Australia-tutorial! - ODAVDE POČETI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

GeaGea

Primećen član
Poruka
806
Selite se u Australiju?
Ok, drago mi je... Ali ajde prvo da vidimo koliko je to realno!1. Pogledajte SOL listu i potrazite svoje zanimanje na njoj! Ako zanimanja nema na ovim listama, predjite na korake xx i xy, ako je tu, procitajte korak br. 2

2. Izbodujte se! Nemate 65 poena - predjite na korak xy, ako imate 65+ poena, predjite na sledeci korak....

3. Posetite site institucije koja vrsi assessment vaseg zanimanja (Na DIAC-ovom situ u pretrazivac unesite broj vaseg zanimanja npr. 2231-19). Ako ne zadovoljavate uslove potrazite drugu zemlju u koju cete da emigrirate, ako ih zadovoljavate, predjite na sledeci korak! Vise o Assessmentu procitajte ovde!

4. Cestitam, vi ste zadovoljili uslove za emigraciju u Australiju, medjutim, posao tek pocinje!

5. Pocnite da pripremate IELTS i polozite ga sa odgovarajucim ocenama!

6. Pripremite papirologiju potrebnu za assessment, prema uputstvima institucije koja ce ga vrsiti i posaljite je!

7. Kada ste polozili IELTS i dobili pozitivan assessment mozete aplicirati za zeljenu vizu!

8. Nakon sto ste aplicirali, sacekajte da dobijete CO-a zaduzenog za vas slucaj.

9. CO vam je poslao e-mail u kojem trazi dodatnu dokumentaciju? Sedite i udahnite duboko, sve ce te stici, 28 dana nije malo
(ja sam uspela da isplaniram vencanje, vencam se, suprug me je nakon toga dodao na aplikaciju i na vreme smo pribavili sve potrebne papirre)!!!
xx. Potrazite poslodavca u Australiji koji je voljan da vas sponzorise!
-Kako?
Otkud ja znam kako, probajte na ovom site-u!
Ako niste uspeli, zao mi je, potrazite neku drugu zemlju u koju cete emigrirati, ako jeste, vratite se na korak br. 3.

xy. Potrazite svoje zanimanje na SOL 2 listi, a zatim u zavisnosti od zanimanja pronadjite drzavu koja ce vas sponzorisati (nakon sto uradite korake 3 - 6).:heart: Eto, Boletu za ljubav! :heart:
 
Poslednja izmena:
Mnogi koji se pripremaju da urade Assessment ne mogu da se snađu u prevođenju svojih struka i zanimanja na engleski jezik.

Zato postoji sajt koji ima spisak svih zanimanja u Australiji sa kompletnim opisima posla i dužnostima koje to radno mjesto pokriva.

Dešava se da neki ljudi ne znaju jesu li ovo ili ono jer se tiče istog zanimanja ( kod nas) ali u Australiji su na jednu temu više varijacija, tako da kada sudski tumač prevodi naše zanimanje na engleski, dolazi do takvih grešaka da to dovodi Assessment u pitanje.

Sajt pod nazivom My Future je fantastično osmišljen a zanimanja su poređana po Abecedi ili ih možete potražiti po grani privrede.
http://www.myfuture.edu.au/The Facts/Work and Employment/Occupations/Alphabetical.aspx

Isto tako na immi sajtu postoji spisak zanimanja koja se trenutno traže za potrebe migracije. Pored naslova zanimanja ima ispisan stari ( ASCO ) i novi ( ANZSCO ) kod : http://www.immi.gov.au/asri/

Ako želite još informacija o svom zanimanju, tu je Austr. biro za statistiku, gdje su zanimanja poređana u Major Group ( 1 - 8 ): http://www.abs.gov.au/ausstats/abs@...e=Summary&prodno=1220.0&issue=2006&num=&view=

Izvolite pa tražite :)
 
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top