lukau13
Obećava
- Poruka
- 91
Ljudi dje ste, sta se desava....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ljudi dje ste, sta se desava....

Tu smo, tu smo... Cekamo svi nesto
DOBRODOSLICA NOVIM CLANOVIMA!!!

Zatisje pred buru....tako kazu
Gdje ste, jeste li medju zivima, ili ste svi izbjegli u ilegalu![]()
ajde da ti i ja pozelim dobrodoslicu zemljace![]()
kao muski au pair ces vjerujem puno bolje proci nego mi zene, jer ja imam dva prijatelja koja si dosla kao au pair i koji su se poslije programa super snasli, cak je jedan i prije vremena napustio program, samo treba da znas sta zelis...moj savjet ti je, prva porodica koja te bude pitala da dodjes, odma dolazi, jer imam prijateljicu koja radi kod nas u bhv-u i sa kojom sam bas neki dan razgovarala, kaze da ima jako puno osoba koje cekaju, porodica je sve manje zbog krize a i nece ljudi bosance zato sto ako se iko ne vraca onda smo to mi...naime, prihvati ti porodicu pa onda ovdje mjenjaj i radi sta zelis...nije da te plasim, ja ti govorim svoje misljenje i ono sto znam....da ces naci savjeta oces, itekakko...i da, porodica ne smije da ti bude na akauntu duze od 48 sati tako ako ti se neko zadrzi vise od 2dana reci ti to agenciji jer onda te drugi ne mogu gledati, tako je u bhv-u...zelim ti srecu i da dodjes cim prije...a do tada se psihicki spremaj za ovo ovamo...
WOW hvala na savjetima! Ma naravno, odustao sam od toga da bih nekog odbio...Cim (i ako) me neko zovne odmah prihvatam! Nema razmisljanja, pa taman to bilo i neko selo!
Vis ovo za 48h nisam znao...Once again, Thanx...
Jos nesto, vjerovala ili ne, nemam uopste strah, nek bude sta ce bit (mislim na porodice) Samo da preplivam baru![]()

