AU pair in USA

Amela reci mi molim te dokle si ti stigla sa AU PAIR?
Jesi i dalje na programu ili si vec samostalna?
Citala sam da si promenila 5 porodica?!
Iskreno nadam se zaista da cu imati pozitivna iskustva , zelim to sebi od sveg srca i imam jako pozitivan stav u zivotu prema svemu:super:
Hvala ti na sugestijama u svakom slucaju:)
Gde ti ono bese u Americi?
P.S Sada vidim da si jos uvek u programu.
Oprosti sto sam bila "nepazljiva na casu"

Lol,nema frke.
Ja sam sada u Pennsylvania,u jednom predgradu gdje ne mozes vidjeti ljude kako setaju nego samo koriste auta.:evil:.Da ja sam promijenila nekoliko porodica ,imala sam stav da nisam dosla da u Americi imam lose vrijeme nego naprotiv a prve 2 porodice su bile Bogu iza nogu (predgrade ali izgleda kao neka rupetina),zbog toga sam i mijenjala.Ja ti ne dajem kritike ili savjete da te oneraspolozim ,samo sam rekla da nije sve kako pise u aplikaciji.Ja se stvarno nadam i zelim ti da ostanes s jednom porodicom do kraja tvog au pair programa.Sretno

Da ne ureknem dugo sam cekala i cini mi se da je ovo prava stvar.
Naravno najpre su se malo bunili zbog vremenske razlike ali konacno me je Lori pozvala. Divno smo se ispricale i poslala mi je slike - predivna su porodica. Decica su im bas zlatna. Super su aktivni. Najvise vole da budu napolju, na plazi, vole da putuju i da kuvaju. Izgledaju svetski. Nisu debeli Amerikanci. Vrlo su fit. Ona ima 37 godina (ocekivala sam da je mnogo mladja, a on ima 50 god) Deca su im od 3god. ( cak sam i sa tom malom malo popricala telefonom) i mladja cerka ima 8 meseci. Ma sve mi izgleda vrlo cool. Lori me pita sta volim da jedem, sta bih volela u Californiji da vidim. Prica mi da u tom mestu ima 18 Au Pair- ki. Inace mesto je na sat vremena voznje od L.A-a. Ona kaze da oni idu na pozorisne predstave i druga dogadjanja u L.A. Ma jednom recju aktivni, i cini mi se da su idealni za mene. Videcemo jos cemo se dopisivati. Lori mi trazi jos slika, pita me kakva sam po pitanju cistoce ( a ja inace vrlo pedantna) vidim da joj je to jako bitno ( znaci nisu neki strokavi i aljkavi.
Dakle sve izgleda idealno i nadam se da ce tako i biti na kraju:klap:
Cucemo se jos jednom u toku ove nedelje na njeno insistiranje i naravno Lori zeli da sto pre stignem kod njih jer imaju velike planove za leto. A da , nisam rekla ona je ticerka engleskog pa ima vise vremena u toku leta -raspust i to. Meni ce odgovarati taman da bude tu dok se uklopim sa decom. A devojcice su im seceri:super:
Pozdrav i drzite mi fige:hvala:

Hajde iscackaj mi gde je tacna lokacija ove porodice. Sat vremena od LA ali u kom pravcu?

Molimo da navedete sve vakcine koje je pacijent primo kao odrasla osoba. Navedite mesec i godinu (orijentaciono). Ovo je jedno jedino pitanje vezano za vakcine!!!! :D

Kada vec ponovo pominjemo vakcine, da ponovim - sa sobom OBAVEZNO ponesite kalendar vakcinacija. I to po mogucstvu da bude cikat :)
Morala sam da dobijem ponovo nekoliko vakcina jer nisu mogli da procijaju o cemu se radi pa sam zavrsila izbodena za cije babe zdravlje :)

Ne oslanjajte se na tu potvrdu koju imate u Au pair aplicaiji nego pravac dom zdravalja i borite se rukama i nogama za mali vakcinacioni kartoncic!!!

