AU pair in USA

I kad zavrsis skolu,niko ti ne garantuje da ces ostati,jer imaju oni i svoje studente koji zavrsavaju.I sta mislis koga ce pre zaposliti?Znaci,mogu da od tebe nemaju koristi,prema tome cao.
Kod mene ima jedan decko,27god,zavrsio je magistraturu ovde i odbjen je za papire i na kraju se ozenio da bi ostao.
A zamisli njega koji je zavrsio na UCLA,jakom faxu,i uporedi nekog ko zavrsi neki college[/QUOTE]

kad zavrsis skolu imas pravo na OPT (Optional Practical Training) godinu dana sto podrazumeva radnu dozvolu...bilo koji stepen skole da zavrsis i ako diplomiras i ako magistriras mozes da uzmes OPT....cak mozes da diplomiras uzmes OPT radis godinu dana pa onda upises mba pa kad zavrsis mba dobijes ponovo OPT jos godinu dana....u tih godinu dana je na tebi ili da nadjes firmu koja ce te sponzorisati za H1B vizu ili da se zenis ili da na neki drugi nacin sredis papire....OPT ne mozes da uzmes jedino ako si ga recimo iskoristio posle mba pa upisao jos jedan mba pa trazis ponovo OPT....mislim da je jedini uslov da si poslednjih devet meseci studirao u usa....papiri se cakaju oko 6 nedelja i kosta $180......tokom ovih godinu dana i dalje budes na F1 vizi i vodis se kao student ali imas dozvolu za rad.....

i sto si napravio ne daju oni to tako lako kao sto kazete jer imaju svoje drzavljane da im daju posao!a mojoj kumi i brat zavrsava sad i nista nema posla nece niko da mu ga da a i zasto bi???idi tamo odalke si dosao!oni su dali pare i 100.000 ko zna koliko a mogli su skole nedje drugo zavrsiti i to znas koje!doktorat su mogli zavrsiti....i imali bi opet para a USA mozes poci kao samo da se malo usavrsis ili da putovanje!mislim da su samo bacili pare!

Jelena_B:
moja kuma je studirala u usa i kad je napunila 27(jer sa preko 27 ne mozes biti vise inostrani student u USA)samo su je ispratili kuci kao nema posla a 2 college-a je zavrsila!ma ljudi nema sanse kad se tvoje ime pojavi u ambasadi,a narocito americkoj sve ti procesljaju znaju kad si u WC posao!nista se ne moze sakriti..sad je uhapsen neki momak koji je imao green card i ziveo u USA 5 god al je lagao da nije bio na ratistu u Srebrenici!bio je..i americka ambasada je to otkrila iako je ovde 5 god!ne moze se nista sakriti i sluzice kaznu u USA zbog obmane USA ambasade i sve ilegalnoga pa ce ga isporuciti nama a njegova zena i deca ce uskoro biti deportovani!!!!!

Kakve veze ima da li imas 27 ili si stariji?Ova informacija mi nije verodostojna,jer vizu imas dokle god si student.
A taj lik sto je uhapsen,nije ni prvi ni poslednji,procesljaj vesti u zadnjih mesec dana pa ces da vidis da je tako uhapseno ljudi iz Chicaga,Arizone i Floride.

nnnn:
I kad zavrsis skolu,niko ti ne garantuje da ces ostati,jer imaju oni i svoje studente koji zavrsavaju.I sta mislis koga ce pre zaposliti?Znaci,mogu da od tebe nemaju koristi,prema tome cao.
Kod mene ima jedan decko,27god,zavrsio je magistraturu ovde i odbjen je za papire i na kraju se ozenio da bi ostao.
A zamisli njega koji je zavrsio na UCLA,jakom faxu,i uporedi nekog ko zavrsi neki college

kad zavrsis skolu imas pravo na OPT (Optional Practical Training) godinu dana sto podrazumeva radnu dozvolu...bilo koji stepen skole da zavrsis i ako diplomiras i ako magistriras mozes da uzmes OPT....cak mozes da diplomiras uzmes OPT radis godinu dana pa onda upises mba pa kad zavrsis mba dobijes ponovo OPT jos godinu dana....u tih godinu dana je na tebi ili da nadjes firmu koja ce te sponzorisati za J1B vizu ili da se zenis ili da na neki drugi nacin sredis papire....OPT ne mozes da uzmes jedino ako si ga recimo iskoristio posle mba pa upisao jos jedan mba pa trazis ponovo OPT....mislim da je jedini uslov da si poslednjih devet meseci studirao u usa....papiri se cakaju oko 6 nedelja i kosta $180......tokom ovih godinu dana i dalje budes na F1 vizi i vodis se kao student ali imas dozvolu za rad.....[/QUOTE]

