Australija - utisci

listam, ja listam tako, vidim Zeartahual , zainteresovan clan, ovo,ono, Australac blah,blah...'oce, nece
ne vidiim najbolje, ...pogledam malo bolje, trudi se reko' aj ko zna mozda zna gde je ambasada ili mozda cika ljubimira popovica
pogledam u onaj moj papiric , dvanaest ljudi dobilo PP
ma necu da bude 13. i preckocim

kad on se naljuti.....pih

Još nije bio izašao SMP nijedan kad mi se obrati CO prvi put sa nekim glupavim zahtevima. Posle je brzina procesiranja zavisila od njegove ažurnosti, ne više od kategorija, a za vizu je relevantno šta mu sistem izbaci kad odluči da odobri vizu, a to je bilo 176. Ima raznih slučaja, uglavnom svima stižu šareni mejlovi, kao npr 175 u mejlu, pa 176 na grantu, ja više nisam imao volje da tražim i tu dlaku, jer mislim da sam imao pravo na svoju nezavisnu vizu, ali jednostavno, ovog je tako bilo teško uopšte naterati da radi nešto, da je i bilo koji grant na kraju više uspeh; da vam ne prepričavam komunikaciju izmedju jednog CO i jednog smrtnika sad...
S druge strane, došao sam do zanimljivih informacija, da je obligacija živeti u državi koja te je nominovala dve godine moralna, ali ne i zakonska, odnosno, potpisali smo da dajemo reč, ali ne i zakonsku obavezu (ovo potvrdjuju i ovi što praktikuju migraciono pravo)...
Tako da, ako baš okolnostu ispadnu drugačije, jedno pismo izvinjenja sa biranim rečima može da reši tu moralnu dilemu, kako inače kulturan svet radi...

Dunjo moja... Samo sto se tako nece i zavrsiti.
Nije Thul jedanput "crkvu prevrtao".

Hteo sam da se svadjam sa Kumom...
Al to cu posle.

Da, od prvog posta, pre godinu dana...
Pokusavam da ostavim utisak na tebe.

Nema sta mi nisu radili.
"Vredjali te, koristili, svasta su s' tobom radili" (Ritam Nereda - Put Beznadja)

Kaznjavali me, brisali postove, you name it.
I sve uzalud.

Briga mene za glupe Zagrebcanke, hranu za bebe i Srbijadamuse...
Za Aleksandra Velikog, sirotog dizajnera iz Dubai-a i ostale zvrndove.

Krljao se ovde ko lud, psovao, pevao, recitovao...
Kuma stekao, ljude vredjao, iz pameti isterivao.

Bluzirao o Novom Sadu, (al stvarno lep grad) Interail-u, svemu i svacemu.
100 i kusur postova napisao.

I tek sad si se setila?
Ili gresim...

:mrgreen:
Dunjo moja... Samo sto se tako nece i zavrsiti.
Nije Thul jedanput "crkvu prevrtao".

Hteo sam da se svadjam sa Kumom...
Al to cu posle.

Da, od prvog posta, pre godinu dana...
Pokusavam da ostavim utisak na tebe.

Nema sta mi nisu radili.
"Vredjali te, koristili, svasta su s' tobom radili" (Ritam Nereda - Put Beznadja)

Kaznjavali me, brisali postove, you name it.
I sve uzalud.

Briga mene za glupe Zagrebcanke, hranu za bebe i Srbijadamuse...
Za Aleksandra Velikog, sirotog dizajnera iz Dubai-a i ostale zvrndove.

Krljao se ovde ko lud, psovao, pevao, recitovao...
Kuma stekao, ljude vredjao, iz pameti isterivao.

Bluzirao o Novom Sadu, (al stvarno lep grad) Interail-u, svemu i svacemu.
100 i kusur postova napisao.

I tek sad si se setila?
Ili gresim...

Sto bi rekao stari dobri Bogi...:Ovo je pocetak jednog divnog prijateljstva..!:mrgreen:

Back