Audio knjige

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lada

Legenda
Poruka
52.167
Svi znamo za audio-knjige, koje su u celom svetu potpuni hit.
Ako postoje oni koji ne vole ili nemaju vremena da čitaju, evo idealnog rešenja za njih – krenu u šetnju, stave slušalice na uši i slušaju pročitane klasike ili hitove iz beletristike ili za decu – pročitane lektire na srpskom jeziku. Uživajte…

Ova pripovetka Fjodora Mihajloviča Dostojevskog – ili fantastična priča, kako ju je sam autor nazivao – vezana je za jedan događaj o kome se obavestio iz peterburških novina. Reč je o samoubistvu mlade i siromašne devojke koja je skočila kroz prozor sa ikonom u rukama. Krotku je Dostojevski napisao za mesec dana, a u „Dnevniku pisca“ ja zabeležio da je tri-četiri nedelje pre toga pročitao pomenutu vest. Neposredan povod i nije bitan. Krotka je postala priča-monolog muža mlade žene samoubice, gotovo još devojčice, monolog koji on vodi nad njenim odrom prve noći nakon smrti, pokušavajući da otkrije „istinu“, to jest pravi uzrok njene dobrovoljne smrti.

Ep o Gilgamešu nastao je u drevnoj Mesopotamiji i smatra se za najstarije preživelo veliko delo književnosti.U ovom epu opisano je duhovno sazrevanje Gilgameša, petog vladara dinastije iz grada Uruka koji je živeo u periodu između 2700. и 2650.g.p.n.e. Ovo drevno književno delo, nalazi se na mnogim listama "100 najznačajnijih književnih dela", a svojevremeno ga je i čuveni književnik Horhe Luis Borhes uvrstio na svoju listu knjiga koje svako treba da pročita. Ep o Gilgamešu napisan je na 12 ploča, koje na našem audio zapisu slede ovako: 1. ploča 0:03 2. ploča 14:25 3. ploča 18:25 4. ploča 25:15 5. ploča 31:25 6. ploča 37:35 7. ploča 47:18 8. ploča 51:02 9. ploča 55:48 10. ploča 1:06:10 11. ploča 1:24:24 12. ploča 1:40:58

Svi znamo za audio-knjige, koje su u celom svetu potpuni hit.
Ako postoje oni koji ne vole ili nemaju vremena da čitaju, evo idealnog rešenja za njih – krenu u šetnju, stave slušalice na uši i slušaju pročitane klasike ili hitove iz beletristike ili za decu – pročitane lektire na srpskom jeziku. Uživajte…
Mnogo puta se ljudi uzive u pricu i samo vidis da idu ulicom i udaraju u bandere bez razloga lol

problem je što mi boje glasova ljudi koji čitaju retko kad odgovaraju
našla sam na youtub-u izvesnu Nikolinu Miletić koja ima fenomenalnu boju glasa i čita sa takvom strašću ali zadnji put je postovala pre 6 miliona godina

problem je što mi boje glasova ljudi koji čitaju retko kad odgovaraju
našla sam na youtub-u izvesnu Nikolinu Miletić koja ima fenomenalnu boju glasa i čita sa takvom strašću ali zadnji put je postovala pre 6 miliona godina

skoro sam slušao nakratko neku klinku koja pokušava da interpretira(čita) - Fausta
verovatno je htela da čita školarcima za lektiru, šta li je već...ono je ruglo i za slušati

i napisao sam joj tamo da joj više leži da čita kolariću-paniću tekstove...jer je tako i zvučalo

Back