Audio Realtech problem: Greska 88780078

Samo da vi javim...
Resio sam problem zvuka na (ne)verovatan nacin...
Bilo je nuzno iscupati sa zadnje strane dzek od zvucnika i ponovo udenuti u racunar! :D Tek tad ga je Realtek prepoznao i osposobio zvuk, haha... :p

Al` ne lezi vraze - javio se drugi problem. Slusajte sad ovo:
Sve radi, pa i mikrofon, tj. ulazni zvuk... ;) Medjutim, onemogucen sam za snimanje istoga! Zasto, kako..?
Pa, evo ovako: cim pojacam regler na recording bar-u, makar u sitnim procentima (kad je na nuli, zvuk je savrsen, no posledicno- nema snimanja,jel...?)
desava se to da sav zvuk racunara ulazi u jedan neopisivi, bucan, kakofonican reverb-dilej efekat koji je skoro pa i na ivici mikrofonije...! :eek:
Malo sam se zezao s mikrofonom pod ovakvim nezeljenim efektom, mogu da se naprave, pa i usnime fabulozne zvucne skulpture, ali nije mi to cilj...
To je neprirodno stanje, hocu bre normalan zvuk na kompu, sta je ovo? :D
Cesljao sam net, i zaista se ovo moze javiti kao neki bag, nem pojma.... :confused:
Jedini smislen savet koji sam procitao tamo je da je potrebno ponovo deinstalirati sav Realtek, restartovati i pustiti da windows automatski
abdejtuje drajver za njega, umesto da ga sami trazimo na odgovarajucim stranicama.... Da li je to stvarno resenje pre nego sto to ponovo ucinim>? :think:
Jeste li ikada imali ovaj problem sa zvukom, Realtekom...reverb koji probija usi sto se vise odvrce recording...?

Samo da vi javim...
Resio sam problem zvuka na (ne)verovatan nacin...
Bilo je nuzno iscupati sa zadnje strane dzek od zvucnika i ponovo udenuti u racunar! :D Tek tad ga je Realtek prepoznao i osposobio zvuk, haha... :p

Al` ne lezi vraze - javio se drugi problem. Slusajte sad ovo:
Sve radi, pa i mikrofon, tj. ulazni zvuk... ;) Medjutim, onemogucen sam za snimanje istoga! Zasto, kako..?
Pa, evo ovako: cim pojacam regler na recording bar-u, makar u sitnim procentima (kad je na nuli, zvuk je savrsen, no posledicno- nema snimanja,jel...?)
desava se to da sav zvuk racunara ulazi u jedan neopisivi, bucan, kakofonican reverb-dilej efekat koji je skoro pa i na ivici mikrofonije...! :eek:
Malo sam se zezao s mikrofonom pod ovakvim nezeljenim efektom, mogu da se naprave, pa i usnime fabulozne zvucne skulpture, ali nije mi to cilj...
To je neprirodno stanje, hocu bre normalan zvuk na kompu, sta je ovo? :D
Cesljao sam net, i zaista se ovo moze javiti kao neki bag, nem pojma.... :confused:
Jedini smislen savet koji sam procitao tamo je da je potrebno ponovo deinstalirati sav Realtek, restartovati i pustiti da windows automatski
abdejtuje drajver za njega, umesto da ga sami trazimo na odgovarajucim stranicama.... Da li je to stvarno resenje pre nego sto to ponovo ucinim>? :think:
Jeste li ikada imali ovaj problem sa zvukom, Realtekom...reverb koji probija usi sto se vise odvrce recording...?
Kao sto rekoh, sa realtekom sam imao problem da se izgubi zvuk, sto resavam renistalacijom, na Win 10

Kao sto rekoh, sa realtekom sam imao problem da se izgubi zvuk, sto resavam renistalacijom, na Win 10
Ma neverovatno, kazem ti, resio sam problem, samo je uz sve to (reinstalaciju realteka) dosao fantastican bag u vidu tog reverba koji postoji sve
dok se ne smanji regler `recording` na samu nulu... Cim malo pojacas, krece festa. Pustis mp.3, kao da si u tunelu ... Kako bi ovo resio
bez da menjas OS...?

Nije bilo potrebe za tim, sve reseno. :)
Kakav bih to bio da ne javim... (a izmedju ostalog, nek ovo bude kao personal blog, u slucaju da mi se blesavome opet slicno desi, da znam kako ;):lol:)
Treba desni klik iznad `zvucnik` ikonice u desnom cosku, odabrati `recording devices`... :) dupli klik na `stereo mix`, u drugoj koloni po redu - `listen`
sve vreme ove buke stiklirana je opcija `listen to this device`... ;) Sve sto treba jeste - odstiklirati je... Da li ona podrazumeva aktiviranu mikrofoniju, nekakav primordijalni miks efekata reverba i eha, nekordinisanu interakciju izmedju mikrofona i zvucnika - stvarno ne znam.... Ali, destikliranjem, ona se ponistava. :)
Zadatak resen. :cool:

Back