ATP turnir u Beogradu

ambidekster65

Legenda
Moderator
Poruka
65.709

Отворено првенство Србије у тенису​

Отворено првенство Србије (познат и као Србија опен (енгл. Serbia Open)) је тениски АТП турнир део je АТП 250 серије. Овај тениски турнир се одржава у Београду, на тениском комплексу Спортског центра Милан Гале Мушкатировић. Ранијих година играo се на отвореном простору, на шљаци. Турнир је први пут одржан 2009. године, у периоду од 4. до 10. маја [1] То је први пут да се у Србији одржава турнир овог нивоа.

Домаћин такмичења био је српски тенисер Новак Ђоковић. Његова породица је откупила датумско право одржавања АТП турнира од претходног организатора, Отвореног првенства Холандије. Поред породице Ђоковић, Влада Србије је такође допринела и подржала овај турнир. Директор турнира био је Новаков стриц Горан.[2]

Новак Ђоковић био је двоструки освајач титуле у родном граду, а послењи шампион био је Андреас Сепи.

Враћањем лиценце Асоцијацији тениских професионалаца 2013. године, турнир Србија опен је званично престао да постоји после четири године одржавања.[3]

Преузимањем лиценце од Будимпешта Опена, Србија опен се после дванаест година вратио на календар АТП-а.[4] Планиран је за април 2021.године

Screenshot_2021-04-16 Отворено првенство Србије у тенису — Википедија, слободна енциклопедија.png

Screenshot_2021-04-16 Отворено првенство Србије у тенису — Википедија, слободна енциклопедија(1).png
 

U Beograd stižu STRAŠNI IGRAČI! Teniski asovi hrle u naš glavni grad da igraju na ATP turniru "Serbia open"!​

Radosna vest za sve ovdašnje ljubitelje tenisa, ali i poklonike "belog sporta" u okruženju.

Postao je poznat spisak učesnika ovogodišnjeg "Serbia open" turnira iz serije 250, koji će se održati od 19. do 25. aprila.

I, spisak je impresivan.

Evo ko je sve prijavljen za učešće, uz redno mesto koje zauzima na ATP listi:

Nosioci:​

1. Novak Đoković (1. na ATP listi)

2. Dominik Tim (4.)

3. Mateo Beretini (10.)

4. Gael Monfis (14.)

5. Stan Vavrinka (21.)

6. Borna Ćorić (24.)

7. Dušan Lajović (26.)

8. Aslan Karacev (27.)

Ostali učesnici:​

Filip Krajinović (35. na ATP listi)

Marton Fučovič (40.)

Džon Milman (43.)

Miomir Kecmanović (46.)

Laslo Đere (57.)

Aljaž Bedene (59.)

Jošihito Nišioka (66.)

Stefano Travalja (70.)

Jirži Veseli (71.)

Fernando Verdasko (72.)

Pablo Kuevas (73.)

Kao rezerve su prijavljeni igrači od 78. do 99. pozicije na ATP listi: Jegor Gerasimov, Sunvu Kvon, Federiko Delbonis, Luka Puj, Emil Rusuvuori, Federiko Korija, Salvatore Karuzo, Aleksej Popirin, Sebastijan Korda, Markos Džiron, Rikardas Berankis, Marko Ćekinato, Huan Injasio Londero, Pedro Martinez, Lorenco Museti, Mikael Imer, Roberto Karbaljes Baena, Andreas Sepi, Norbert Gombos i Haume Munar.

Blic
 

Beograd dobio ATP turnir za 2021: Đoković vraća Srbiju na tenisku mapu sveta!​

ATP je objavio kalendar za 2021. godinu u kojem se nalazi i Beograd! Glavni grad Srbije tako je ponovo dobio ATP turnir, koji će biti organizovan od 19. do 25. aprila, a direktor turnira biće Đorđe Đoković, brat najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića.

ATP turnir iz serije 250 koji je prethodno bio organizovan u Budimpešti, seli se u Beograd ove godine, nakon što je uprava ATP-a odobrila premeštanje turnira na osnovu ugovora između vlasnika licence Jona Cirjaha i novih organizatora turnira firmom "Tara2016s" na čelu sa Đorđem Đokovićem, koji je, podsetimo, bio direktor Adrija tura, koji je Novak organizovao tokom 2020. godine u jeku pandemije korona virusa u svetu.

Podsetimo, Beograd je već imao ATP turnir, koji se prethodno zvao Serbia open i on se održavao od 2009. do 2012. godne, a Novak ga je osvojio dva puta.

