AU pair in USA

Gogi, porodica ukoliko je zainteresovana ti se fino javi na mail i kaze da ce te zvati. ako ti ne kazu tacno vreme kada ce telefonirati, onda ti njima fino odgovoris i upitas ih koje vreme i kazes da ti odgovara tad i tad jer si na poslu ili sta ja znam.

dakle lepo se dogovorite kad i njima i vama odgovara. pozivi obicno budu navecer po nasem vremenu, a pauza na poslu po njihovom vremenu. tako da nemoj imati brige ;) samo lepo s njima komuniciraj o svemu i nece biti nesporazuma :)

nadam se da ces uskoro uci u sistem spajanja i da ce ti se poceti javljati potencijalne porodice...srecno!

anything else?

Pozdrav svima!!! Imam par pitanja za sve vas! :) Ja sam predala svu papirologiju i sada cekam da me ubace u program! Znam da sada ocekujete ono pitanje a koliko se ceka,kad ce me zvati.... Ali ne,imam drugo pitanjce!!! :) Porodica ce mi poslati mail da ce me uskoro zvati!!! To znaci kroz par dana,ali da li kazu konkretno koji ce to dan i vreme biti,posto radim i ne znam da li cu biti u prilici da pricam ako me budu zvali na bum! Da,stavila sam koje mi vreme odgovara,ali opet moze da se desi da tog momenta prosto ne mogu da pricam! Ijaooo... Hvala svima! Ja sam tako uzbudjena da mi nije dobro... :)

Nemoj da se opterecujes toliko. Kad ti budu poslali mail, verovatno ce te pitati koje je vreme najbolje za tebe da te pozovu, reci im da radis i kazi im kada si sve slobodna, tako ces im dati vise opcija, pa neka se oni odluce za jednu. Srecno! ;)

Devojke thanks! Ma kontam ja da je sve ovo opusteno i da nema mesta preteranom cimanju i nervozi,ali,the big one ALI ne mogu to da sprecim! Ne znam ni kako bih opisala svoja osecanja,uzbudjena sam,i uplasena,da ne uprskam nesto... Znala sam da ce me zvati uvece,ali ja preko nedelje radim dan,a vikend uvece pa mi zato bilo cimanje kao sta ako zovu ja u haosu... Uffff sad mi lakse! Da li imate savet kako najbolje da se spremim za te prve razgovore? Ja vec spremila "puskice",sa svim pitanjima za njih i neke tezice sta da pricam o sebi.... :D Ja sam inace preko ayuse,trebala bi me zvati ovih dana njihova devojka iz agencije,da poprica sa mnom i da me pita da li zelim da budem specijalizovani au pair za bebe(to ukljucuje dan vise treninga i valjda 100 $ vise kad stignem). Znate nesto o tome!?

To da budes au pair za bebe u prevodu znaci da te se agencija resi sto brze, jer najvise porodica imas sa malim bebama i vece su sanse da ces tako brze naci porodicu i otici, sto ide u prilog agenciji ;) tako da ti ja preporucujem da biras ono sto ti hoces a ne sto ti agencija tovari :D sve ce ti devojke reci da je mnogo lakse raditi sa starijom decom, a do tebe je da odlucis sta zelis.

a razgovori ce teci sami od sebe, videces i sama. hehe puskice spremila :mrgreen::ok:
ma uglavom ces pricati sve sto si napisala i u aplikaciji. mozda jos koje pitanje u vezi tvog grada, tvog posla/studija, jesi spremna da brines o njihovoj deci itd....sve zavisi koliko porodica bude stroga/ljubazna...mene npr kad su jedni nazvali koji su bili strogi su me pitali nekoliko pitanja sta bih ja uradila u toj i toj situaciji ako dete nesto ucini, dok npr druga porodica koja je bila skroz ljubazna me nista nije pitala, pricali smo sta ja volim da jedem, hocu li biti ok kad dodjem, hoce li mi nedostajati moja zemlja blabla...

samo opusteno koliko mozes biti, jer potpuno shvacam tvoju uzbudjenost i nervozu :p

To da budes au pair za bebe u prevodu znaci da te se agencija resi sto brze, jer najvise porodica imas sa malim bebama i vece su sanse da ces tako brze naci porodicu i otici, sto ide u prilog agenciji ;) tako da ti ja preporucujem da biras ono sto ti hoces a ne sto ti agencija tovari :D sve ce ti devojke reci da je mnogo lakse raditi sa starijom decom, a do tebe je da odlucis sta zelis.

