Audiofili - tema za nas

Ne kažem da nije tako. Ali s druge strane neke stvari se ipak ne mogu promjeniti. Pravi ljubitelj Hi-Fi-ja će ipak izabrati prave audio komponente (moje mišljenje), iako priznajem da nikad nisam slušao nekakav Hi-Fi komp.
ti možda govoriš o hi-fi frikovima
ali ako nisi freak a hoćeš hi-fi, opredeljuješ se da dobiješ nešto sa najmanje potrošenih novaca

ti možda govoriš o hi-fi frikovima
ali ako nisi freak a hoćeš hi-fi, opredeljuješ se da dobiješ nešto sa najmanje potrošenih novaca
A i da i ne. I ja se slažem s tim da se za što manje novaca dobije što više, ne samo u Hi-Fi-ju nego doslovno svugdje. Probati izvući maksimum iz tog omjera uloženo/dobiveno. Opet ponavljam ja sam svoj Hi-Fi sistem slagao pred 20 godina. Kasnije su druge stvari dobile prioritet. A i danas druge stvari imaju prioritet. I komp koji imam sad je već zastario, i on je star 5 godina. Ali hoću reći da sumnjam da se na računalnim zvučnicima može čuti/osjetiti kad zatvoriš oči i orkestar zasvira svom snagom, a ti osjetiš taj prostor, e na to mislim. Ali kažem opet govorim sa odmaka od 20 godina, možda je sad drukčije.

Ali hoću reći da sumnjam da se na računalnim zvučnicima može čuti/osjetiti kad zatvoriš oči i orkestar zasvira svom snagom, a ti osjetiš taj prostor, e na to mislim.
oko ovoga nema nikakve diskusije, tu se slažemo
eto, bilo je potrebno par replika više pa da se razumemo
ja govorim samo da je kompjuter izvor zvuka ništa lošiji od nekog hi-fi playera, naravno uz dobar DAC
sve ostalo u lancu je hi-fi, pojačalo, zučnici i tako dalje, nikako neki naduvani 5.1 kompjuterski zvučnici, koliko god bili nadrkani i skupi

drugim rečima, shvatam kompjuter odnosno hard disk kao CD transport kod CD playera, samo kao izvor signala
CD player ima svoj ugrađeni DAC, sa kompjuterom imaš externi DAC i to je to

ok, a kakav sistem ti imaš sada?
Pa star 20 godina. :D

IMG-20210426-205244.jpg

IMG-20210426-205428.jpg

IMG-20210426-205714.jpg

Zvučnički kablovi Cable talk 3.1 (bi-wiring), audio Van den Hull D-102 mk3 i strujni napravljen od audioquesta (čini mi se).Zvučnici stoje na stalcima od Atacame i punjeni su pijeskom.

Back