- Poruka
- 2.767
Treba mi neko ko radi u au. Ambasadi,u beogradu. Ili tamo u konzulatu u brizbenu. . . Svi traže veze da idu. . . Meni treba veza da ne idem. .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovi troskovi su vrlo 'misleading' jer su prikazani kao 'mean' (prosjek) a neki to uopste nisu. Npr karta za pevoz je $3.80, a ne kaze da je za gradsku zonu i za 2 sata. Sta je tu prosjek? 12 jaja za $4 je najjeftinije, a ne prosjek, sto moze da se kupi u CBD-u i okolini. Onda clanarina za fitnes zavisi od toga sta koristis i na kojim lokacijama. U CBD-u je najjeftiniji Doherty's za $50 mjesecno, ali moras da platis 12 mjeseci unaprijed. Teretana je prljava i zapustena, smrdi i uvijek im fali nesto opreme ili je nesto pokvareno. Cesto im WC ne radi. Ostale teretane (malo bolje kao npr. Fitness First) uglavnom skidaju sa racuna mjesecno i naplacuju $50 dvosedmicno - sto dodje oko $110 mjesecno. Kako su ovi dobili $63 je misterija. Jednosoban stan (~40m2) u centru i okolini (5-7km poluprecnik bez zapadne strane) mozes naci za $1950 mjesecno (ili $450 pw) pa navise. Imas garsonjera u kojima je jedan cosak pregradjen drvenim zidovima sa kliznim vratima, i takvi stanovi se oglasavaju kao jednosobni i idu za $400 pw a to je $1750.
Edit: ovo vazi za Melburn
Dzaba tebi pare kad u bivsoj sfrj na svakih 10 dana naidjes i to slucajno na nekog normalnog, kad moras da zivis sa poremecenim budalama koje dele ljude po naciji, partijama itd.,prevarantima,lopovima.... i kad su svi oko tebe nesrecni jer vec posle 5-og u mesecu razmisljaju o hrani, kiriji. Ja npr. imam reseno stambeno pitanje i sa finansijama ok stojim u odnosu na okolinu pa mi je opet ovde kao da plivam u govnima. Sto se tice devojaka nisu one extra vec su prema tebi extra jer ti zaradis za mesec dana kao one za dve godine i to im je u glavi. Vecini devojaka je idol osoba koja je drzala pre par meseci koncert pred 100 hiljada ljudi, da joj ne pominjem sad ime. Pa sad ti vidi koliko neko moze da bude ekstra ako im je on idol. Da me neko pogresno ne shvati ista je situacija i kad se obrne, kad dodje devojka iz ozilenda u Srbiju...Meni je u Melburnu extra, tu sam vec 15 godina, uklopio sam se u sistem znam sve kako ide. Ali uvek me nesto vuce u Srbiju, kao sto sam rekao mozda mi je super sto dodjem i trosim gotovoe $ i mozak na pasu. Devojke su mi extra u SrbijiMoje razmisljanje je da para pravi paru, tako ako imas para u Srbiji da moze da se zaradi, u Srbiji ko nema para ne moze da se odovoji od 0, kamate na kredite previsoke. Pa sam shvatio da je drzava najveci mafijas kod nas u Srbiji i oni svi na vlasti teski mafijasi pa sam odustao od ulaganja jer drzava udara najveci reket. Tako mislim da parama sa strane moze lepo da se zivi u Srbiji....
Dzaba tebi pare kad u bivsoj sfrj na svakih 10 dana naidjes i to slucajno na nekog normalnog, kad moras da zivis sa poremecenim budalama koje dele ljude po naciji, partijama itd.,prevarantima,lopovima.... i kad su svi oko tebe nesrecni jer vec posle 5-og u mesecu razmisljaju o hrani, kiriji. Ja npr. imam reseno stambeno pitanje i sa finansijama ok stojim u odnosu na okolinu pa mi je opet ovde kao da plivam u govnima. Sto se tice devojaka nisu one extra vec su prema tebi extra jer ti zaradis za mesec dana kao one za dve godine i to im je u glavi. Vecini devojaka je idol osoba koja je drzala pre par meseci koncert pred 100 hiljada ljudi, da joj ne pominjem sad ime. Pa sad ti vidi koliko neko moze da bude ekstra ako im je on idol. Da me neko pogresno ne shvati ista je situacija i kad se obrne, kad dodje devojka iz ozilenda u Srbiju...
Nije nigde savrseno veruj mi. I ovde imas svega i verovatno mnogo gore nego u Srbiji, samo sto vecina extra zivi pa ne primecuje i ne zeli da primeti juri za svojim poslom.
A devojke ovde su andjeli pa ne lete za $? A sta mislis ko je uzor omladini ovde?? To je sve bre isto, samo sto u Srbiji je kriza, vecina prezivljava pa im je puna kapa pa pljuje na sve svoje i sve izgleda crno.