a razgovori ce teci sami od sebe, videces i sama. hehe puskice spremila :mrgreen::ok:
ma uglavom ces pricati sve sto si napisala i u aplikaciji. mozda jos koje pitanje u vezi tvog grada, tvog posla/studija, jesi spremna da brines o njihovoj deci itd....sve zavisi koliko porodica bude stroga/ljubazna...mene npr kad su jedni nazvali koji su bili strogi su me pitali nekoliko pitanja sta bih ja uradila u toj i toj situaciji ako dete nesto ucini, dok npr druga porodica koja je bila skroz ljubazna me nista nije pitala, pricali smo sta ja volim da jedem, hocu li biti ok kad dodjem, hoce li mi nedostajati moja zemlja blabla...

samo opusteno koliko mozes biti, jer potpuno shvacam tvoju uzbudjenost i nervozu :p

Lomim se oko toga vezanog za bebe,mislim da je ipak zahvalnije raditi sa bebama nego sa decom od 6-10 godina. Mada opet je sve to individualno... A ako bih i prihvatila to,da li ce me kontaktirati samo porodice sa bebama ili i sa vecom decom??? Ne mogu da se setim vezano za tebe,a da ne listam sada,gde si ti,koliko dugo si tamo itd...???

pa eto, ako smatras da je najzahvalnije raditi s bebama onda takve i prihvati :) ne znam sto si napisala u aplikaciji, imala si mogucnost da stavis od koliko godina zelis da cuvas decu, npr napises od 0 - 10 y'rs. tako da ono sto si napisala u aplikaciji, agencija ce traziti takvu porodicu da medjusobno odgovarate jedni drugima, iako cesto se jave porodice koje nemaju veze s onim sto ti trazis, al eto...

ma samo polako, dok ti se pocnu javljati sve ces sama skontati sta i kako.

pa eto, ako smatras da je najzahvalnije raditi s bebama onda takve i prihvati :) ne znam sto si napisala u aplikaciji, imala si mogucnost da stavis od koliko godina zelis da cuvas decu, npr napises od 0 - 10 y'rs. tako da ono sto si napisala u aplikaciji, agencija ce traziti takvu porodicu da medjusobno odgovarate jedni drugima, iako cesto se jave porodice koje nemaju veze s onim sto ti trazis, al eto...

ma samo polako, dok ti se pocnu javljati sve ces sama skontati sta i kako.

Ne znam sta da kazem devojci iz agencije kad me bude zvala! ne bih da sebe ogranicim izborom ako odlucim jedno ili drugo. Ili to nema veze!? Ti si dugo u Americi?

Lomim se oko toga vezanog za bebe,mislim da je ipak zahvalnije raditi sa bebama nego sa decom od 6-10 godina. Mada opet je sve to individualno... A ako bih i prihvatila to,da li ce me kontaktirati samo porodice sa bebama ili i sa vecom decom??? Ne mogu da se setim vezano za tebe,a da ne listam sada,gde si ti,koliko dugo si tamo itd...???

Moje misljenje je da je ipak lakse raditi sa malom djecom nego sa onom malo starijom jer vecina-ne kazem svi-nego vecina je toliko umazena da im onda naprosto nista ne mozes....sa malom djecom nemas puno slobodnog vremena tipa da idu u skolu i bla bla ali onda kad je njima raspust ubijes se jer nisi navikla da su ti citav dan u kuci...ne znam, ja sam izabrala manju djecu i nisam se nikad pokajala zbog toga ali sve opet zavisi od osobe do osobe i od tvojih nekih licnih interesa....trazi opciju koja ce te najbrze dovesti ovamo...sretno

Moje misljenje je da je ipak lakse raditi sa malom djecom nego sa onom malo starijom jer vecina-ne kazem svi-nego vecina je toliko umazena da im onda naprosto nista ne mozes....sa malom djecom nemas puno slobodnog vremena tipa da idu u skolu i bla bla ali onda kad je njima raspust ubijes se jer nisi navikla da su ti citav dan u kuci...ne znam, ja sam izabrala manju djecu i nisam se nikad pokajala zbog toga ali sve opet zavisi od osobe do osobe i od tvojih nekih licnih interesa....trazi opciju koja ce te najbrze dovesti ovamo...sretno

Hvala Milice!!! :) Ja inace imam stvarno mnogo iskustva sa malom decom i volim da radim sa njima,i prijaju mi,a vec sa starijom decom i ne toliko! :) Teski su bre kad porastu,jos ako su razmazeni,ma idi.... A bebe su najzahvalnije,naravno treba sva tvoja paznja i strpljenje,ali mislim da ne mogu da te maltretiraju kao veca deca!!! Mislim da cu izabrati bebane,ne znam jos! :))))

