AU pair in USA

za svaki dan je 10pm pa makar to bili i vikendi, tako stoji u ugovoru, brinu se ljudi za auto i za mene...ja inace nisam ni izlazila puno al kad izadjem prespavam negde i to mi se uopste ne svidja...evo sad cu u petak na Haloween party i ona to zna jos pre nedelju dana i pita me danas a gde ides na zurku i ko ide i gde i kad i kako i sad mi nije jasna sta nju briga s kim, gde i kad..ja tad ne radim i ne mora da se sekira toliko za mene..al eto

Hvala Ammela na lepim zeljama i ja se nadam da ce moja LCC ispasti dobra jer cu ja biti kulturna i fina....:D
A tebi zelim da se neko javi i da sve bude uredu;)

Jos me nesto kopka..ovi moji hostovi skroz normalno sa tim sto ja idem, sta li im to znaci, mi pricamo i sve ide kao dosad, a ja sam mislila da ce biti napeto:think:
nesto mi tu ne stima, dal ih bas briga, il nece da pokazu da ih je briga:think::think::whistling:

za svaki dan je 10pm pa makar to bili i vikendi, tako stoji u ugovoru, brinu se ljudi za auto i za mene...ja inace nisam ni izlazila puno al kad izadjem prespavam negde i to mi se uopste ne svidja...evo sad cu u petak na Haloween party i ona to zna jos pre nedelju dana i pita me danas a gde ides na zurku i ko ide i gde i kad i kako i sad mi nije jasna sta nju briga s kim, gde i kad..ja tad ne radim i ne mora da se sekira toliko za mene..al eto

Hvala Ammela na lepim zeljama i ja se nadam da ce moja LCC ispasti dobra jer cu ja biti kulturna i fina....:D
A tebi zelim da se neko javi i da sve bude uredu;)

Jos me nesto kopka..ovi moji hostovi skroz normalno sa tim sto ja idem, sta li im to znaci, mi pricamo i sve ide kao dosad, a ja sam mislila da ce biti napeto:think:
nesto mi tu ne stima, dal ih bas briga, il nece da pokazu da ih je briga:think::think::whistling:

e pozdrav,da ja kazem par reci...
u prvoj porodici kao izlazak je bio do 10pm....ok,mala beba ,nema veze...vikend je bio zeznut..ali to nisam ni otkrila kako treba jer sam u toj porodici bila samo 3 ipo nedelje i izbacili me posle ,ali bukvalno me izbacili u ponedeljak mi kao rekli idemo u re-match,i kao mogu da ostanem ,dok ne nadjem porodicu...i onda u sredu ujutru mi rekli da se spakujme jer koordinatorka dolazi po mene u 3pm...i ja se spakovala i oni su mi rekli da idem kroz garazu jer ionako "sokiram" deete pa da ne odbije valjda napad od mene ,pojma nemam i ja samo tako u februaru mesecu cekala ispred garaze i kuce skoro pola sata moju koordinatorku...onako na snegu i zimoci!!!!!

i tkao je bilo i u ovoj drugoj porodici kao mozes da izlazis ,ali iapk si primer klincima pa te molimo da dolazis ranije....
i tu joj porodici sam ostala rekordne 2 nedelje ,samo sto je ovaj put bilo da je host mama dosla ranije sa posla oko pola 4 i rekla mi da se spakujem najakasnije do 6 jer me ona vozi kod druge koordinatorke....

e sad hvalim te Boze,treca porodica je ok...e tu nemam nikakve zabrane niti bilo sta...host mama mi je rekla da sam odrsla osoba,i da je previse glupo da mi daje neke zabrane do kad moram kuci da budme i tako,samo da joj kazem ako dolazim to vece posle 11pm da bi znala da ostavi vrata otkljucana...
da kucnem u drvo zivim normalno koliko to moguce koa aupair ovde...

ja sam imala bas bas ludu srecu da su mi koordinatorke extra zene,i da su uvek na mojoj strani bili i da sam mogla budem kod njih koliko sam htela...
zasita im hvala na svemu i njhivim porodicama kako su me primili kao svoga,ali bas kad kazem kao svoga zaista mislim to...

eto samo sam htela da kazem par reci o hostovima i re-match kako sa ja prosla....
KISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Hvala Jo84 na podeljenim iskustvima, eto ja posle 3,5 meseca se odlucujem za odlazak
uzbudljiva su ti bila ta desavanja
i ja se plasim da me ne izbace ovi moji, al verujem da nece jer za sad ide sve lepo...mislim d anisu takav tip ljudi, mada ko zna sta im je na um...sutra dolazi LCC, pa ako kazu da se spakujem i krenem sa njomm bice veselo, ne dao bog:worth::worth:
poz Ammela i znala sam da treba ostati pozitivan i bice sve ok i drago mi je zbog produzenja, zasluzila si:ok::D:D:D

Nasla sam novu porodicu.Opet cu se brinuti o blizancima.Meni je briga o blizancima sudena ali ne bunim se.Sada cu se brinuti o 15 mjeseci djecaku i djevojcici i 5 godisnjem djecaku.Moram reci da mi se srce slama sto moram napustiti moje bebice blizankinje.Host mom je ujutru plakala jer su male toliko vezane za mene a ja ih obozavam.:(:(.
Kao da se rastajem od zivota a ne od njih.Ali zele da se dobro provedem za halloween s njima.:D