Nema sumnje, čeka nas pravi spektakl u aprilu i Beograd se vraća na tenisku mapu sveta.

U isto vreme kada se igra ATP turir u Beogradu, igra se i turnir iz serije 500 u Barseloni, gde redovno igra Rafael Nadal, koji će sasvim sigurno odabrati ponovo taj turnir, dok bi Novak Đoković trebalo da bude prvi nosilac turnira u Beogradu.

Telegraf
 

Dominik Tim ne dolazi u Beograd​

dominik-tim-186169-750x499.jpeg


Austrijski teniser Dominik Tim odustao je od učešća na Srbija Openu koji u ponedeljak 19. aprila počinje u Beogradu.

Četvrti igrač sveta saopštio je da se još nije oporavio od povrede kolena, uz napomenu da se nada da će sledeće godine biti deo turnira u srpskoj prestonici.

2021. jednostavno ne želi da krene. Nažalost, moram da otkažem turnir sledeće nedelje u rodnom gradu Novaka Đokovića. Boli me koleno i otišao sam da posetim doktora. Nije veliki problem, ali moram se pobrinuti za to. Definitivno nisam dovoljno spreman za igranje sledeće nedelje. Užasno mi je žao jer sam se mnogo radovao ovom turniru. Nadam se da ću moći da igram u Beogradu 2022. godine,“ istakao je Tim i nastavio:

To će odložiti moj povratak na ATP tur u Madrid. Najkasnije nakon toga želim da budem potpuno spreman početkom maja da igram pravi tenis. Nema sumnje, glavni cilj do leta je Otvoreno prvenstvo Francuske – u Parizu moram da budem najbolji.

U Beogradu neće igrati ni 14. igrač sveta Gael Monfis, koji je poslednji put na terenu bio još 8. februara kada je na startu Australijan Opena poražen od Finca Emila Rusuvuorija rezultatom 3:2.

Umesto 34-godišnjeg Francuza mesto u glavnom žrebu dobio je Italijan Salvatore Karuso, trenutno 76. igrač na ATP listi.

Prvi nosilac u srpskoj prestonici će biti svetski broj jedan Novak Đoković. Iz top 10 na turniru će učestvovati još Mateo Beretini, kao i Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, Aslan Karacev

Nagradni fond Srbija Opena je 650.000 evra.

Sport Klub
 

Novak uzbuđen: U rodnom Beogradu posle devet godina​

Novak-DJokoivc-750x413.jpg


Najbolji teniser sveta Novak Đoković obratio se fanovima pred dolazak u Beograd. Teniska zvezda će posle devet godina učestvovati na turniru Serbia Open 2021, koji će se igrati od 19. do 25.aprila na terenima teniskog centra "Novak". Đoković se zahvalio državi Srbiji na podršci kao i srpskim i svetskim teniserima na odzivu.

Đoković će na turniru u Beogradu učestvovati posle nastupa u Monte Karlu, gde je u trećem kolu eliminisan posle poraza od Danijela Evansa.

Jako sam uzbuđen što ću igrati u rodnom gradu Beogradu nakon devet godina od poslednjeg meča. Srećan sam što smo ponovo uspeli da dovedemo turnir iz serije 250 u Beograd, ne samo muški nego i ženski, kao i čelendžere. Zahvaljujem se i državi Srbiji i gradu Beogradu na podršci i pomoći, svim ljudima koji pružaju i pozitivnu energiju i podršku ne samo meni nego svim srpskim teniserima„, rekao je najbolji teniser sveta.

Oni su ohrabrili i svetske tenisere iz vrha da se odluče da dođu i igraju u Beogradu, iako u istoj nedelji imamo i turnir iz jače kategorije u Barseloni. Nadamo se da ćete uživati u tenisu, ne samo ove godine nego i u narednim izdanjima koja dolaze“, izjavio je Novak Đoković.

Žreb za Serbia Open će biti održan u subotu, a srpski teniser Dušan Lajović imaće priliku da bude “srećna ruka” prilikom izvlačenja žreba za glavni deo takmičenja.

Sport Klub
 

„Najrealnije da Novak igra finale, nadam se srpskom derbiju“​

Dusan-Lajovic-750x500.jpg


Dušan Lajović izjavio je da se raduje predstojećem turniru u Beogradu, a nada se 'srpskom derbiju' u finalu.

Od ponedeljka će se na terenima u Beogradu igrati Serbia Open. Mečevima neće prisustvovati navijači.

