Atlas - Svet na dlanu

Ideja o edukativnim časopisima je...?

• Odlična

glasova: 18 72,0%
  • Onako/Nemam mišljenje

glasova: 6 24,0%
  • Bacanje para

glasova: 1 4,0%

• Ukupno glasova
    25
  • Anketa je zatvorena .
Ja imam sve brojeve... Nekako sam skontala da ce biti 17 fascikli po 20 brojeva sto je 340. Mada ovde citam da je neko rekao 215. Zasto nam neko od nadleznih ne kaze koliko ce biti brojeva da znamo cemu da se nadamo... Zaista mi se svidja atlas, ne mislim da je skupo, jer kada i izracunamo da je to ko zna koliko hiljada dinara ja bih rekla da prva ne bih mogla da izdvojim ne znam, 20-30-40 hiljada dinara za neku edukativnu enciklopediju...

Stigao sam do broja 138. Neko je izračunao neku cifru verovatno pomnoženu sa 99 dinara ali nije računao da će za svako mrdanje kursa evra biti i pomeranja cene za najmanje 10 dinara. Ne mora uvek da znači da evro mora da jača prema dinaru. Tako je na primer kada je evro dostizao srednji kurs od 108 dinara cena bila 120 dinara po broju, ali zato se sada kada je evro pao na 97 pa se popeo na 101 stvorila prilika da se i cena poveća na 130 dinara po broju. Tako se najbolje nagrađuju verni čitaoci i potrošači (čitaj: naivne budale). Ili je to možda zbog toga što nam je u protekle 3 godine standard naglo porastao.

zar mislite da su ludi da nam kazu koliko ce brojeva biti? mislim da je istina da ce biti 215 brojeva i ja cu nastaviti ma koliko da ih bude mada ne bih nikad poceo da sam znao da cu morati kupovati, ajmo tako reci, godinama. ja sam kupio sve do sad ali stvarno su pretjerali. nije ovaj Atlas toliko vrijedan vjerujte mi. ja sam geograf i kao takav mogu vam reci da je geografija nauka koja se bavi izmedju ostalog pracenjem procesa. dok nam oni sve to izdaju procesi se mijenjaju (bar ovi koji zavise od ljudi-drustvena geografija), broj stanovnika je promijenjiv!!! interesuje me po popisu iz koje godine su vadjeni podatci za koju drzavu a kojim drzavama su uzimane samo procijene posto vecina drzava nema popise. koliko ja znam ovaj atlas se prodavao i u grckoj sa mnogo manje brojeva - mnogo vise strana po broju ( to mi je receno iz druge ruke sto znaci ne provjereno).

pozz

Back