Šta "zašto ne bi vazili"? Nigde nisam pomenuo "vazenje" bilo čega. Ti ne znaš šta pišeš. Ništa nisi postavio, a tek ništa nisi dokazao. Zemlja nije lopta nego geoid. Kakav moj guru? Ja nemam nikakvog gurua. Ne sledim nijedno ljudsko biće. Tvoj dečko je slikao nešto što si postavio? Tvoj dečko uslika mobilnim a ti staviš datum? Kakva ravnozemljaška ekipa.
Ako je tačno to da je Zemlja ravna ploča, to znači da ja uz pomoć teleskopa koji je dovoljno jak za amaterske upotrebe, kojim posmatram Mesec, mogu sa Tajvana da vidim Kaliforniju, preko Tihog okeana; ili sa Gibraltara da vidim Bahame, preko Atlanskog okeana; ili sa Grenlanda da vidim Južni pol, preko Atlanskog okeana... Nešto ne verujem da sa druge strane, pošto je Zemlja ravna, a voda apsolutno ravna, ne postoje plime niti oseke. Koja budala može da poveruje u tako nešto?
Prosto mi dođe neprijatno kako sve te svetske kompanije iz oblasti avio-transporta još uvek nisu upoznate sa dostignućima ravnozemljaške sekte, već lete po modelu sferične Zemlje... i brodovi se kreću po mapama projekcija sferične Zemlje... i artiljerija obračunava putanje granata uračunavajući uticaj Koriolisove sile, koja se javlja usled rotacije Zemlje, a za koju oni nisu ni čuli... a ne znaju kakvi su genijalci u sekti ravna Zemlja...