграђеног плинског уређаја па га сам отерај на уградњу.

Znas sta si ugradio, a po nekoj logici auto sa plinom bi trebalo da je vozen malo vise.

@stajke
Razumeli smo mi da hoces manji auto tj. hatchback, zato smo ti i predlozili Astru koja uopste nije veca od Golfa ili Alfe u svim izvedbama, a jeftinija je od oba u svakom pogledu (kupovina, odrzavanje, ugradnja plina). Ako bas hoces Alfu tog godista daces 4000 evra + da ulozis u ugradnju plina i sitne gluposti izacice te 5000 evra sveukupno, a za te pare vec ulaziis u totalno drugaciji rang vozila (npr. BMW-a 320d ili Audi A4 mozes da uzmes).
Golfa 4 za te pare onda zaboravi, kakav god da je mnogo je to para!
Razmisli dobro jel ti je bitnije dzabalesku odrzavanje ili lepsi izgled auta. :)

Al ti je cimanje!
Odes u renomirani servis za ugradnju plina i u toku dana ti je ugradjen plin i odradjen atest i tvoje je samo da odes da ga upises u saobracajnu dozvolu.
Ljudi misle da moraju da vise na masinskim fakultetima i AMSS-u a sve se uprostilo.
Plus sto ces garantovano biti miran 5 godina od ugradnje a da ne pricam da imas i garanciju jer ti je nov plinski uredjaj. Na kraj krajeva cist benzinac je gotovo sigurno presao manje od automobila sa ugradjenim plinom jer nije ga neko ugradio zato sto se malo vozi.

Slazem da je bolje kupiti bez plina pa ga naknadno ugraditi. Ali on se nece uklopiti u taj budzet nikako :
- registracija (oko 16-17 hiljada)
- plin ne znam cene, ali nece mu izaci ispod 40 000din
- servisi 25 000 - 30 000 din ( i to mu dodje otprilike samo veliki servis)
(a pored velikog servisa garantovano ima da se promeni jos nesto oko trapa, nekog lagera, kocninca ili sta god)
Ide zima, ako nema drugi set zimskih guma, da kupi barem 2 gume eto jos 10 000din.

Ispravite me ako gresim, ali to je moje vidjenje situacije.

Al ti je cimanje!
Odes u renomirani servis za ugradnju plina i u toku dana ti je ugradjen plin i odradjen atest i tvoje je samo da odes da ga upises u saobracajnu dozvolu.
Ljudi misle da moraju da vise na masinskim fakultetima i AMSS-u a sve se uprostilo.
Plus sto ces garantovano biti miran 5 godina od ugradnje a da ne pricam da imas i garanciju jer ti je nov plinski uredjaj. Na kraj krajeva cist benzinac je gotovo sigurno presao manje od automobila sa ugradjenim plinom jer nije ga neko ugradio zato sto se malo vozi.

Slazem se sa drugim delom teksta. Sto se tice prvog, nisam upoznat sa procedurom ugradnje, atestiranja, pa zato mozda i lupam gluposti.

Slazem da je bolje kupiti bez plina pa ga naknadno ugraditi. Ali on se nece uklopiti u taj budzet nikako :
- registracija (oko 16-17 hiljada)
- plin ne znam cene, ali nece mu izaci ispod 40 000din
- servisi 25 000 - 30 000 din ( i to mu dodje otprilike samo veliki servis)
(a pored velikog servisa garantovano ima da se promeni jos nesto oko trapa, nekog lagera, kocninca ili sta god)
Ide zima, ako nema drugi set zimskih guma, da kupi barem 2 gume eto jos 10 000din.

Ispravite me ako gresim, ali to je moje vidjenje situacije.

Hah, tuga, buraz :) U pravu si skroz, ali ako nadjem neki do 3200 (ima ih) mislim da bih prosao negde oko 4200. :)

@stajke
Razumeli smo mi da hoces manji auto tj. hatchback, zato smo ti i predlozili Astru koja uopste nije veca od Golfa ili Alfe u svim izvedbama, a jeftinija je od oba u svakom pogledu (kupovina, odrzavanje, ugradnja plina). Ako bas hoces Alfu tog godista daces 4000 evra + da ulozis u ugradnju plina i sitne gluposti izacice te 5000 evra sveukupno, a za te pare vec ulaziis u totalno drugaciji rang vozila (npr. BMW-a 320d ili Audi A4 mozes da uzmes).
Golfa 4 za te pare onda zaboravi, kakav god da je mnogo je to para!
Razmisli dobro jel ti je bitnije dzabalesku odrzavanje ili lepsi izgled auta. :)

Nisu toliko skupe Alfe danas, ne znam zasto. Gledam na sajtu, ima 2 komada od po 2200-2500e (cist benzinac) , ali tu mi nesto smrdi :) Ostale se krecu od 3200, pa do 4500. E sad ako bi uzeo tako neku oko 3 soma i neshto, mislim bih se uklopio u budzet, s tim sto bih morao da prekoracim 200-300e, ali iskrpilo bi se :)

Bort moze da se ljuti i da kaze da gresimo, ali Alfe su sa razlogom dosta jeftine - zato sto su kod nas ta kola lesevi kojima je dusa vadjena, i kad treba da se menja svasta nesto onda su brutalno skupe za odrzavanje + fino trose gorivo.

Moje misljenje je da gledas registrovana kola, koja su u vlasnistvu osobe duze od 1 godine. A ne ono, registrovao ih da ih proda brze, ili ih ima godinu dana pa pocela da pokazuju znakove umora i onda pokusava da ih se resi. Registrovana kola mozes da odvezes i u servis, i kod svog majstora. Dok za kola sa placeva trebas uzimati privremene tablice (a ti neces pogledati jedan auto, vec vise njih, u vecem vremenskom periodu).