Sigurna sam da si u pravu,ali
tema je bila ako zavrsis neki snj college samo da bi imao studentsku vizu.Rekla sam da je to privremeno resenje i da studentska viza ne traje vecno.
Da bi pronasao neki firmu koja zeli da te zadrzi,moras da budes ultra dobar student.Neki levi college o kome sam ja pricala ne verujem da priprema kadrove koji su preko potrebni USA.
Prema tome,zenidba ili sta god ti ne gine pre ili kasnije.
Dala sam ti primer decka koga poznajem.Emigraciono je oborilo njegov slucaj,iako je bio ultra student,pod izgovorom da takvih kadrova i sami imaju.

nema veze koju skolu zavrsis ako je zavrsis po zakonu imas pravo na opt sto ti je radna dozvola godinu dana.....e sad to koliko moras da budes dobar student je jako diskutabilno ...ja sam zavrsio relativno levi fax i nasao posao u struci i ne fali mi nista....da ne mislis da sam ja neki poseban svi nasi ljudi koji su studirali na istom fraxu kao i ja takodje rade sad neko je bolje prosao neko losije jer naravno i sreca i snalazljivost su bitan faktor.....moje misljenje je da u usa kad se radi o zaposljavanju iskustvo igra puno vecu ulogu nego to koji si fax zavrsis.....
informacije za opt
http://www.oiss.yale.edu/visa/f1opta.htm

Posto se toliko dugo razgovaralo na temu aupair-a,daj da malo razradimo i ovu.Verujem da nas ima puno kojima je ova tema jako interesantna!Molim vas javite se svi koji ste bili na ovom programu i napisite sve sto je zanimljivo.Dvoumila sam sae dugo aupair ili W&T i na kraju sam se odlucila za ovu varijantu.Moja dobra drugarica je kao aupair u NY i ona mi je prakticno razresila dilemu.NJoj je tamo ok,niko je ne izrabljuje,program je siguran...ali kaze da nema novca,da je to sto prima malo,da jezik i ne mozes bas da naucis jer si s klincim najcesce,tacnije idi na w&t jer su mladi,uvek si sa strancima,vise razgovaras,vajcesce su turisticka mesta,a i dosta se zaradjuje....Mene samo brine to sto se toliko ljudi prijavilo za ovaj program(na orentacji karavana je bilo hiljadu ljudi,puna sala,oni i dalje primaju,a koloko jos agencija ima...).ne zanam samo kako ce ameri izdati tolike vize.Mirise mi na prevare agencija,e kao prijavite se svi vi,na kraju ce nama ostati bar250$ koje ne vracamo...Kako god,neka neko da par informacija tipa-koje poslove je najbolje izabraiti,u kojim krajevima?Da je neko radio u sklopu kazina bilo sta,jer su sada i kazina ubacili u ponudu?Dal je neko radio na bazenu..?Kakav je taj intervju?Dal svakako zakacis da radis s nekim nasim ili......please,pisite!

Cinjenica je da se svake godine sve vise i ljudi prijavljuje, a i da su prosle godine izdali mnooooogo viza. Odbili su npr. nekog tipa koji se nasalio i rekao : "Idem u Ameriku da nadjem devojku i da se zenim" :) Ja sam rekla da hocu da upoznam americku kulturu. I vala jesam :)
Cini mi se da ovi za au pair program stvarno traze iskustvo. Uzela sam aplikaciju i uopste nije naivno. Da li ste vi ostale devojke imale nekog iskustva sa decom?

