Tipsa: Priznajem, zavidim Novaku!
Ljubomoran sam na Đokovića, mrzim ga, doduše na pozitivan način. Pred spavanje se zapitam zašto on može da bude treći na svetu, a ja ne, kaže srpski teniser
Trenutno treći reket Srbije Janko Tipsarević u intervjuu za zvaničnu internet stranicu Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) priznao je da je ljubomoran na Dejvis kup saborca i velikog prijatelja Novaka Đokovića zbog njegovog uspeha! Janko je dodao i da „mrzi Noleta, ali na pozitivan način".
Nekada jedan od najvećih svetskih talenata rekao je da ga uspeh Noleta tera da i on bude još bolji. Kada je 2001. osvojio juniorski Australijan open, mnogi su srpskom asu predviđali zvezdanu profesionalnu karijeru. Iako je 2005. ušao u prvih 100, a onda prošle godine stigao do 33. pozicije, što mu je najbolji plasman na ATP lestvici, čini se da nikada nije dostigao ono što se očekivalo od njega. Međutim, sve do pojave, tačnije eksplozije Novaka Đokovića pre dve sezone, pritisak javnosti na njega nije bio veliki. Uspeh dobrog prijatelja tera ga da i on sam bude još bolji.
Bio sam malo lud
- Ljubomoran sam na Novaka, mrzim ga, ali na pozitivan način. Zašto je bolji od mene? Kada na kraju dana uđem u svoju sobu kažem sebi: ako on može to da uradi, ako on može da bude treći na svetu, ja mogu biti bar deseti. A, iako ne postanem deseti, ostaje pozitivna misao u mojoj glavi koja me tera da budem bolji - iskren je trenutno 55. reket sveta.
Popularni Tipsa tvrdi da kao mlad igrač, dok je na Balkanu besneo građanski rat, a njegovi roditelji, kao i većina naroda, jedva sastavljali kraj sa krajem, nije osećao pritisak zato što je, možda, „bio malo lud". Ipak, kako je sazrevao, tako se povećavala i briga. Priča o velikim finansijskim problemima njegove porodice dok je on stasavao u vrhunskog igrača poznata je svim ljubiteljima belog sporta u našoj domovini. Janko tvrdi da on tada nije osećao pritisak, ali da ga je to stiglo sa sazrevanjem.
- Kada sam se probijao u svetu tenisa, dok sam bio klinac, zemlja se raspadala, a porodica nije imala para. Tada je možda trebalo da osećam depresiju, ali ipak nisam. Možda je to zbog toga što sam bio lud i nisam brinuo o tom stvarima. Kasnije, kada sam počeo da budem svestan sebe, počeo sam i da se brinem, najverovatnije pošto sam bio i jedini pristojan, dobar igrač iz Srbije - analizira Beograđanin, koji je 22. juna napunio 25 godina.
Uživam u životu
Tipsarević, nekada drugi junior planete, slovi za izuzetno načitanog i inteligentnog momka. Ljubitelj filozofije i literature voli da analizira život i posao kojim se bavi.
- Najbolja stvar u tenisu je što, ako izgubiš u sredu, imaš novog momka koji te već u ponedeljak čeka sa druge strane mreže, pošto je već počeo sledeći turnir. Loša stvar je da ako pobediš na turniru, nemaš mnogo vremena da uživaš, pošto uskoro igraš protiv novog protivnika i ako izgubiš od njega, svi će reći da si gubitnik. Zato je najvažnije uživati u ovom životu od hotela do hotela dok traje, jer lepota u njemu je da svi radimo stvar koju volimo najviše na svetu - zaključio je srpski as.