Evo npr. ovako nesto bih ja pogledao :

http://www.polovniautomobili.com/oglas3833959/alfa_romeo_147_regcel_godinu/

1 razlog - 215 000km (ne magicnih 150 000km)
"Opis

Drugi vlasnik 2 kljuca, prava kilometaza. Nikad nije imao plin, uvek isao na originalno Selenia 20K ulje.Veliki servis radjen pre 20.000km, a mali pre 1000km.Zamenjeni lezajevi prednjih tockova i zadnji silent blokovi, uradjen kompletan servis kocnica novi diskovi napred i komplet novih plocica na svim tockovima. Ima 16'' alu felne sa odlicnim letnjim gumama bridgestone i 4 zimske gume semperit. Registovan je celu godinu. Bez ostecenja kako spolja tako i unutra. Moze svaka provera auta. Zamena moze za R motor."

Moze se proveriti da li mu je veliki servis radjen sto je +, ima dva seta guma sto mu je +, registrovan (mozes da ga vozis u servis i mozes ga voziti na ovlascenje ako ga kupis sto je trosak manje u stratu).

Evo npr. ovako nesto bih ja pogledao :

http://www.polovniautomobili.com/oglas3833959/alfa_romeo_147_regcel_godinu/

1 razlog - 215 000km (ne magicnih 150 000km)
"Opis

Drugi vlasnik 2 kljuca, prava kilometaza. Nikad nije imao plin, uvek isao na originalno Selenia 20K ulje.Veliki servis radjen pre 20.000km, a mali pre 1000km.Zamenjeni lezajevi prednjih tockova i zadnji silent blokovi, uradjen kompletan servis kocnica novi diskovi napred i komplet novih plocica na svim tockovima. Ima 16'' alu felne sa odlicnim letnjim gumama bridgestone i 4 zimske gume semperit. Registovan je celu godinu. Bez ostecenja kako spolja tako i unutra. Moze svaka provera auta. Zamena moze za R motor."

Moze se proveriti da li mu je veliki servis radjen sto je +, ima dva seta guma sto mu je +, registrovan (mozes da ga vozis u servis i mozes ga voziti na ovlascenje ako ga kupis sto je trosak manje u stratu).

Apsolutno, brate. Nego, ne svidjaju mi se farovi na starijim modelima, ali ajde, progutacu i to. Inace, na svakom autu dodajem bar 100.000 kilometraze od navedene u oglasu, to svi zivi skidaju. (Osim ako vlasnik ne tvrdi suprotno kao u ovom slucaju, ovaj opis mi uliva poverenje) Moje komsije preprodaju kola. Kupe auto u Srbiji, dubinski operu, ispoliraju, skinu 100.000 i prodaju za 500-600e visu cenu.

EDIT: Bas juce pere lik jednog TDI-a, 2000-o, kaze, pres'o 220000. ahahah. A drugi lik mi odavno priznao da skidaju.

Poslednja izmena:
Ma ja sam ti postavio link tog automobila, cisto onako kao primer. Ni meni se ne svidjaju farovi na tim modelima ;)

Moj komsija ima perionicu, cesto mu dovezu auto u katastrofalnom stanju, on ga ceo rasturi i opere. Toliko dobro posle izgleda, da ni ne posumnjas kakav je bio. Jbg-a, snalaze se ljudi na sve nacine i to postujem :) svaka roba nadje svog kupca.

Bort moze da se ljuti i da kaze da gresimo, ali Alfe su sa razlogom dosta jeftine - zato sto su kod nas ta kola lesevi kojima je dusa vadjena, i kad treba da se menja svasta nesto onda su brutalno skupe za odrzavanje + fino trose gorivo.

Moje misljenje je da gledas registrovana kola, koja su u vlasnistvu osobe duze od 1 godine. A ne ono, registrovao ih da ih proda brze, ili ih ima godinu dana pa pocela da pokazuju znakove umora i onda pokusava da ih se resi. Registrovana kola mozes da odvezes i u servis, i kod svog majstora. Dok za kola sa placeva trebas uzimati privremene tablice (a ti neces pogledati jedan auto, vec vise njih, u vecem vremenskom periodu).

Ne ljutim se, nego se slazem u potpunosti, tako da je moj savet kloniti se jeftine Alfe, jer ce onda biti u al je skupa za odrzavanje. Sto kaze jedan majstor za Alfe, kloniti se jeftinih Alfi i jeftinih kurvi.

Moj savet je ne uzimati auto koji je na ovlascenje, jer je velika verovatnoca da je ta osoba kupila auto da nista ne ulozi, ni da promeni ulje, a da se vozi. Takav auto obicno ima bar jedan relativno krupan problem, pa bi vlasnik da ga se resi.

PS
Ovaj auto ima KN filter sto bas i ne prija protokomeru.

Svakako racunaj da mora kvalitetniji plinski uredjaj da se stavi (i to naravno sekvent, na venturi ni ne pomisljaj). Bolje je da das malo vise para za ugradnju kvalitetnijeg sistema nego da prodjes jeftinije, a da posle ni Bog otac ne zna sta su ti ugradili i kad ce nesto da krene da zakazuje i zaebava. :!:

za 15-20 evra se uzima kompletno kuciste filtera sa otpada, vratis onako kako je fabrika rekla i to je to. KN propusta malo vise vazduha, a samim tim i prasinu koja zaprlja protokomer.

Back