ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lijepo ih je vidjeti opustene ...

1347384441561d73ace1cd5753551099_w640.jpg

545352_2015-11-13t160320z-90432200-mt1aci14169715-rtrmadp-3-ten_f.jpg

Koliko ste daleko od Novaka Djokovića i Rodžera Federera?

Djoković je zasluženo na prvom mestu,
Marej je zasluženo drugi, Rodžer treći, Vavrinka četvrti i ja peti.
Ne znam koliko sam napredovao.
Dobio sam mečeve protiv drugog i četvrtog bez izgubljenog seta.
Da ne znate da sam izgubio dosta mečeva ove godine i da sam igrao loše...
Da ste se pojavili ovde, verovatno bi govorili da igram sjajno i da sam na uobičajenom nivou.
Ni sam nisam siguran koliko sam napredovao.
Dobio sam dva meča protiv dvojice vrhunskih igrača, na, za mene, teškoj pdolozi.
Danas sam ovde, ne znam gde ću sutra biti - dodao je španski teniser.

http://www.vesti-online.com/Sport/Tenis/533568/Nadala-iznerviralo-pitanje-o-Novaku

680037_tipsarevic01rasfoto-aleksandar-dimitrijevic_ff.jpg

"Umesto da se skrasim, ja sam bio kod 15 doktora i imao sam 15 teorija zavera, počeo sam da ludim zbog svega...
Ali uz mene su bili porodica i supruga, drugari iz reprezentacije.
Stalno su mi govorili kako će sve brzo proći, kako mi se čini da sve traje dugo jer nikad nisam u karijeri odmarao više od dve do tri nedelje"...
"Nadam se velikom 'kambeku', a najveći za mene bi bio povratak u Top 10.
Sad je takva situacija u ovom sportu da ima mnogo tenisera koji u poznim godinama karijere mogu veoma kvalitetno da igraju i da se drže"....

Poslednja izmena:
385092d2ab6ccc03e12389068c92bd89.jpg

Senzacija:
Delbonis eliminisao Mareja na Indijen Velsu...

"Nisu mi odgovarali uslovi, mnogo sam patio na terenu.
Ne znam iz kojeg razloga.
Za dva sata i 45 minuta na terenu nisam odservirao niti jedan as, što dovoljno govori.
Takođe, moj prvi servis je bio neuporedivo sporiji nego obično, jer sam sposoban da odserviram mnogo, mnogo jače", kazao je Marej.

akg6s7.jpg

Paris, France
francie.gif

MAY 22 - JUNE 05 2016

€16,008,750

Najbolji teniser sveta i prvi nosilac će u svom uvodnom meču u prestonici Francuske igrati protiv Jen Sun Lua iz Kineskog Tajpeha (ATP #100).

Potencijalni protivnici srpskog tenisera u kasnijim fazama Rolan Garosa su:

3. kolo: Federiko Delbonis (Argentina, 31)
4. kolo: Roberto Bautista Agut (Španija, 14), Bernard Tomić (Australija, 20)
Četvrtfinale: Tomaš Berdih (Češka, 7), David Ferer (Španija, 11), Felisijano Lopez (Španija, 21)
Polufinale: Rafael Nadal (Španija, 4), Žo-Vilfred Conga (Francuska, 6), David Gofan (Belgija, 12), Dominik Tim (Austrija, 13)…
Finale: Endi Marej (Velika Britanija, 2), Sten Vavrinka (Švajcarska, 3), Kei Nišikori (Japan, 5), Miloš Raonić (Kanada, 8)…

Poredak najboljih 20 na ATP listi.
1. (1) Novak Đoković (Srbija) 16.950
2. (2) Endi Mari (Velika Britanija) 8.915
3. (3) Rodžer Federer (Švajcarska) 6.655
4. (5) Rafael Nadal (Španija) 5.405
5. (4) Stan Vavrinka (Švajcarska) 5.035
6. (6) Kei Nišikori (Japan) 4.290
7. (15) Dominik Tim (Austrija) 3.105
8. (8) Tomaš Berdih (Češka) 3.030
9. (9) Miloš Raonić (Kanada) 2.965
10. (12) Rišar Gaske (Francuska) 2.905
11. (13) David Gofan (Belgija) 2.840
12. (7) Žo-Vilfred Conga (Francuska) 2.725
13. (10) Marin Čilić (Hrvatska) 2.605
14. (12) David Ferer (Španija) 2.560
15. (14) Gael Monfis (Francuska) 2.290
16. (16) Roberto Bautista Agut (Španija) 2.150
17. (17) Džon Izner (SAD) 2.100
18. (18) Žil Simon (Francuska) 1.855
19. (19) Nik Kirjos (Australija) 1.855
20. (20) Kevin Anderson (Južna Afrika) 1.760

- - - - - - - - - -

akg6s7.jpg

Prvi teniser svijeta Novak Djoković, poslije osvajanja Rolan Garosa, dobio je novih 800 bodova na čelu ATP liste i sa 16.950 postavio novi rekord.

fed1.jpg

"Sve je moguće...
Novak Djokovic čak može da kompletira i kalendarski Slem iako su Vimbldon i US open veoma različiti...
Novak je veliki favorit na oba.
Ima dobru šansu da me prestigne, važno je da se ne povrjeđuje, da ostane motivisan i da nastavi da se bori“, rekao je Rodzer Federer.