Hvala Milice!!! :) Ja inace imam stvarno mnogo iskustva sa malom decom i volim da radim sa njima,i prijaju mi,a vec sa starijom decom i ne toliko! :) Teski su bre kad porastu,jos ako su razmazeni,ma idi.... A bebe su najzahvalnije,naravno treba sva tvoja paznja i strpljenje,ali mislim da ne mogu da te maltretiraju kao veca deca!!! Mislim da cu izabrati bebane,ne znam jos! :))))

imam iskustva i sa bebama i sa starijom decom...
i sad radim sa starijima...
zavela sam im srpsku tesku demokratsku diktaturu...:hahaha:
ali nekad hocu da se pretvorim u Mengele-a...

svako doba ima svoje prednosti i mane...
ako su starija deca onda imas vise vremena za sebe jer su skoli ili obdanistu...
a zato teror pocinje kad dodju iz skole...

a ako su mala deca onda si po ceo dan sa njima kuci ,teror po ceo dan...

tako da biraj manje zlo....xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax

salu na stranu,sta tebi najvise odgovara to je onda najbolje....

ako su starija deca onda imas vise vremena za sebe jer su skoli ili obdanistu...

Naravno! Ja sam joj rekla svoje misljenje, jer ja imam jedno "starije" dijete i jedno malo i puno je lakse da budes sa mladjom djecom jer sam ja mislim davno rekla ako ce me istjerati iz Amerike to ce biti zbog ove starije koja je do zla boga umazena i kojoj covjek naprosto nista ne moze, i vise s njom izgubim zivaca za dva dana koja bude s nama nego sa malom koja je svih 5dana sa mnom...Ali sve zavisi od osobe do osobe i od djeteta do djeteta...Ja sam gledala i to sto nisam dobro pricala engleski pa mi je i to igralo kljucnu ulogu i naravno iskustvo jer mi je uvijek bilo lakse sa manjom djecom koju ti "odgajas i sredjujes" onako kako ti hoces....Ali prije svega gledaj kako da dodjes najlakse i najbrze pa ovdje ces vidjeti sta ti odgovara-mala ili velika :)

svaka cast cure! Ja taman pomislio...neki su jadi, neke grdne rane sa ovim djevojkama....kad ono one se raspisale u 16-est....
goili(neki br) dobro dosla....Ma samo opusteno, razgovor ce bit laganini, ali poenta je da sebe predstavis, kao ono...sveticu...The best...i naravno biraj oo sto tebi odgovara a ne sto je agenciji milo...
Sve naj... ;)

Nemojte mi se smejati molim vas!!! Spremila sam jos mnoooogo glupih pitanja za vas!!! :)

hahahhaha kao da slusam sebe iz tog perioda...toliko glupih pitanja i kada taman mislim da sam pohvatala sve odgovore, pojavi se gomila novih... jos glupljih.. tipa " a ako ja kupam decu u 6pm a smenu sam zavrsila u 5pm jel mi se to i dalje ubraja u sate ili je to host mamin plan da me iskorosti i da li da joj odmah kazem da necu tako ili ne??
i onda krece nervoza jer nemam odgovor.... uzas kada se samo setim.... :)

hihihihihihih.... Ma da mislim da bez diktature nema nista,ako vide da si slab onda je to haos,bilo oni mali ili veliki! Mada u sustini opet treba tu da se poklopi jos mnogo stvari,mislim da ce mi najbitnije biti kakvi su im roditelji i da sa njima imam oki odnos,onda je i sa decom lakse! :) Ma pogubljena sam skroz,ali sve ce to doci na svoje kad krenu razgovori!!! I hope! :D

svaka cast cure! Ja taman pomislio...neki su jadi, neke grdne rane sa ovim djevojkama....kad ono one se raspisale u 16-est....
goili(neki br) dobro dosla....Ma samo opusteno, razgovor ce bit laganini, ali poenta je da sebe predstavis, kao ono...sveticu...The best...i naravno biraj oo sto tebi odgovara a ne sto je agenciji milo...
Sve naj... ;)

Bolje vas nasla!!! :) Hvala!

hahahhaha kao da slusam sebe iz tog perioda...toliko glupih pitanja i kada taman mislim da sam pohvatala sve odgovore, pojavi se gomila novih... jos glupljih.. tipa " a ako ja kupam decu u 6pm a smenu sam zavrsila u 5pm jel mi se to i dalje ubraja u sate ili je to host mamin plan da me iskorosti i da li da joj odmah kazem da necu tako ili ne??
i onda krece nervoza jer nemam odgovor.... uzas kada se samo setim.... :)

hahahahahah... Kako si me slatko nasmejala od ranog jutra! :D Hvala Bogu pa postoji ovaj forum koji trpi sve nase gluposti! :))) I naravno sve devojke koje sa toliko strpljenja sve objasne i nesebicno podele iskustvo i misljenje!!! Naravno posebno Nina! Kad samo pomislim cega ste se sve naslusale i nacitale na PP.... hihihihihhiih.... Hvala jos jednom svima! :)

E ljudi,a kakvi su sto se pirsinga i tattooa tice???