I ja se pridruzujem clanovima i zelim ti dobrodoslicu. Milica ti je sve lepo rekla, pa jos kako je iz Bosne, sigurno da su joj saveti relevantniji od bilo kojih drugih. Ono sto ti ja zelim reci u vezi je sa tvojom izjavom o prihvatanju "svih i svakoga zarad prelaska bare". Nije tako jednostavno, zelim reci... Slazem se i uocavam sve jasnije da je zastoj, kriza, neprofesionalnost itd., ali moras unapred izdefinisati sta zelis, a sta ne. Jer, cinjenica je da neke nenormalne uslove kakvi se neretko javalju, ne mozes izdrazati. Svima je jasno da nas zasigurno ne ceka lenskarenje po ceo dan, ali opet, ne mozes prihvatiti situacije u kojima ti bivas "rob". U pitanju je punih godinu dana, ako nameravas ostati do kraja. Generalno ako nameravas legalno ostati u USA, moras imati jako dobru strategiju koja ne trpi nepravilnosti. Zelim ti puno uspeha i da pronadjes porodicu koja ce zadovoljavati tvoje kriterije. Drzim ti fige!!!!![]()
) Med i mlijeko nije, nit ocekujem da ce bit! Samo da se neko javi, a za ostalo cemo lako WOW hvala na savjetima! Ma naravno, odustao sam od toga da bih nekog odbio...Cim (i ako) me neko zovne odmah prihvatam! Nema razmisljanja, pa taman to bilo i neko selo!
Vis ovo za 48h nisam znao...Once again, Thanx...
Jos nesto, vjerovala ili ne, nemam uopste strah, nek bude sta ce bit (mislim na porodice) Samo da preplivam baru![]()
)nema na cemu, jer vjeruj mi ako iko zna sta je cekanje onda sam to ja, jer prije bhv-a sam bila u drugoj agenciji u kojoj sam cekala na porodicu 3mj, u na kraju zavrsim u bhv-u i evo me tu sam preko bare)
ne znam stvarno sta ti ocekujes, ali ja nisam imala nikakve extra uslove ocu ovo ili ono...meni je bilo bitno da je to "normalna" porodica, nisam trazila NYC ili SF i tako ta mjesta nego jednostavno ajde da mi se javi normalna porodica...moji su "normalni" kad vidim kakvih sve ima, ja nemam mogucnost da vozim auto ali ce mi dati da polozim vozacki jer namjeravam da ostajem poslije programa pa ce to itekako da mi bude potrebno, bilo mi je jako krivo za auto ali onda sam se pomirila sa tim, sta Boze moj, ne daju mi auto, usustini i ne treba mi jer je kod nas gradski prevoz jako povezan, a kako sam ja u gradu sve mi je tu, jedino kada ocu negdje posebno da idem ona me vozi i to je to...a i trosila bih pare na gorivo sto nije nimalo jeftino,...mislim, voljela bih ja da sam ja imala to auto ali sada kako je tako je...nego ajde ti dodji pa cemo lako za ostalo...
Upravo to! ni ja ne ocekujem NYC ni ta neka fancy mjesta(mada NYC mi je bio na samom pocetku, prioritet, ali s vremenom sam odustao), sve sto trazim, jeste normalnu porodicu! Ma kakvo auto, kakvi bakraci, mislim,pitat ih da, ali ako ne dozvole, Boze moj sta je tu je, necu se ubit!
Ko ce nego nasi...mada ni Amri nisu iskljuceni... go*na
I ja se pridruzujem clanovima i zelim ti dobrodoslicu. Milica ti je sve lepo rekla, pa jos kako je iz Bosne, sigurno da su joj saveti relevantniji od bilo kojih drugih. Ono sto ti ja zelim reci u vezi je sa tvojom izjavom o prihvatanju "svih i svakoga zarad prelaska bare". Nije tako jednostavno, zelim reci... Slazem se i uocavam sve jasnije da je zastoj, kriza, neprofesionalnost itd., ali moras unapred izdefinisati sta zelis, a sta ne. Jer, cinjenica je da neke nenormalne uslove kakvi se neretko javalju, ne mozes izdrazati. Svima je jasno da nas zasigurno ne ceka lenskarenje po ceo dan, ali opet, ne mozes prihvatiti situacije u kojima ti bivas "rob". U pitanju je punih godinu dana, ako nameravas ostati do kraja. Generalno ako nameravas legalno ostati u USA, moras imati jako dobru strategiju koja ne trpi nepravilnosti. Zelim ti puno uspeha i da pronadjes porodicu koja ce zadovoljavati tvoje kriterije. Drzim ti fige!!!!![]()
"ako nameravas legalno ostati u USA" ne bih se slozila da sa tim ima veze izbor porodice... mnogima se desilo da su izgurali god pa i vise ali se nakon toga desilo ovo ili ono pa nisu mogli nastaviti legalno....Luka, pristani na prve koji se jave a lako ces ih ovde zameniti ako su previse losi ali sve se moze pregurati... E kada zavrsis program onda tek krece prica i snalazenje! pozz
Mislim da se nisam najbolje izrazila... Ne mislim da legalan ostanak u USA ima bilo kakve veze sa ovim programom. Ja zelim reci da uprkos svemu sto se moze izdrazati ili sto se ne moze izdrzati, ako imas prilike, pokusaj napraviti sto je moguce bolji izbor porodice. Vec smo pominjali fleksibilnost koja je u ovom programu preko potrebna. A sto se tice legalnog ostanka, ja se ne slazem s tim sto kazes tj. da po zavrsetku programa krece prica i snalazenje. Prica o legalnom ostanku treba da krene mnooogo pre i o tome treba da se na vreme razimslja i saznaju informacije koje bi ti mogle pomoci. Prema tome, napustanje programa definitivno nije opcija u tom slucaju. I svakako da se slazem da se moze desiti "ovo ili ono" i da ne uspes ostvariti plan A i zato valja praviti vise takvih planova i dobro se organizovati.
Ne slazes se da po zavrsetku programa krece prica i snalazenje jer nemas iskustva jos uvek... da li si ti pocela uopste program? Super ako mozes sve unapred da isplaniras i da budes sigurna da ce tako da se desi ali veruj mi da ti nista nije garancija! Uostalom popricaj o ovome sa ljudima koji su zavrsili programe pa ces se uveriti!

i sto kazes zasto aupair....pa meni iskreno, ta bi godina znacila koliko toliko, da bolje savladam jezik, jer vjeruj mi kada bi me odmah bacili na neki college, ja bi bio van sebe, sto od promjene, sto od svega i svacega! Eto cisto ta godina u nekom upoznavanju.... Gde nestadose svi
A sta znam za to ostajanje ovde... lepo bi bilo kad bi se moglo isplanirati unapred, ako imate novca za studije ili ako se stisnete pa pristedite sav novac koji zaradite ovde, onda upisete neku skolicu engleskog, ako imate nekog da vas sponzorise za studije ( mada onda vam i ne treba au pair program), ali u najvecem broju slucajeva nema tu nikakvog planiranja, sta vas zadesi i kako uspete da se snadjete to vam je. Jedino sto je do vas jeste da odlucite da li zelite da ostajete ovde ili ne i to je to![]()