“S jedne strane, za srpske igrače može da bude rasterećujuća okolnost što nema publike, jer je uvek teško igrati pred domaćom publikom. Ali, kad bismo mogli da biramo uvek bismo izabrali tu vrstu pritiska kao izazov, jer nije česta situacija možemo da igramo kod kuće. Srbija zaslužuje da ima ATP. To je lepa prilika za sve srpske tenisere“, rekao je Lajović.

Lajović je masters u Monte Karlu završio u prvom kolu.

„Brzo sam završio u Monte Karlu, sutradan sam leteo i odmah krenuo da treniram, tek je krenula sezona na šljaci. Svaki dan je bitan, a ovde imam dva dodatna dana više da se pripremim. To je dobra stvar. Nisu laki uslovi, videćemo kako će biti sledeće nedelje, nadamo se poboljšanju vremena. Hladno je, ima dosta kiše, ali takvi su uslovi i svi se snalazimo“.

Kao četvrti nosilac, u Beogradu će biti slobodan u prvoj rundi, a u drugoj ga čeka pobednik duela Delbonis – Berankis.

„Delbonis igra na šljaci i to je njegova najbolja podloga, bolje bi bilo da igram sa Berankisom drugo kolo. Igrao sam sa obojicom, videćemo ko će obediti, pripremiću se najbolje što mogu i nadam se da mogu da startujem u dobro svetlu. Igraću i dubl sa Miomirom Kecmanovićem u paru pre toga i verujem da to može biti dobra uvertira za singl“.

Na pitanje s kim bi voleo da igra finale, Lajović je kratko rekao:

„Najrealnija situacija je da se Novak nađe u finalu, a ako bi bilo ko od srpskih tenisera igrao protiv njega to bi bilo najbolje za turnir i za igrače, srpski derbi“

Teniseri već mesecima funkcionišu po drugačijim pravilima zbog pandemije.

„Već mesecima živimo takav život ni ova nedelja nije drugačija, ali ono što je dobro što domaći teniseri mogu da spavaju kod kuće, u svom krevetu, to nije tako česta situacija. Nikome nije lako, ono što je činjenica koja se zanemaruje jeste mentalno stanje. Osmi, deveti mesec igramo turnire na taj način, sa protokolima, nije lako, svako se na drugačiji način bori sa tim. Mislim da je nivo tenisa možda malo opao. S druge strane sigurno da nije energija atmosfera ista na terenu jer nema publike, to dodatno utiče. Ako bih napravio poređenje turnira, turniri u zatvorenom su dodatno teži, konstantno si u hotelu, sobi, uđeš u halu i imaš osećaj da si stalno u zatvorenom. Na turnirima na otvorenom malo je lakše, jer treniraš na svežem vazduhu i provedeš tako više vremena. Dozvolili su nam sat vremena u toku dana da izađemo, prošetamo ili odradimo neki vid vežbanja. Nadam se da će naći neki kompromis“.

U Beogradu će biti organizovan još jedan turnir, neposredno pred Rolan Garos.

„Velika je šansa da igram na tom turniru. Nezgodna je nedelja, jer je odmah pred Roland Garos, može da se desi da neku nedelju preskočim i igram u Beogradu pa da idem u Pariz. Ima nekoliko dana da se napravi raspored, ali bih voleo da igram u našem glavnom gradu“, rekao je Lajović, koji je već potvrdio učešće na turnirima u Minhenu, Madridu i Rimu.

Sport Klub
 

Đere dobro krenuo, pa stao – ispao od kvalifikanta​

Srpski teniser Laslo Đere završio je učešće na Srbija openu porazom od Đanluke Magera.

260355295607f19934dd29347578190_w640.JPG


Italijan je slavio sa 2-0 u setovima (6:4, 6:3) posle nešto malo više od sat i po vremena igre i tako se osvetio našem predstavniku za onaj poraz u Milanu 2018. godine.

Laslo je odlično započeo duel, stekao brejk u prvom gemu, kontrolisao je poene – sve do sedmog gema.

Tada je krenuo pad, a Mager je osvojio četiri gema zaredom, iskoristio prvu set loptu i poveo na ovom meču.

Đere je bio blizu da i u prvom gemu II seta stigne do brejka, ali je propustio dve šanse.

Kazna je stigla u šestom gemu, kada je Mager iskoristio drugu od tri brejk lopte i tako zakoračio ka pobedi.

Imao je šansu Đere da se vrati već u narednom gemu, ali je jeftinu grešku napravio na brejk lopti.