I mogu reci ne ceveta ovde svima, na primer dvoje radi u fabrici, sto da kazemo nije neka plata, dete je tu. Mogu ti reci da sastavljaju kraj sa krajem, nije im toliko sjajno.
I reci cu isto da je ovde extra i moze se zaraditi ko hoce da radi, koliko sve zavisi kako se ko snadje. Preporucio bi svima da dodju. Da me pogresno ne shvati neko.
Jos sta sam primetio vecina u Srbiji na primer nece da ode u restoran da pere sudje za neku platu. Ovde kad dodju da ne kazem jeli bi govna. Eto kakvi smo. Zasto je to tako neznam
Zemljaci jos samo da znate ovde se nemoze bez kola, racunajte da su vam kola prioritet broj 1 cim se dodje.
Ako vas interesuju neke cene necega, sve znam pitajte.
Pozdrav.
KAKO mozes da kazes ovako nesto? U Srbiji je plata za pranje sudja 200 evra, da bi ziveo sam za kiriju ti treba 150, za hranu 200 i za ostale troskove jos 200 evra. I to pod uslovom da ne ides nigde na letovanje, da biras sta ces da jedes i da ides gradskim prevozom, kola mozes samo da sanjas. Da ne pricam o tome sto za obicnog radnika u Srbiji ne postoji godisnji odmor, praznici, neplaceno prekovremeno i psihofizicko maltretiranje se podrazumeva. Ako ces da me pitas pa kako prezivljavaju ljudi ako je 400 evra ok plata u bg-u nemoj jer kad mi ljudi pricaju kako prezive mesec to ti je kao da slusas matematiku 3 sa faksa.Jos sta sam primetio vecina u Srbiji na primer nece da ode u restoran da pere sudje za neku platu. Ovde kad dodju da ne kazem jeli bi govna. Eto kakvi smo. Zasto je to tako neznam.
KAKO mozes da kazes ovako nesto? U Srbiji je plata za pranje sudja 200 evra, da bi ziveo sam za kiriju ti treba 150, za hranu 200 i za ostale troskove jos 200 evra. I to pod uslovom da ne ides nigde na letovanje, da biras sta ces da jedes i da ides gradskim prevozom, kola mozes samo da sanjas. Da ne pricam o tome sto za obicnog radnika u Srbiji ne postoji godisnji odmor, praznici, neplaceno prekovremeno i psihofizicko maltretiranje se podrazumeva. Ako ces da me pitas pa kako prezivljavaju ljudi ako je 400 evra ok plata u bg-u nemoj jer kad mi ljudi pricaju kako prezive mesec to ti je kao da slusas matematiku 3 sa faksa.
A u ozilendu imas zakonski minimum od 20 dolara (mozda se varam) a za kiriju ti treba 1500-2000 dolara da zivis u nekretnini koja je u svakom pogledu luksuz za ove u Srbiji i 1500-2000 dolara da zivis zivotom u kom imas ishranu kakvu zelis, ne razmisljas o komunalijama, benzinu, vozis auto koji u Srbiji vozi svaki 50-ti covek, ne moze niko da te ubije, ne izgubis ceo dan za 1 dokumenat, ne moras da trpis nekulturu, ne moras da slusas ovo sto ovde zovu muzikom...
A ovde oni koji i imaju pare mozda i gore zive od ostatka koji jedva prezivljava jer svaki dan moraju da misle o kriminalcima sa ulice i vlasti koji danonocno pokusavaju da ih reketiraju, za sve sto prodas ima da se nacekas za naplatu, a cesto i ne mozes da naplatis jer si prodao nekom koji ima veze sa vlascu, kriminalcu..., ako se zameris u poslu kome ne treba ode glava lagano i bez problema. Na ulici ili u nekom kaficu isto lagano moze da ti ode glava, ako pogledas koga ne treba...
Moj ti je savet da ipak dodjes ali nemoj da poneses vecu svotu novca vec dodji sa 1000,2000 dolara, probaj da nadjes posao, zivi par meseci pa ces da vidis Srbiju u pravom svetlu. I da vidis koliko si u stvari srecan sto imas pasos koji imas.
Mislis? Nekog ko je u procesu dobijanja vize ili je u zemlji ali na temp vizi?
Ja u Srbiju dolazim svake godine. Meni je neuporedivo bolje kod nas, sigurno sto trosim gotove $. I planiram da dodjem da probam da zivim u Srbiju. Ne planiram da dodjem da se mucim vec bi dosao sa obezbedjenim mesecnim primanjem.
Pozdrav
Nije nigde savrseno veruj mi. I ovde imas svega i verovatno mnogo gore nego u Srbiji, samo sto vecina extra zivi pa ne primecuje i ne zeli da primeti juri za svojim poslom.