I jos jednom ponavljam diplome, fond casova ( ciji me je prevod ovde kostao ko Svetog Petra kajgana ) i druge izvode iz ovoga i onoga, svu mogucu papirologiju koja vam padne na pamet ponesite sa sobom.

Jos jedan mali savet - diplome, bilo iz srednje ili sa fakulteta, prevedite na engleski dok ste jos tamo. Upravo sam se vratila od prevodioca koji mi je preveo fond casova. Najobicniji prevod jedne stranice koja je stampana sa obe strane me je kostao $ 160.

Bravo za arhitekturu! Samo napred! :ok: Jednog dana cemo graditi nebodere u USA. Hehe. :D I nemoj ispustiti sansu da vidis Ameriku, pa makar preko Work&Travel programa.

Hvala na podrsci. Nikako ne ispustam sansu za Ameriku, samo pomeram termin odlaska ;). Sada mi je pametnije da studiram, jer ako sada to ne uradim nikad necu, a ima vremena za Ameriku, ceo zivot mi je na raspolaganju... :)

Poslednja izmena:
Kada vec ponovo pominjemo vakcine, da ponovim - sa sobom OBAVEZNO ponesite kalendar vakcinacija. I to po mogucstvu da bude cikat :)
Morala sam da dobijem ponovo nekoliko vakcina jer nisu mogli da procijaju o cemu se radi pa sam zavrsila izbodena za cije babe zdravlje :)

Ne oslanjajte se na tu potvrdu koju imate u Au pair aplicaiji nego pravac dom zdravalja i borite se rukama i nogama za mali vakcinacioni kartoncic!!!

I jos jednom ponavljam diplome, fond casova ( ciji me je prevod ovde kostao ko Svetog Petra kajgana ) i druge izvode iz ovoga i onoga, svu mogucu papirologiju koja vam padne na pamet ponesite sa sobom.

Jos jedan mali savet - diplome, bilo iz srednje ili sa fakulteta, prevedite na engleski dok ste jos tamo. Upravo sam se vratila od prevodioca koji mi je preveo fond casova. Najobicniji prevod jedne stranice koja je stampana sa obe strane me je kostao $ 160.

Koje vankcine su bitne da ih imam sem naravno onih koje smo svi primali kao deca?

Hvala na ovako korisnoj informaciji. Ja sam bas danas preuzela dva dokumenta, diplomu srednje skole i potvrdu o neosudjivanju i sve to me je zajedno kostalo 20 eura. Naravno, sve legalno od strane sudskog tumaca. Tako da, sve cu to da uradim pre nego sto odem. Hvala jos jednom.

Kad smo vec kod vakcina...za one koji planiraju da ostaju ovde, kad tad ce vam zatrebati karton vakcinacije tako da to obavezno ponesite i prevedite tamo!!
Jos jedna stvar, desavaju se problemi tipa, tu vakcinu si primio kad si bio mali vise ne vazi itd... tako da pitajte vase lekare tamo da li bi trebalo da primite neku vakcinu ponovo, kao npr. Tdap i tako neke, cisto da to ne morate ovde da radite :)

Koje vankcine su bitne da ih imam sem naravno onih koje smo svi primali kao deca?

Sve su ti vakcine bitne, znaci od BCG do Tetanusa u 18oj. Ukoliko ti bilo sta fali moraces da ih ili dobijes ponovo, ili ces morati da das krv da se utvrdi da li imas antitela koja se formiraju nakon sto ti je ta i ta vakcina data, a ovde , pogotovo ukoliko nemas osiguranje, to ni malo nije jeftino.

Uostalom, ja se nadam da si dobila sve vakcine za tvoje dobro, tako da samo izvadi kartoncic i nakrivi kapu!! ;)
Srecno!!