Nedugo zatim Mager je stigao do pobede i plasmana u narednu rundu, gde će igrati protiv boljeg iz duela Fransisko Serundolo – Aleksej Popirin.

b92
 

Srbija open, III dan: Kecmanović, Đoković, pa srpski derbi​

Organizatori Srbija opena objavili su raspored trećeg dana turnira u kom će se uključiti i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

1990619026607f0de4cf835944992846_w640.jpg


Prvi nosilac će igrati protiv tenisera iz Južne Koreje Sunvu Kvona, a taj meč je drugi po rasporedu i ne očekuje se da počne pre 14:30h.

Prethodno će na centralni teren izaći Miomir Kecmanović i kvalifikant Artur Rinderneh.

Potom sledi duel dvojice Italijana Marka Čekinata i Matea Beretinija.

Zanimljivo će biti i u večernjem terminu jer će se u srpskom derbiju sastati Filip Krajinović i Nikola Milojević.

Taj meč ne očekuje se da počne pre 19 sati.

Srbi će biti zastupljeni i u dublu, a od 13 časova na terenu broj 1 se Nikola Ćaćić i Tomislav Brkić sastaju sa Marselom Arevalom i Mateom Midlskupom.

Posle njih na istom mestu će Miomir Kecmanović i Dušan Lajović igrati protiv Simonea Bolelija i Maksima Gonzalesa.

b92
 

Kecmanović pobedio kišu, Banjisa i sebe za osminu finala​

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala Srbija opena pobedom nad Argentincem Fakundom Banjisom.

107543282607f022d5f8e1034830242_w640.JPG


Kecmanović je trenutno 102. igrača na ATP listi savladao za sat i 38 minuta efektivnog tenisa rezultatom 2:0 (7:6, 7:6).

Ovaj meč je imao i pauzu od gotovo dva sata zbog kiše koja je pala u Beogradu.

Kecmanović je nastup na Srbija openu počeo sigurnim servisima, ali je isto tako igrao i Banjis.

Nije bilo brejka u prvom setu, pa se ušlo u taj-brejk koji je ipak sa 7:5 pripao domaćem igraču.

Argentinac je napao na startu drugog seta i prvi došao do brejka, ali je posle 2:0 usledila serija Kecmanovića.

Odmah je uzvratio brejkom, potom napravio još dva i ekspresno vezao pet gemova za 5:2.

Međutim, sledi novi pad prilikom servisa za pobedu, a u narednom gemu je Miomir propustio prvu meč-loptu.

Imao je još jednu šansu da servira za trijumf, ali je i tada i u sledećem gemu poklekao za novi preokret na 6:5.

Ipak, uspeo je nekako da uvede drugi set u novi taj-brejk i da tada konačno uspe da pobedi Banjisa, ali i sebe za plasman u osminu finala.

Tamo će igrati protiv kvalifikanta Rindekrneča koji je savladao Hana Londera u dva seta – 6:1, 7:5.

b92
 

Đoković ekspresno do četvrtfinala Srbija Opena​

GettyImages-1312460149-750x478.jpg


Najbolji teniser sveta Novak Đoković u prvom meču u Beogradu posle deset godina pobedio je Son-vo Kvona 6:1, 6:3 za 70 minuta igre.

Srpski igrač opravdao je ulogu velikog favorita u meču osmine Srbija Opena protiv 85. tenisera sveta, a za mesto u polufinalu u petak će se sastati sa sunarodnikom Miomirom Kecmanovićem.

Duel između Đokovića i Korejca počeo je sa dva sata zakašnjenja zbog kiše, ali Novak nijednog trenutka nije dozvolio rivalu da mu ozbiljnije zapreti.

Najbolji igrač sveta u prvom setu iskoristio je dve od četiri brejk lopte i potom, posle pola časa igre, poveo sa 1:0.

Dvadesetrogodišnji Kvon je na startu drugog seta bio siguran na svoj servis, međutim, Đoković mu je u trećem i petom gemu još dva oduzeo servis za 4:1. Srbin je kod rezultata 5:1 servirao za plasman u sledeće kolo, ali Korejac je ‘oslobodio’ ruku i prvi put napravio brejk. Ipak, već u sledećem gemu Nole je bez izgubljenog poena napravio brejk i overio mesto među osam najboljih.

Sport Klub
 

Serbia Open: Karacev posle velike borbe eliminisao Bedenea​

Aslan-Karacev-scaled-e1619121115976-750x441.jpg


Ruski teniser Aslan Karacev poslednji je četvrtfinalista Serbia Opena, pošto je posle velike borbe i 146 minuta tenisa u Beogradu bio bolji od Slovenca Aljaža Bedenea rezultatom 2:1.

