Američki teniser Endi Rodik, najverovatnije će u martu sledeće godine sa Dejvis kup reprezentacijom svoje zemlje, u Beogradu igrati protiv Srbije. Rodik koji je prošle godine izvređao Novaka Đokovića, u razgovoru za "Večernje novosti" govorio je o svemu pomalo. O očekivanjima od meča, o odnosu sa Đokovićem...
- Srbija, sigurno, neće biti lak rival. Ipak, svesni svih vrlina i mana vaše ekipe, verujemo da imamo kvalitet za pobedu. Pošto ne znamo definitivan sastav tima Amerike, možemo samo da obećamo da će tim koji izađe na teren dati sve od sebe - rekao je šesti igrač sveta.
U „Areni" na tribinama će se naći 20.000 ljudi koji će bučno podržavati svoje ljubimce. Da li će vam to smetati na bilo koji način?
- To je deo lepote Dejvis kupa. Iako neke reprezentacije ne vole da nastupaju u „neprijateljskoj atmosferi", nas, takva vrsta publike samo hrani i motiviše.
Da li se vaš stav prema Đokoviću promenio u odnosu na prošlu godinu?
- Ono što mogu da kažem jeste da je Novak, pre svega, jedan vrhunski teniser. Želim mu mnogo sreće i uspeha u nastavku njegove profesionalne karijere.
Tod Martin je njegov novi trener. Da li će to biti problem za SAD u meču protiv Srbije, jer bi mogao Novaku da otkrije kako da vas lakše dobije?
- Tod je bio fenomenalan teniser i svakako da zna mnogo o ovom sportu. Ali, nadam se da ne zna baš previše o mojoj igri.
Ako srpski teniseri izaberu da igraju na šljaci, da li će vam to predstavljati problem?
- Više bismo voleli da igramo na travi. Ali, mi smo grupa tenisera koja ne pravi mnogo pitanja, već igramo tamo gde moramo.
Vi držite svetski rekord po jačini servisa. Kada planirate da pomerite granicu od 249,5 kilometara na čas?
- Iskreno, ne još neko vreme. Na tom meču merač brzine je bio veoma dobar. Takvih nema mnogo u svetu. Ali, ne predajem se ja tako lako - zaključio je Rodik.