Kad smo vec kod vakcina...za one koji planiraju da ostaju ovde, kad tad ce vam zatrebati karton vakcinacije tako da to obavezno ponesite i prevedite tamo!!
Jos jedna stvar, desavaju se problemi tipa, tu vakcinu si primio kad si bio mali vise ne vazi itd... tako da pitajte vase lekare tamo da li bi trebalo da primite neku vakcinu ponovo, kao npr. Tdap i tako neke, cisto da to ne morate ovde da radite :)

Td se obnavlja, tako da dobijes booster svakih 10 godina da bi bio kompletno zasticen. Licno bih dobila tu dozu dok sam jos u Srbiji tako da se apsolutno slazem sa tobom.

POD TACKOM OBAVEZNO BIH STAVILA ODLAZAK KOD CIKA ZUBE!!!

Samo da podsetim na svoje iskustvo iz 2006. kada sam za root canal sa krunicom platila oko $3,500.00 :besna::azdaja::besan2:

Hvala na ovako korisnoj informaciji. Ja sam bas danas preuzela dva dokumenta, diplomu srednje skole i potvrdu o neosudjivanju i sve to me je zajedno kostalo 20 eura. Naravno, sve legalno od strane sudskog tumaca. Tako da, sve cu to da uradim pre nego sto odem. Hvala jos jednom.

Bravo! I nema na cemu, tu sam da pomognem da se sada ne patis ko ja sa pustom papirologijom... joooj!! Prevedi diplomu, ako ostajes trebace ti!!

Srecno pa da nam se sto pre pridruzis!! I dodji na West Coast jer hocu da napravim odbojkaski tim pa mi treba jos ljudi ;)

Hvala na podrsci. Nikako ne ispustam sansu za Ameriku, samo pomeram termin odlaska ;). Sada mi je pametnije da studiram, jer ako sada to ne uradim nikad necu, a ima vremena za Ameriku, ceo zivot mi je na raspolaganju... :)

Svaka cast na ovako vaznoj odluci!! Zelim sve najbolje buducem studentu! Sad moras da castis pajtasice sa Krste!! Odabrao si super fax, taman dok ti zavrsis kod nas ce i dalje da cveta divlja gradnja tako za tebe ce uvek biti posla :)
Os' da pokusam da ti sredim neku vezu da projektujes gradnju po Kaludjerici? :) LMAO

Poslednja izmena:
bla bla bla u jednom predgradu gdje ne mozes vidjeti ljude kako setaju nego samo koriste auta bla bla bla truc

Pa ovakva je cela Amerika, ovde ne voze uglavnom oni koji zive u gradu, pa imaju dobar gradski prevoz i sve im je dostupno na svakom koraku, pa im automobili ni ne trebaju. Pogotovo zato sto je parking pain in the rear end verovatno sa time niko nece ni da se bakce :)
Ovo je nacija najdebljih ljudi na planeti Zemlji, zar si stvarno ocekivala da vidis nekoga na ulici kako seta :) ;) Cast izuzetcima, ali vecina :(

Budi manje negativna, nemoj djabe da plasis ovaj narod. Treba da znaju da nije med i mleko, ali ukoliko su realni i skloni pravljenju kompromisa nece biti ni tako crno.
Moje dve porodice su bile ocaj, od prve sam morala da pobegnem, a sa drugom sam naucila da se izborim, tako da postoji resenje za sve. I sada kad mislim o tome drago mi je da sam se i sa takvim ljudima srela i naucila nesto novo, i pozitivno i negativno.

Nadam se da ti sada ide bolje i da imas uspeha u trazenju college-a!! Zelim i tebi puno srece!! Nedaj se i uzdahni/odahni malo.