Po setovima bilo je 6:3, 4:6 i 7:6 (5) za ruskog predstavnika. Poslednji set doneo je najveću dramu, imao je Slovenac i meč-loptu na servis Karaceva pri rezultatu 6:5, ali je nije iskoristio, pa se otišlo u taj-brejk. U njemu je Karacev napravio jedan mini-brejk više za teško izvojevani trijumf.

Karacev će u borbi za polufinale igrati protiv Đanluke Mađera, koji je sa 2:0 (7:5, 6:2) bio bolji od Alekseja Popirina.

U preostalim parovima četvrtfinala sastaće se Novak Đoković i Miomir Kecmanović, Taro Danijel i Federiko Delbonis, kao i Filip Krajinović i Mateo Beretini.

ATP turnir u Beogradu pripada seriji 250 i ove godine se prvi put igra od 2012. godine, kada ga je osvojio Andreas Sepi.

Sport Klub
 

Krajinović propustio svoje šanse: Beretini je u polufinalu​

filip-krajinovic-181761-750x500.jpeg


Filip Krajinović završio je takmičenje na Serbia Openu u četvrtfinalu. Bolji od srpskog tenisera bio je drugi nosilac Mateo Beretini, koji je slavio 6:4, 6:4.

Bolje je servirao Italijan, imao je inicijativu u poenima, pa je uz po brejk u oba seta došao do maksimalne pobede za sat i po vremena.

Već u prvom gemu meča je deseti teniser sveta napravio brejk. Imao je Krajinović više šansi da vrati izgubljeno, ali nije iskoristio brejk lopte u četvrtom i šestom gemu. Uz rano stečenu prednost, Beretini je došao do prvog seta.

Agresivnije je igrao Italijan u nastavku, pa je u petom gemu imao četiri brejk lopte. Sačuvao ih je Krajinović. Ipak, u sledećem servis gemu je popustio Srbin, pa je Beretini sa nulom došao do brejka. Imao je Filip ponovo šansu da nadoknadi izgubljeno, imao je tri vezane brejk lopte u gemu u kome je italijanski teniser servirao za pobedu, ali je Beretini odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije. Izvukao se Italijan iz neugodne situacije, došao do meč lopte i ubrzo se radovao pobedi.

Beretini će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Danijel-Delbonis.

Sport Klub
 

Bez milosti: Đoković preko Kecmanovića do polufinala​

Novak-DJokovic-6-750x533.jpg


Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Serbia Opena, pošto je u savladao mladog srpskog igrača Miomira Kecmanovića 6:1, 6:3.

Bio je to prvi susret Đokovića i Kecmanovića, a trajao je sat i 20 minuta.

Prvi reket sveta je bio bolji u poenima, mirniji kada se suočavao sa brejk loptama, pa je bez većih problema došao do maksimalne pobede.

Kecmanović je u pojedinim momentima pokazao svoj potencijal, ali je propustio nekoliko prilika da produži meč.

Odlično je otvorio meč Đoković, pa je uvodni gem dobio sa nulom. Odmah potom je prvi teniser sveta došao do brejk lopti, a posle greške Kecmanovića poveo je 2:0. Imao je Miomir priliku da vrati izgubljeno u petom gemu (30:40), ali je dobro servirao Novak u završnici, pa je poveo 4:1.

Odlično je odigrao u nastavku prvi reket sveta, pa je sa nulom došao do novog brejka. Usledio je dug gem, borio se Kecmanović, pružio je veliki orpot, ali je Đoković iskoristio petu set loptu.

Već na startu drugog seta je prvi teniser sveta napravio brejk i bez problema je čuvao tu prednost. Borba se razvila u završnici seta, drugo je trajao šesti gem, kada je servirao Novak, ali Miomir nije mogao do brejk lopte.

Nastavili su da se nadigravaju dva srpska tenisera, imao je Đoković četiri brejk lopte u sedmom gemu, kada je ponovo slomio otpor rivala. Servirao je potom prvi reket sveta za pobedu, ali je 47. igrač planete došao do brejka. Nije, međutim, to mnogo u ticalo na Novaka, koji je uzvratio na isti način, te na servis rivala došao do meč lopte, a onda i pobede.

U polufinalu turnira u Beogradu Đoković će igrati sa pobednikom duela Karacev – Mager.