Nasla sam novu porodicu.Opet cu se brinuti o blizancima.Meni je briga o blizancima sudena ali ne bunim se.Sada cu se brinuti o 15 mjeseci djecaku i djevojcici i 5 godisnjem djecaku.Moram reci da mi se srce slama sto moram napustiti moje bebice blizankinje.Host mom je jutros plakala jer su male toliko vezane za mene a ja ih obozavam.:(:(.
Kao da se rastajem od zivota a ne od njih.Ali zele da se dobro provedem za halloween s njima.:D

Nasla sam novu porodicu.Opet cu se brinuti o blizancima.Meni je briga o blizancima sudena ali ne bunim se.Sada cu se brinuti o 15 mjeseci djecaku i djevojcici i 5 godisnjem djecaku.Moram reci da mi se srce slama sto moram napustiti moje bebice blizankinje.Host mom je ujutru plakala jer su male toliko vezane za mene a ja ih obozavam.:(:(.

Sve cestitke Ammela! Drago mi je da si uspela! Samo napred :klap:

Meni je vrlo poznata jer treba da se prijavim na istu... Pusti sada to... Prvo ces regularno, hehe

hehe dobra si! :mrgreen:

Kuzim sad...znaci, ovo ipak vise odgovara kad si vec u americi...

joj al' mene ovi razvlace covece mili! dodje mi da vrisnem! Koliko me samo odugovlace i vreme izgubih na jednu porodicu. Poslali mi samo mail kako su zainteresovani i da ce me zvati i naravno, nista od toga vec dve nedelje! Ja, nakon par dana javim agenciji da ovi niti zovu niti odgovaraju na moj email i zamolim ih da reaguju, odnosno da vrate moju aplikaciju ponovo u sistem kako bi druge porodice koje su vise zainteresovane mogle da mi se jave, ali mi agencija odgovori da sacekam jos! :evil:
Sta ba da cekam! grrrrrrrrrrr :dash:

Kad se dobije au pair viza dali je moguce nakon par nedelja napustiti porodicu i poceti negdje drugo raditi da se ne cuvaju deca?

Teoretski je moguce, ali nije preporucljivo ako mislis na varijantu da pobjegnes sa programa jer ces tako automatski postati ilegalac posto ce te agencija prijaviti!

Ali imas drugu varijantu da na kulturan nacin napustis program sa manje posledica, tj. da javis agenciji i hostfamily da napustas program (kazes im neki privatni razlog da ti se neko razbolio, da ti se roditelji razvode, ili jednostavno kazes da ne mozes vise izdrzati) i da se zelis vratiti. Onda se ima dovoljno vremena da porodica nadje novu au pair a potom ti uzimas avionsku kartu, ides na aerodrom i 'vracas se kuci'...a naravno, ne vratis se :) I tako si ispao ''fin'' i prema agenciji i porodici i nece ti praviti probleme...ti nastavis svojim putem i svojim zivotom i svi sretni i zadovoljni :)

Ovo je ono sto ja znam, ako ima jos neko neke prijedloge i nacin kako napustiti program, bilo bi dobro da kaze jer ce nam ovo svima trebati koji zelimo ostati u USA ili ranije napustiti au pair program.

Nije pusto!! Spremamo se za USA, a bice intenzivno cim neka od nas ode preko, a ja licno mogu da obecam da cu biti aktivna cim se za to ukaze prilika jer planiram praviti beleske svakog moguceg formata posto ce moj dolazak biti za mene nesto najposebnije do sada...

Pozdrav za sve!!! :-)

Dragi moji vec sam 5 dana u novoj porodici.Imam sve sto mi je potrebno.Dali su mi laptop tako ne moram kupiti.Imaju kucu boli glava.Glasali za Mccain zbog taksa sto znaci imaju love.Jako su fini sa mnom.Bebice su prilicno poaktivne ali barem spavaju 2 puta na dan po 2 sata sto meni daje vremena da se odmorim.Zamislite prije godinu dana nisam znala promijeniti pelenu a sada 2 bebe u isto vrijeme pa dobro mi ide.Jesam mijenjala pelene autistic boy od 5 godina i poslije drugima.Prokrstari ja Ameriku.Zao mi je sto buduci da imam crn ten ,sada po
ceti blijediti.Nedostaje mi suncano vrijeme.Nedostaje mi Florida..............

Dragi moji vec sam 5 dana u novoj porodici.Imam sve sto mi je potrebno.Dali su mi laptop tako ne moram kupiti.Imaju kucu boli glava.Glasali za Mccain zbog taksa sto znaci imaju love.Jako su fini sa mnom.Bebice su prilicno poaktivne ali barem spavaju 2 puta na dan po 2 sata sto meni daje vremena da se odmorim.Zamislite prije godinu dana nisam znala promijeniti pelenu a sada 2 bebe u isto vrijeme pa dobro mi ide.Jesam mijenjala pelene autistic boy od 5 godina i poslije drugima.Prokrstari ja Ameriku.Zao mi je sto buduci da imam crn ten ,sada po
ceti blijediti.Nedostaje mi suncano vrijeme.Nedostaje mi Florida..............

gdje si sada Ammela?

Back