Audi A1 2012 - Navigacija

izbosne90

Početnik
Poruka
2
Zdravo svima.

Prvo, izvinjavam se ukoliko ova tema već postoji.

Uzeo sam skoro Audi A1 (2012.), na kojem ne postoje instalirane navigacione mape instalirane. Zanima me na koji način se mogu ubaciti? Laik sam, pa je svaka pomoć dobrodošla.

Hvala!
Miloš

Ako ti auto nema naivigacioni modul, nema ti pomoci bez da se oslobis na neko kinesko android resenje.

Ako ima, onda imas momaka po oglasima koji to mogu updatovati, a sudexi po komentaru, nema sanse da ti to mozes sam =]

Prelijep autic, ljubomoran sam =]

Pa isto kao i na telefonu.
Fabricke navigacije su u principu za pacenike koji hoce da vide ekran ispred sebe a koji ima ni za sta drugo ne sluzi osim da sljasti.
Naravno kad kupis nov auto one funkcionisu ali posle par godina zastare im mape.
Update tih fabrickih navigacija kasni i po 4 godine kao sto je slucaj na Lancia Delti kojoj je poslednji update iz 2015-te.
Npr. za Insigniu nije ni postojala mapa Srbije.
Uglavnom cete videti kako vecina koristi telefon jer tu su najmerodavnije mape i frisko azurirane i samim tim tacne.

E pretera ga i ti Dule... Cuj ne sluze nista osim da sljasti. Ima takvih ljudi na polovnim autima sto ih boli uvo, al na vecini auta, ko ima pristup specijalnim privatnim torentima, moze cak i piratske mape da nadje da funkcionisu i to dosta cool.

Meni ne fabricka mapa ekstra na pojedinim modelima na kojima sam gledao (reno npr)

Pa evo objasnio sam kako funkcionise update za odredjena vozila i cemu onda sluzi navigacija ako ti ne pomogne da dodjes do odredista?
Da nemas android telefon malo sutra bi nasao sa tom navigacijom odrediste.
Dokazano i provereno ali najvaznije je da kad se kupuje auto da mora da ima sto vise lampica i da nocu sljasti ko novogodisnja jelka.
Samo kad bi ti ispricao kakve ja gluposti dozivljavam od kupca vezano za opremu automobila ne bi verovao.

Pa evo objasnio sam kako funkcionise update za odredjena vozila i cemu onda sluzi navigacija ako ti ne pomogne da dodjes do odredista?
Da nemas android telefon malo sutra bi nasao sa tom navigacijom odrediste.
Dokazano i provereno ali najvaznije je da kad se kupuje auto da mora da ima sto vise lampica i da nocu sljasti ko novogodisnja jelka.
Samo kad bi ti ispricao kakve ja gluposti dozivljavam od kupca vezano za opremu automobila ne bi verovao.

Naravno da moze, al mora da se updatuje. Ako nisi kompjuteras, kosta i za razliku od telefona, nije dzabe. Eto xD

Jel ti citas sta ja napisah u prethodnim postovima?
Ne postoji apdejt za neke brendove i modele!
Insignia nema uopste Srbiju a ako su i nesto izbacili to je toliko skromno da ces da zavrsis u Mitrovisi ako si krenuo za Beograd.
Lancia ima poslednji apdejt iz 2015-te.
Tako da prvo skocis pa onda kazes hop.

Jel ti citas sta ja napisah u prethodnim postovima?
Ne postoji apdejt za neke brendove i modele!
Insignia nema uopste Srbiju a ako su i nesto izbacili to je toliko skromno da ces da zavrsis u Mitrovisi ako si krenuo za Beograd.
Lancia ima poslednji apdejt iz 2015-te.
Tako da prvo skocis pa onda kazes hop.

Lancia... Ako imaju 2 u citavoj Srbiji s navigacijom za koju je vozac voljan da plati update glavu dajem.

BMW recimo ima update za kola iz 2004. sa fabrickom navigacijom.

Back