Novak Djokovic je u Njujorku izabran za predsednika Savjeta igraa, a govornicu na pres konferencijama je odmah iskoristio da ukaze na probleme u "bijelom sportu".
sp-povreda_620x0.jpg

SCENA u kojoj igrac lezi na peskiru dok fizioterapeut pokusava da ga povrati postala je sastavni deo tenisa.
Medicinski tajm-aut se na nekim mecevima trazi cesto kao celendz, jer je glavnim protagonistima tesko da izigravaju gladijatore iz nedelje u nedelju.
Ovdje procitajte vise ...

http://www.novosti.rs/vesti/sport.2...-RAZOCARAN-Zelite-li-da-nam-skratite-karijere

605041_2016-09-04t235922z-2018161013-nocid-rtrmadp-3-tennis-u-s-open_f.jpg

http://www.vesti-online.com/Sport/T...io-kako-mu-je-Novak-pomogao-da-savlada-Nadala
Francuz otkrio kako mu je Novak pomogao da savlada Nadala
Za najvece iznenadjenje dosadasnjeg dijela US opena pobrinuo se francuski teniser Lukas Puj, koji je u 4. kolu sa poslednjeg Grend slema u sezoni eliminisao Rafaela Nadala.
Poslije meca mladi Francuz je medijima otkrio odredjene detalje, koji su mu pomogli da savlada bivseg najboljeg tenisera svijeta.

- O ovome nisam mogao ni da sanjam.
Ovo mi je bio prvi mec protiv Nadala u Njujorku.
U Monte Karlu me pobedio ubedljivo nakon 6:1, 6:3 na treningu, nisam imao samopouzdanja pred mec.
Ovaj mec bi mogao da mi promeni karijeru, znacu to za nekoliko meseci ili godina - rekao je Puj,

SVET TENISA SE DEFINITIVNO PROMENIO! Posle 13 godina dvojica velikana ispala iz Top 5!

Revolucija definitivno drma svet tenisa! Posle više od 13 godina od ponedeljka dvojica velikana, Rafael Nadal i Rodžer Federer, prvi put neće biti među prvih pet na ATP listi

informer.rs 08. 10. 2016. 21:15
0

88188_rafa_f.jpg
reuters

Poslednji put se desilo davnog 17. februara 2003. godine da ni Federer ni Nadal nisu među prvih pet.
Švajcarac je tog dana prvi put zakoračio ka samom vrhu, jer je došao na peto mesto ATP liste, dok je Španac bio na 174. mestu svetske liste.
Od ponedeljka prvih pet mesta zauzimaće Novak Đoković, Endi Marej, Stan Vavrinka, Kei Nišikori i Miloš Raonić. Rafael Nadal će biti na šestom, a Rodžer Federer na sedmom mestu, ali će Švajcarac već posle mastersa u Šangaju pasti na listi.

Informer

http://www.informer.rs/sport/tenis/...ENIO-Posle-godina-dvojica-velikana-ispala-Top

613127_preuzimanje_f.jpg

Mirka daje dodatnu snagu svom suprugu .Ona vjeruje da on moze jos da igra .
Ona jedva čeka da me vidi zdravog na terenu, ponovo.
Ona veruje u mene i to mi daje snagu. Dovoljno je da me pogleda pet minuta i odmah zna šta nije u redu.
Već sam je pitao da li veruje da bih ponovo mogao da pobeđujem i rekla mi je da mogu.
Znam da je iskrena i da bi mi rekla da postoji bilo kakva sumnja kod nje - objasnio je Federer u intervjuu za švajcarske medije.

Poslednja izmena:
POHOD NA TRON Novak napada prvo mesto iz Akapulka!

Najbolji srpski teniser prihvatio je specijalnu pozivnicu organizatora ATP turnira u Akapulku,
tako da će se već 27. februara vratiti na teren. Igraće i Nadal, Raonić, Del Potro i Gofan.

Novak će nakon Akapulka otputovati u Sjedinjene Američke Države, gde ga u periodu od 9. marta do 2. aprila
očekuju dva Masters turnira, u Indijen Velsu i Majamiju.

Drugi igrač ATP liste je na prošlogodišnjem „BNP Paribas Open“-u u Indijen Velsu osvojio rekordnu petu titulu.
U meču odluke bio je bolji od Miloša Raonića rezultatom 6:2, 6:0.

Što se tiče „Miami Open“-a, Novak je šest puta do sada osvajao ovaj Masters.
U finalu 2016. godine je savladao Keija Nišikorija rezultatom 6:3, 6:3 i postao prvi teniser
koji je četiri puta „vezao“ titule u Indijan Velsu i Majamiju.

Nole će se nakon tri turnira na američkom kontinentu vratiti u Beograd, gde ga od 7. do 9. aprila
očekuje nastup za reprezentaciju Srbije protiv Španije u okviru četvrtfinala Dejvis kupa.

Abierto Mexicano Telcel
ATP 500
27.02. - 04.03.2017.
Akapulko, Meksiko

Poslednja izmena:

Back