Anchilica:
Posto se toliko dugo razgovaralo na temu aupair-a,daj da malo razradimo i ovu.Verujem da nas ima puno kojima je ova tema jako interesantna!Molim vas javite se svi koji ste bili na ovom programu i napisite sve sto je zanimljivo.Dvoumila sam sae dugo aupair ili W&T i na kraju sam se odlucila za ovu varijantu.Moja dobra drugarica je kao aupair u NY i ona mi je prakticno razresila dilemu.NJoj je tamo ok,niko je ne izrabljuje,program je siguran...ali kaze da nema novca,da je to sto prima malo,da jezik i ne mozes bas da naucis jer si s klincim najcesce,tacnije idi na w&t jer su mladi,uvek si sa strancima,vise razgovaras,vajcesce su turisticka mesta,a i dosta se zaradjuje....Mene samo brine to sto se toliko ljudi prijavilo za ovaj program(na orentacji karavana je bilo hiljadu ljudi,puna sala,oni i dalje primaju,a koloko jos agencija ima...).ne zanam samo kako ce ameri izdati tolike vize.Mirise mi na prevare agencija,e kao prijavite se svi vi,na kraju ce nama ostati bar250$ koje ne vracamo...Kako god,neka neko da par informacija tipa-koje poslove je najbolje izabraiti,u kojim krajevima?Da je neko radio u sklopu kazina bilo sta,jer su sada i kazina ubacili u ponudu?Dal je neko radio na bazenu..?Kakav je taj intervju?Dal svakako zakacis da radis s nekim nasim ili......please,pisite!

to mnoooggoo viza ne postoji!ako ne znate dacu vam primjer!za jednu godinu iz CG moze biti poslato samo 80 Au Paira a za Srbiju nisam sigurna...isto tako svaka drzava tacno zna koliko viza moze biti izdato godisnje a mama mi radi u Italiji i rekli su joj morate sacekati 2007 god kako bi otisli jer je br viza vez skoro ispunjen i sacekala je pocetak 2007 i sad ide...a uostalom ako je tako lako studirati u USA zasto onda svi ne podju?evo promjera godina na BK akademiji ne moze biti vise od 10.000 pa zasto onda svi ne idu u usa ako je tako lako?neznam i nerazumijem nikako
sto se zaposljavanja tice iskustvo igra ulogu ali imaju oni dosta dr i direktora tako da mi valjamo samo za McDonalds i Arbys:))))
pa da razmisli logicno ovako ti si studenat primjera radi ekonomskog fakulteta i drzava odluci da te stipendira i salje te u USA o trosku amerike i srbije...pa zasto da da nekome da uci "kurs"engleskoga umjesto nekom mozgu koji je sposoban da "pomogne"americi jer u slucaju da je neko jakoo pametan ne vracaju ga jer im treba(ako se uzme u obzir da su ameri najgluplji na svetu)

Anchilica:

Pa ako sa decom ne moze da nauci jezik,onda znaci da su deca mala.Ti mozes sebi da odaberes porodicu sa decom koja su starija.Ja sam cuvala decaka od 9 i devojcicu od 7 pa sam naucila.I u NY ,gde sam i ja bila, ima dosta Au pair ljudi sa kojima moze da prica,pre ili kasnije moze da upozna nekog Amera/Amerku...Nigde bolje nece nauciti jezik nego sad kada je prinudjena da ga govori!Para nema ($140 nedeljno)ali program je siguran i proveren,imas sansu da upoznas ono sta te okruzuje i da se prilagodis na nesto potpuno novo..

Serbian Princess:
Cinjenica je da se svake godine sve vise i ljudi prijavljuje, a i da su prosle godine izdali mnooooogo viza. Odbili su npr. nekog tipa koji se nasalio i rekao : "Idem u Ameriku da nadjem devojku i da se zenim" :) Ja sam rekla da hocu da upoznam americku kulturu. I vala jesam :)
Cini mi se da ovi za au pair program stvarno traze iskustvo. Uzela sam aplikaciju i uopste nije naivno. Da li ste vi ostale devojke imale nekog iskustva sa decom?

