ATROFIJA DUHA

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

ATROFIJA DUHA

Snaga duha je kada iako ranjenih krila taj duh lepeće njima i trči sa željom da opet poleti.
I ne trči bilo gde…a ne…spotičući se o sopstvenu nemoć trči u susret nečem lepom, u ljubav, bliskost, topao zagrljaj prijatelja, u lepotu u oku, u predivno sećanje, u pozitivu, u susret zdravim, živim duhovima, u stvaranje, u život, u bilo šta što pomaže da zaboravi bol u krilima i ne dozvoli im da atrofiraju.
Boli…pa šta…to samo znači da sam još živ....pomisli duh kroz bolnu grimasu.
Slobodan i snažan duh je jedini koji leti od želje za letom. Jedini on stvara a ne razara. Svim ostalim duhovima je potrebno neko leteće sredstvo, te ako ga nemaju, poleteti nigde ne mogu.
Da li je taj duh lud?
Možda….zavisi ko se pita, neko ko sme da trčeći lepeće bolnim krilima ili neko, takodje bolan, kome je malo to što su mu krila potkresana nego još sedeći u negativnosti i samosažaljenju čeka na totalnu atrofiju duha. Početnu dijagnozu je sam sebi odredio čim je seo.
Malobrojna publika kojoj je duh zdrav aplaudira i skandira ludom duhu. Onog drugog ovi zdravi i ne vide. On sedi u dalekom ćošku u društvu sličnih atrofiranih duhova pijući tablete negativizma kako od koga čuje za nešto, kritikujući sadašnje, brinući o prošlom a zaboravljajući na buduće.

Lično nas dotiče atrofija duha pojedinca. Pogubna je atrofija duha naroda. Naš narod od toga boluje. Stanje pacijenta je vrlo teško.
Šta može pojedinac? Da ne dozvoli atrofiju sopstvenog duha. A narod čine pojedinci...bolesni i zdravi. Od njihovog procenta zavisi stepen oboljenja naroda. Pojedinac je i bolest i lek, pojedincu i narodu.

attachment.php

attachment.php

PS Dobro vam jutro....:kafa: pa da trčim....boli? pa šta..:D...živa sam :worth::manikir:

Dobro Jutro (ovo iznad nas je nebo...)

Boli i mene ponekad, odmah izjutra. Naročito ako zaboravim da zatvorim prozor, a noćas bilo kiše. Proćiće, tešim se. Evo nisam jedini, to su te godine, šta znam može i gore.
- To ti je specifično za te tvoje godine, -obavezno se oglašava dijagnostičarka moga života, ovog (sa priznatom diplomom u zemljama EU).
- (Ma nemoj) Pre će biti, da je to zato što ja za razliku od tebe spavam do prozora, a uostalom, otkud znaš da me bole leđa kad nisam ni A rekao? Izgleda mi kao da je i tebe malko priteglo uprkos tome što je saldo tvojih godinica za koji procenat ispod mog (salda).
- Aj kafa.

- Kapućino.
- Ne izvoljevaj.
Jok ja.

MPMcB;bt211372:
Dobro Jutro (ovo iznad nas je nebo...)

Boli i mene ponekad, odmah izjutra. Naročito ako zaboravim da zatvorim prozor, a noćas bilo kiše. Proćiće, tešim se. Evo nisam jedini, to su te godine, šta znam može i gore.
- To ti je specifično za te tvoje godine, -obavezno se oglašava dijagnostičarka moga života, ovog (sa priznatom diplomom u zemljama EU).
- (Ma nemoj) Pre će biti, da je to zato što ja za razliku od tebe spavam do prozora, a uostalom, otkud znaš da me bole leđa kad nisam ni A rekao? Izgleda mi kao da je i tebe malko priteglo uprkos tome što je saldo tvojih godinica za koji procenat ispod mog (salda).
- Aj kafa.

- Kapućino.
- Ne izvoljevaj.
Jok ja.

:zcepanje: nasmejao si mi jutro Generacijo
misliš da mi je ovo sve od prozora? :eek:
Spavam pored njega, msm prozora, i otvoren je sve dok baš ne zahladni i vazda vodim rat s Macom oko toga....ma, muško, pa osetljivo :manikir:
godinice.....eh....ove moje su najbolje, veruj mi....to kaže moj Duh :)
imam jednu pesmu, "Blizu pedesete"....prošle godine sam je objavila ovde, mnogo mi je draga jer je ispisana istina....moja, naravno :lol:
Dobro, ne izvoljevam....može kapućino :)
mada sam ja već popila jednu žestinu...crnu, jaku, onu što te strese...:kafa:

LJILJA MMM;bt211373:
:zcepanje: nasmejao si mi jutro Generacijo
misliš da mi je ovo sve od prozora? :eek:
Spavam pored njega, msm prozora, i otvoren je sve dok baš ne zahladni i vazda vodim rat s Macom oko toga....ma, muško, pa osetljivo :manikir:
godinice.....eh....ove moje su najbolje, veruj mi....to kaže moj Duh :)

Taj tvoj duh ga je i izabrao svojevremeno, mislim i čoveka, a i prozor nešto malo posle. Možda se samo tom prilikom odenuo u haljine pa ga zvaše Duša, ali kod njih ti je to svejedno.
Kako god, on/ona, a ustvari ti, tad ga izabra, nema ko drugi

A vidi sad, kao "muško, pa osetljivo"

E, Maco, moj si čovek, :pivce:

MPMcB;bt211384:
Taj tvoj duh ga je i izabrao svojevremeno, mislim i čoveka, a i prozor nešto malo posle. Možda se samo tom prilikom odenuo u haljine pa ga zvaše Duša, ali kod njih ti je to svejedno.
Kako god, on/ona, a ustvari ti, tad ga izabra, nema ko drugi

A vidi sad, kao "muško, pa osetljivo"

E, Maco, moj si čovek, :pivce:

:lol: pa jes vala, birala sam ga tam kod Moravu :manikir:
pa ispade kompatibilan pratilac i ja pratilja
i ne kajem se ama ič :worth:
a i Duhovi i Duše zadovoljni mada malo ukočenih ledja :zcepanje:
a sad, za osetljivost....pa niko nije savršen hahahahah

Back