Lol,nema frke.
Ja sam sada u Pennsylvania,u jednom predgradu gdje ne mozes vidjeti ljude kako setaju nego samo koriste auta.:evil:.Da ja sam promijenila nekoliko porodica ,imala sam stav da nisam dosla da u Americi imam lose vrijeme nego naprotiv a prve 2 porodice su bile Bogu iza nogu (predgrade ali izgleda kao neka rupetina),zbog toga sam i mijenjala.Ja ti ne dajem kritike ili savjete da te oneraspolozim ,samo sam rekla da nije sve kako pise u aplikaciji.Ja se stvarno nadam i zelim ti da ostanes s jednom porodicom do kraja tvog au pair programa.Sretno

Ma hvala ti svaku tvoju rec uzimam kao dobronamernu.
Na zalost moja se porodica dvoumi oko mene:dash::dontunderstand:
Naime sinoc smo Lori i ja razgovarale sat vremena i ja joj se dopadam ( trazila je slike mog stana i ja sam joj poslala ). Zadovoljna je sto je sve cisto i pedantno...jedino se boji da cu imati nostalgiju i da ce mi biti tesko odvajanje od kuce:think:. Na kraju razgovora mi je rekla kako ce morati da zove jos jednu devojku koja je vec provela godinu dana u Americi ali da sam ja i dalje broj jedan za nju i njenog muza:roll:
Sta da ti kazem rastuzila sam se . Ona trazi da se i dalje dopisujemo pa ce valjda u petak odluciti. Meni se cine idealni za ono sto bih ja htela, ali ....
Nadam se da ce sledeca porodica koja me bude kontaktirala biti jos bolja od ovih...a mozda se ipak odluce za mene, jer smo imale mnogo lepe razgovore ...
Drzi mi fige:hvala:

Sve su ti vakcine bitne, znaci od BCG do Tetanusa u 18oj. Ukoliko ti bilo sta fali moraces da ih ili dobijes ponovo, ili ces morati da das krv da se utvrdi da li imas antitela koja se formiraju nakon sto ti je ta i ta vakcina data, a ovde , pogotovo ukoliko nemas osiguranje, to ni malo nije jeftino.

Uostalom, ja se nadam da si dobila sve vakcine za tvoje dobro, tako da samo izvadi kartoncic i nakrivi kapu!! ;)
Srecno!!

hvala ti puno!!! Dobila sam sve vakcine koliko znam! :)))) Sad cu da jurim lekara za kartoncic,i da mi citko i lepo ispisu! :))))) Nadam se da cu zavrsiti sve pored nasih nervoznih lekara!

Ma hvala ti svaku tvoju rec uzimam kao dobronamernu.
Na zalost moja se porodica dvoumi oko mene:dash::dontunderstand:
Naime sinoc smo Lori i ja razgovarale sat vremena i ja joj se dopadam ( trazila je slike mog stana i ja sam joj poslala ). Zadovoljna je sto je sve cisto i pedantno...jedino se boji da cu imati nostalgiju i da ce mi biti tesko odvajanje od kuce:think:. Na kraju razgovora mi je rekla kako ce morati da zove jos jednu devojku koja je vec provela godinu dana u Americi ali da sam ja i dalje broj jedan za nju i njenog muza:roll:
Sta da ti kazem rastuzila sam se . Ona trazi da se i dalje dopisujemo pa ce valjda u petak odluciti. Meni se cine idealni za ono sto bih ja htela, ali ....
Nadam se da ce sledeca porodica koja me bude kontaktirala biti jos bolja od ovih...a mozda se ipak odluce za mene, jer smo imale mnogo lepe razgovore ...
Drzi mi fige:hvala:

Jano,samo glavu gore,nemoj da si tuzna,bice sve ok na kraju videces!!!! Zelim ti srecu!!!

Td se obnavlja, tako da dobijes booster svakih 10 godina da bi bio kompletno zasticen. Licno bih dobila tu dozu dok sam jos u Srbiji tako da se apsolutno slazem sa tobom.

POD TACKOM OBAVEZNO BIH STAVILA ODLAZAK KOD CIKA ZUBE!!!