Sport Klub
 

Danijel preko Delbonisa u polufinalu Beograda​

RTX92TNL-750x500.jpg


Taro Danijel plasirao se u polufinale Srbija opena posle preokreta i pobede protiv Argentinca Federika Delbonisa 4:6, 6:1, 7:5. Za mesto u finalu Japanac će snage odmeriti sa drugim nosiocem Italijanom Mateom Beretinijem

Delbonis je odlično počeo meč. Napravio je brejk već u prvom gemu. Do kraja je uspeo da sačuva prednost i posle 49 minuta imao je prednost od jednog seta.

Usledio je furiozni odgovor Danijela. Pošto je spasio dve brejk lopte na startu drugog seta, tri puta je oduzeo servis Delbonisu i uveo meč u odlučujući set.

Prvi udarac je zadao Delbonis.U četvrtom gemu stiže do brejka, a onda osvajanjem gema na svoj servis stigao je do velikih 4:1. Međutim, nije se Delbonis predavao. Vraća brejk u sedmom gemu, a onda i dolazi do 4:4.

Odluka pada u 11. gemu. Danijel stiže do dve brejk lopte. Prvu koristi za 6:5. U narednom na svoj servis izborio se za dve meč lopte. Drugu je realizovao za prolazak među četvoricu najboljih u Beogradu.

Sport Klub
 

Novak zaustavljen, Karacev u finalu Srbija opena​

novak-750x502.jpg


Aslan Karacev prvi je finalsita ATP turnira u Beogradu. Rus je u polufinalu nakon tri seta i tri i po sata igre savladao najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Karacev je na kraju slavio rezultatom 5:7, 6:4, 4:6 u duelu u kome smo videli ukupno 44 brejk lopte.

Dobro je Novak ušao u meč, uz brejk je poveo 3:0, ali je Karacev uzvratio istom merom i došao do izjednačenja, ali je nastavio istim tempom i dobili smo još jednu razemenu brejkova za novo izjednačenje – 5:5. Karacev je bio taj koji je nastavio seriju osvajanja gemova na servis rivala, treći put u setu je napravio brejk, spasao je tri brejk lopte u 12. gemu i poveo 1:0 u setovima.

Drugi set doneo je sličnu sliku – Đoković je uz brejk poveo 2:0, ali je usledila kontra Karaceva i četiri vezana osvojena gema Novakovog rivala. Nizali su se sjajni poeni, Đoković je uspeo da odgovori na isti način i veže sada on četiri gema, ali uz dva brejka i da tako nakon nekoliko sjajnih poena u poslednjem gemu drugog seta uvede meč u treći.

U odlučujućem setu vođena je velika borba, nizale su se neiskorištene brejk lopte na obe strane, ali su igrači osvajali svoje gemove. I tako do sedmog gema u kome je Karacev uspeo da slomi Novakov otpor i napravi brejk.

Do prve meč lopte Karacev je došao na Novakov servis, ali nije uspeo ni da je pretvori u pobedu i Đoković je uspeo da produži meč još malo. Imao je Đoković dve gem lopte u još jednom dugom gemu koji se igrao na razliku, a treću je pretvorio u osvojen gem.

Imao je Novak priliku da vrati brejk, ali Karacev je ipak imao snage da dođe do najveće pobede u karijeri.

Sport Klub
 

Beretini osvojio Srbija open​

RTXBG5YI-750x514.jpg


Italijan Mateo Beretini pobednik je ATP turnira Srbija open u Beogradu. Italijan postavljen za drugog nosioca je u odlučujućem meču savladao Rusa Aslana Karaceva 6:1, 3:6, 7:6 (7:0).

Prvi set je bio samo u prva gema ravnopravan. Od rezultata 1:1, Beretini je uspeo da osvoji pet vezanih gemova i već posle 28 minuta vodio je 1:0 u setovima.

Međutim, Karacev je ponovo pokazao da poseduje ozbiljan karakter i da može da se nosi sa najboljim na svetu. Pravi brejk u drugom gemu, vrlo brzo dolazi do 3:0 i u nastavku bez mnogo problema čuva prednost početnog udarca za izjednačenje rezultata.

Beretini je u odlučujućem setu poveo 3:1, ali Rus momentalno dolazi do ri-brejka. Od tog trenutka više nije bilo brejk prilika. Odluka o šampionu Srbija opena pala je u taj brejku. Tu je bila prisutna apsolutna dominacija drugog nosioca Beretinija, koji je osvojio svih sedam poena za četvrtu titulu u karijeri.
 

Back
Top