ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Steta za Janka,barem je skupio dosta poena i pokazao da je u dobroj formi pred Olimpijske igre.Rodik se izvukao protiv raspolozenog protivnika Mullera na pocetku Americke turneje,osvajao je kljucne poene i iskoristio strah protivnika.

254029_mdf46227_f.jpg

Nekadašnji prvi teniser sveta Endi Rodik odlučio je da okonča karijeru u domovini nakon završetka ovogodišnjeg US opena.

Da dugo uziva u zasluzenom odmoru .
Mi da se okrenemo nekim novim klincima ...

Asocijacija teniskih profesionalaca ATP objavila je da ce se od sezone 2013 uvesti nova pravila koja se odnose na vremenski period izmedju poena.
Trenutno je na snazi pravilo prema kojem igraci dobijaju samo upozorenje kada trose previse vremena izmedju poena.
U slucaju da se prekrsaj ponovi, oba tenisera dobijaju po poen kazne.
Prema novom pravilu, samo ce server biti kaznjen, kada dva puta prekoraci vremensko ogranicenje.
Dosta se diskutovalo o vremenu između poena.
Vjerujemo da ce ova promjena biti korisna i da ce im dozvoliti da kvalitetnije koriste kaznu za previse potrosenog vremena rekao je predsednik ATP Bred Druit.

00082451.jpg

Nadal je u opasnosti i ne samo on ...
Kad ce na red doci peskiri i brisanje suvog lica?

SANGAJ
Cekajuci Noletov mec evo pratim Congu i Bagdatisa.
Poceli su jedan lagani mec .Ko da su se dodatno zagrijevali po jedan brejk na obje strane .
Congu je izvlacio servis .
Bagdatis se davi u svom stilu.
MOMENTUM mu udara u glavu.
FORHEND im obojici na velikoj probi .
Vodi Conga 4...1

Drugari moji moje pracenje TENISA je sazrijevalo sa godinama pracenja ovog divnog sporta.
Hasse koga nazalost nema sad na forumu mi se smijao kako komentarisem udarce.
Volela bi da ga sad vidim ma da se nasi miljenici nalaze na suprotnim stranama.

FORHEND
http://blog.b92.net/text/17483/Forhend-ili-najtezi-udarac-u-tenisu/
Prva stvar kod forhenda na koju treba da obratite paznju je vas polozaj tela.
Kako se namestite, tako cete i udariti.
Ukoliko vam lopta dolazi u telo, a vi se ne izmicete, bicete u situaciji da se "branite" i greska je neminovna.

Forhend je jedan od najtezih udaraca u tenisu.
To sto umete da prebacite lopticu preko mreze vasim "forhendom" ne znaci da je vas udarac dovoljno dobar da protivnik strepi od njega.
Cilj je da kada protivnik vidi da vam lopta ide u forhend stranu pomisli - "**** sam orla u kljun" ili "E sad, drzi gace"

tennis-forehand-tips.jpg

Rajner Sitler otisao u penziju...

15070417035076f493b2e44893201285_orig.ashx

"Zaista sam srećan, postigao sam sve što sam poželeo.
Proveo sam 17 godina u tenisu i nemam za čim da žalim.
Imao sam sjajnu karijeru, upoznao neke neverovatne ljude, ostvario dosta pobeda, ali i neke teške poraze".

230px-Tennis_Racket_and_Balls.jpg

Volley je udarac koji se obicno izvodi pored mreze, i to laganim zamahom rekete u smjeru prema dolje.
Volley je brz udarac i obicno se koristi za skracivanje loptica.

Slice je udarac koji se izvodi na slican nacin kao i volley, s tim sto su loptice koje se vrate sliceom obicno sporije i imaju vise spina.
Slice se obicno izvodi sa sredine terena ili sa osnovne linije.

Pasing shot je termin za udarac kojim loptica zaobilazi, ili prolazi pored, protivnickog igraca koji stoji na mrezi i pokusava bezuspjesno, da skrati lopticu.

Lob je udarac gdje loptica preskace protivnickog igraca i pada u teren iza njegovih ledja.

Smash je jedan od najjacih udaraca kojim se loptica skida u vazduhu, i udara o protivnicku polovinu terena.
Inace, smash i vecina drugih udaraca , volley, pasing shot, slice i dr., izvode se prije nego loptica odskoci od podloge.

pasing shot, slice i dr., izvode se prije nego loptica odskoci od podloge.
ovo nije tačno pošto se i pasing šot i slajz igraju nakon što loptica odskoči, s tim što je slajz sečena loptica dok je pasing šot odbranbeni udarac protiv igrača koji na mreži pokušava da odigra volej.
znači može biti i slajz i top spin, bitno je da prođe igrača na mreži.
uzgred, volej nije samo skraćena lopta (to se zove stop volej) nego je najčešće dugačka ili u sredinu terena ali u suprotnu stranu od mesta gde je protivnički igrač.
volej se ranije mnogo češće igrao, ali danas svi igraju odličan pasing šot i zato se ređe igra.
volej igraju uglavnom igrači koji imaju dobar servis jer tako skraćuju poene.

Janko Tipsarević je donio dvije pobjede Evropi protiv Južne i Severne, u egzibicionom turnitu "Sudar kontinenata" u Singapuru.
206395728650b08b8eb8692407285017_160x120x276100.jpg

JANKO nas TIPSA je na otvaranju turnira savladao severnoamerikanca Sema Kverija (SAD) sa 7:6, 6:2, a potom i južnoamerikanca Huana Monaka (Argentina) sa 7:5, 3:6, 10:5.
Nasem Janiki je preostao još duel sa predstavnikom Azije, Japancem Keiom Nišikorijem.
On je savladao Kverija, ali je poražen od Monaka.
Na turniru, koji se prvi put održava ove godine, igraju i teniserke, a učestvuju Slovakinja Danijela Hantuhova i Kineskinja Šuai Peng.
Nagradni fond takmičenja je 520.000 dolara, za učešće se dobija po 40.000, svaka pobjeda donosi još 40.000, a poraz duplo manje.

Prvi teniser svijeta Novak Djokovic i Amerikanka Serena Vilijams proglaseni su za sampione Medjunarodne teniske federacije ITF.

271928_serena-foto-afp_f.jpg
288231_20121112afpglyn-kirklondondi004233324_f.jpg

N O L E ...
"Ponosan sam sto sam drugu godinu zaredom progasen ITF sampionom".
"Bilo je veoma tesko ponoviti takav uspeh, ali je svejedno bila velika satisfakcija osvajanje jednog Grend slema, plasman u dva velika finala i osvajanje finalnog Mastersa".
S E R E N A ...
"Bilo je neverovatno iskustvo osvojiti zlato na Olimpijskim igrama i dvije titule na Grend slem turnirima.
Nadam se da ce mi i 2013. biti tako uspešna".

http://sport.blic.rs/Tenis/224859/N...trci-za-ITF-sampiona-Serena-najbolja-kod-dama

Janko ,Janko...Sunce ti zarko zar mora tako biti .
Stisni zube igraj bez straha igraj kako znas .
Ne daj se .
Polupenzionisani ti nisu ni do koljena .
Davidenko nije nista specijalno pokazao.
Ti igras dopadljiviji i ljepsi tenis. On ce u sljedecoj rundi kuci.

Kazu Novak iskoristio puno gresaka Viktora Troickog.Ko da je Novaku u tom mecu trebalo da koristi njegove greske.
Igrace poput Viktora Nole prvom brzinom pobjedjuje nepogrijesivo.Sam Novak priznaje da voli da dobro startuje .

Back