Samo da podsetim na svoje iskustvo iz 2006. kada sam za root canal sa krunicom platila oko $3,500.00 :besna::azdaja::besan2:

I ja sam cula da su zubari tamo papreni,imam drugara u Chicagu,kaze da nasi cak dolaze ovde kod zubara jer ima se vise isplati da dodju ovde i to odrade,nego tamo!!! Tako da ljudi i najmanji kvarcic ovde sanirajte! :)

Pa ovakva je cela Amerika, ovde ne voze uglavnom oni koji zive u gradu, pa imaju dobar gradski prevoz i sve im je dostupno na svakom koraku, pa im automobili ni ne trebaju. Pogotovo zato sto je parking pain in the rear end verovatno sa time niko nece ni da se bakce :)
Ovo je nacija najdebljih ljudi na planeti Zemlji, zar si stvarno ocekivala da vidis nekoga na ulici kako seta :) ;) Cast izuzetcima, ali vecina :(

Budi manje negativna, nemoj djabe da plasis ovaj narod. Treba da znaju da nije med i mleko, ali ukoliko su realni i skloni pravljenju kompromisa nece biti ni tako crno.
Moje dve porodice su bile ocaj, od prve sam morala da pobegnem, a sa drugom sam naucila da se izborim, tako da postoji resenje za sve. I sada kad mislim o tome drago mi je da sam se i sa takvim ljudima srela i naucila nesto novo, i pozitivno i negativno.

Nadam se da ti sada ide bolje i da imas uspeha u trazenju college-a!! Zelim i tebi puno srece!! Nedaj se i uzdahni/odahni malo.

Pa ja se izvinjavam ako sam nekog uplasila ali ja ne mislim bas tako.Meni su prije nego sto sam dosla ovdje govorili ceka me pakao itd.I ipak sam odlucila doci bez obzira na to.Ja sam imala i losih i dobrih momenata.Ono sto zelim reci da se ne zure s odlukom ,da razmotre bolje itd.Jedna od pozitivnih stvari sto se tice ovog programa je da se lako dobija viza i mozes da posjetis gradove o kojima si mogla samo sanjati.:lol::lol::lol:.Ja mislim da sam obisla i posjetila sve gradove i mjesta o kojima sam prije sanjala i zeljela.:P:P:P:):):D:D;).Nego ja sam imala srece kada sam mijenjala moje porodice sto me nisu poslali kuci i sto sam bila u dobrim kontaktima i odnosu sa svojim host porodicama pa su mi nudili da ostanem koliko zelim.Cak me je moja bivsa host mama zvala i ponudila da radim kod njene sestre u Los Angeles ali bez agencije:roll::roll::eek:Zao mi je ako nekog sam "uplasila" sa svojim komentarima jer mi to nije bila namjera.Kao sto sam prije rekla zelim svima srecu i da se zabave u toku ovog programa.:brus::brus:

Ne bas u gradu, ali ne ni tako daleko. Kazem ti, ceka te mesto u ekipi, jos samo da dodjes!

Malo me mesas sa Nataly ali to nije bitno. Ja sam stvarno trenirala odbojku a i moja buduca host mama trenira za svoju skolu ( posto je profesor ) i nudi mi da treniramo zajedno:D
Danas predaje zahtev za spajanje i krecemo u proceduru sa papirima.
Hoces li mi reci molim te zasto mi konkretno treba kartoncic sa vakcinama? Ko ce to tamo traziti od mene?:dontunderstand:

Malo me mesas sa Nataly ali to nije bitno. Ja sam stvarno trenirala odbojku a i moja buduca host mama trenira za svoju skolu ( posto je profesor ) i nudi mi da treniramo zajedno:D
Danas predaje zahtev za spajanje i krecemo u proceduru sa papirima.
Hoces li mi reci molim te zasto mi konkretno treba kartoncic sa vakcinama? Ko ce to tamo traziti od mene?:dontunderstand:

Znaci, ipak su tebe odabrali! Pa, BRAVO!! :D Drago mi je i drzim ti fige za ambasadu.

Back