Ma kakvo iskustvo,svi oni znaju da se mi za iskustvo foliramo,jer Srbija nije zemlja u kojoj je babysitting razvijena grana privrede :D i da nema se para za 'leba a kamoli za nekog da ti cuva dete.
Ja lepo otisla u agenciju i oni su mi sami rekli da nadjem neki komsinicu da mi potpise jer to niko ne proverava :shock: Pa tako je i bilo,do duse posle sam radila u vrticu dok sam cekala da polozim drzavni,pa da skupim papire,pa da nadjem porodicu,pa da dobijem vizu... pa sam to foliranje nadoknadila..skupilo se tu mnogo vise od onih 300-400-kolko vec bese-sati :D

Jelena_B:
e da imam jedno pitanje!!!u slucaju da se odlucis vratiti iz USA prije isteka godine kao Au PAir dali ti organizacija placa avio kartu ili ti sam?

Imam jednog druga Nemca koji je bio Au pair u mojoj grupi i vratio se iznenada kada je proslo 7meseci programa,ali je imao ozbiljan izgovor,razvodili su mu se roditelji,pa je sacekao 2 nedelje da host porodici dodje novi momak i onda je otisao,a kartu mu je platila agencija.
(E sad,nerazjasnjeno mi je ostalo kako mi se 3 meseca kasnije javio iz Australije,pa mi se sve cini da je njemu lepo program dodijao pa covek izmislio nacin da ga se razresi :D
Mislim Nemaca/ica na programu ima najvise,jer posle srednje dodju da se prozezaju,ali se tako razocaraju i samo zive za vikende...lol) :D :D

Na kakav "drzavni" mislis? Da li si ti sama htela da radis u vrticu ili si morala?

nina_lion:
Ma kakvo iskustvo,svi oni znaju da se mi za iskustvo foliramo,jer Srbija nije zemlja u kojoj je babysitting razvijena grana privrede :D i da nema se para za 'leba a kamoli za nekog da ti cuva dete.
Ja lepo otisla u agenciju i oni su mi sami rekli da nadjem neki komsinicu da mi potpise jer to niko ne proverava :shock: Pa tako je i bilo,do duse posle sam radila u vrticu dok sam cekala da polozim drzavni,pa da skupim papire,pa da nadjem porodicu,pa da dobijem vizu... pa sam to foliranje nadoknadila..skupilo se tu mnogo vise od onih 300-400-kolko vec bese-sati :D

Anchilica:
a sto je W&T????ne mogu da nadjem na netu?

Serbian Princess:
Svaka cast :) :) :) Kad krenem ja po komsiluku : decice, ko hoce da se slika sa mnom, dobice cokoladu :D

Cilj opravdava sredstvo,ne brini i Ameri znaju da kupuju macku u dzaku,cak sta vise i oni muvaju u svojim aplikacijama(Boz sacuvaj kad sam uporedila od prve host porodice aplikaciju i situaciju u koju sam se uvalila + ih nahvalila agencija!!hehehe bilo je ko ce koga vise da zajebe) :lol: :lol: :lol: :twisted:
Pa dobro ti placas,za cokoladu bi se i ja slikala ili ti cak poslala sve moje slike :D :D :D lol,e trebace ti lova za USA kad se budes vratila nego ti lepo kupi kesu bombona( jos bolje ako mozes na meru da nadjes,Rinfuz rules!kriza je,sta ces)i podeli ih deci,ima odmah da se razlete po komsiluku i da ti dovedu hrpu voljnih volontera!!

Da li neko zna ko je isao na program Au Pair preko
Ayuse, kakava je to provera engleskog jezika, kod njih da li je to nešto rigorozno ili čista formalnost, šta te tačno pitaju, da li je usmeno ili pismeno,
Molim vas odgovorite mi, jako mi je vazno!!!

Hvala!!!

pliko:
Da li neko zna ko je isao na program Au Pair preko
Ayuse, kakava je to provera engleskog jezika, kod njih da li je to nešto rigorozno ili čista formalnost, šta te tačno pitaju, da li je usmeno ili pismeno,
Molim vas odgovorite mi, jako mi je vazno!!!

Hvala!!!

Regularno ,opusti se i bez panike,sve je usmeno,i sve nesto osnovno-ko si,sta si,sta hoces..neka osnovna pitanja.Proveri poruke od Jaise,ona je pisala o tome jer je dosla preko njih.Nista posebno,koliko se secam.Ja sam dosla ,rec nisam znala,ako ti je za utehu?

Back