To ti sve zavisi od hostovaca, kakvi su oni kao ljudi...recimo, ja imam i tattoo i pirs i kad sam se aplicirala u agenciji mi rekli da napisem da nemam, i ja tako uradim, ali kad sam dosla (moja tattoo je na prstu) skinula sam prsten i pokazala im, cak im se svidja jer moji su "mladji" pa samim tim i liberalniji, a izgubila sam nausnicu za pirs i host mama mi otisla kupiti da mi ne zaraste, ali imas i onih kojima to smeta....mislim, ako mojim pravim roditeljima nije smetalo ne vidim zasto njima moze da smeta ali sve je to do individue,,,,

To ti sve zavisi od hostovaca, kakvi su oni kao ljudi...recimo, ja imam i tattoo i pirs i kad sam se aplicirala u agenciji mi rekli da napisem da nemam, i ja tako uradim, ali kad sam dosla (moja tattoo je na prstu) skinula sam prsten i pokazala im, cak im se svidja jer moji su "mladji" pa samim tim i liberalniji, a izgubila sam nausnicu za pirs i host mama mi otisla kupiti da mi ne zaraste, ali imas i onih kojima to smeta....mislim, ako mojim pravim roditeljima nije smetalo ne vidim zasto njima moze da smeta ali sve je to do individue,,,,

Ma da,to se nikada ne zna! Ja imam pirs na pupku i jeziku,mada mi se na jeziku uopste ne primecuje jer nemam obicaj da se kreveljim i igram sa mindjusom...A tattoo iza uveta do kose,dva slova... Mislim nista preveliko i napadno,ja bih rekla sasvim pristojno! Jaooo kakva ti je carica host mama,ja sanjam o takvoj porodici,bar se nadam da cu natrcati na neke ok ljude,opustene... Ko zna.... :D

Ma da,to se nikada ne zna! Ja imam pirs na pupku i jeziku,mada mi se na jeziku uopste ne primecuje jer nemam obicaj da se kreveljim i igram sa mindjusom...A tattoo iza uveta do kose,dva slova... Mislim nista preveliko i napadno,ja bih rekla sasvim pristojno! Jaooo kakva ti je carica host mama,ja sanjam o takvoj porodici,bar se nadam da cu natrcati na neke ok ljude,opustene... Ko zna.... :D

Pa u vecini slucajeva ona je ok, samo zna da bude u djubre ali ja sve kazem- svi smo mi ljudi...Da, njima to ne smeta, a i da im je smetalo znala bih sta bih im rekla...Milim, moje tijelo, imam pravo da radim sta mi je volje i uzasavam se sto nekom smeta ako ja stavim "i ***** na glavu"....Ali ima djece koja pitaju sta kako ko pa neke roditelje mrzi da objasnjavaju, ali eto....Ma moja prijateljica je sva istetovirana, ali njena host mama je predobra ni njoj to nije smetalo...Ja licno ne znam nikog da mu smeta, ali oni u agenciji su upozorili.....Znas, ovdje se svega moze vidjeti tako da ne znam zasto bi nekom smetalo, jer nema ovdje nista jos da nije vidjeno vjeruj mi...Ja bas planiram da uradim Madonna pirs ali se jos neckam, moja host mama me odgovara, kaze mi da sam starka :) a ja se neckam kako ce da bude...:)

E konacno i ja sa nekom nice information.....
Danas mi je stigao mail: YOU HAVE A MATCH!
Imaju dvoje djece(sinovi, 4,3)! Zive na Brooklyn-u....
Nadam se da ovi nece bit jedni od posmatraca, nego da ce me zvat....Kako kazu, treca sreca....
Veliki pozz za sve....

BTW ljudi, jeli vas Ameri prvo zovu ili vam salju mail....Ono slike, jadi belaji....
Unaprijed zahvalna, Lepa Brena!
:)

Hej Lepa Breno ne brini, nek se oni jave pa kako god...Meni su mail poslali sa slikama kao eto cisto da znam s kim razgovaram i objasnila mi da je ona "nasa" a on Amer i tako...Ma ako budu zvali zalit cemo ovdje svi na forumu...

Back