A devojke ovde su andjeli pa ne lete za $? A sta mislis ko je uzor omladini ovde?? To je sve bre isto, samo sto u Srbiji je kriza, vecina prezivljava pa im je puna kapa pa pljuje na sve svoje i sve izgleda crno.
I mogu reci ne ceveta ovde svima, na primer dvoje radi u fabrici, sto da kazemo nije neka plata, dete je tu. Mogu ti reci da sastavljaju kraj sa krajem, nije im toliko sjajno.
I reci cu isto da je ovde extra i moze se zaraditi ko hoce da radi, koliko sve zavisi kako se ko snadje. Preporucio bi svima da dodju. Da me pogresno ne shvati neko.
Jos sta sam primetio vecina u Srbiji na primer nece da ode u restoran da pere sudje za neku platu. Ovde kad dodju da ne kazem jeli bi govna. Eto kakvi smo. Zasto je to tako neznam
Pozdrav.
.
A u ozilendu imas zakonski minimum od 20 dolara (mozda se varam) .
Hahahaha e stvarno ste me nasmejali ....jeste ironicno ali istinito sve sto ste rekli!!! Ali .....Ajmo malo da pricamo o Australiji..ali realno. Tamo je sve nerealno!! Kuca od pola miliona dolara ogradjena tarabom...komsije ti j.. mamu cim pojacas muziku..nedaj boze posle 22 h murja na vratima garant. Deca se igraju u parku samo uz pomoc mame i tate..cuj igranje na ulici (ko mi nekad) mogu da sanjaju.. a da devojke su tamo sve samo ne trezne kad dodje vikend.
U skoli obavezno koriscenje digitrona za tablicu mnozenja ..ne daj boze da se nekom razvije mozak. Ono sto sam prvo primetila na vecini frizidera u obliku magneta stoji natpis ,,DEPRESSION YOU ARE NOT ALONE;; i br telefona, Sto su bre depresivni kad je sve idealno tamo ??
Evo sta mi rece jedan OZI ,ali pravi ne WOG da se razumemo ..ljud su depresivni jer imaju,,.. mortgage,,. Ma dajte ljudi sve ovo sto sam napisala vama pitala sam i njega ..on nijednu ruznu rec nije rekao..cuti , NIKAD ali nikad necete cuti od ozija da pljuje po svojoj zemlji ni po drugom oziju. A mi ,, nek komsiji crkne krava;; Jesmo NAJGORI smo i sve ste u pravu!!! Ali ja VOLIM svoju zemlju ,volim Beograd i volim svoj narod!!! Na aerodromu u Brisbenu kad sam krenula za Bg zaklela sam se nikad vise u Au. Lepa zemlja ,uredjena ,svi nasmejani ( hallo ,how are you??) ali odoh ja, ...... i tako ja sad cekam partner vizu na to moje nikad!! Ali mi je tesko da se razumemo..tesko mi je ne mogu vam opisati!! Vec mi je pola srca tamo ....a kad odem ..opet ce mi pola srca biti ovde!!! Nikad vise nigde 100% zadovoljna...ali trudicu se da mi deca znaju ko su i odakle su ,da vole svoju veru i postuju sve druge . .. Ja potpuno razumem momka iz Melburna i podrzavam ..samo napred ..pokusaj ..ali nazalost oni su u pravu i moguce da ces se razocarati !!! pozz
Svaka cast Melburnic da ima vise ljudi kao sto si ti svim ljudima iz nase zemlje (naravno msm na celu bivsu SFRJ) bi bilo lakse u startu ,znam kako je bilo mojoj familiji koja je otsla na skill vizu bez posla i bez pravih informacija. Dok god postoje ljudi dobre volje i zelje da pomognu drugima dokazujemo svima da ni mi bas nismo tako losi kao sto nas mnogi vide .Bar dokazemo sami sebi ako nikom drugom .Tvoja tema je odlicna i treba da se jave svi koji zele da pomognu iz svih gradova i naravno oni kojima je pomoc potrebna. Jos jednom SVAKA CASTU Austrlaiji je super, da ne diskutujemo to vise. Ko ima priliku treba da dodje ali samo da ne ocekuje da ce ovde sve da bude lako. Nigde nije savrseno, niko se ne snadje jednako ni u Srbiji a ni ovde. Pozdrav svima i cekam vas. Ako treba dolazim pred vas na aerodrom![]()
Samo sto postoji jedna bitna razlika izmedju nasih ljudi u Srbiji i u Australiji. U Australiji svako moze da bira kojim zivotom hoce da zivi i gde hoce da zivi, dok to nije slucaj sa ljudima u Srbiji. Ovde je 90 odsto ljudi prinudjeno da bude ili rob ili smrad od coveka(lopov,prevarant).I svi smo u pravu!