Atkins jeste opasan, prije "par" i vise godina sam samo jeo ribu i nista vise, niks crveno meso, malo piletine, mada sam udarao po rizi (mada manje), krompiru (umjereno) i vocu tako da nije tehnicki bio Atkins... Nisam imao ni grama sala, plus trcao sam 4-5 x nedjeljno... Izgledas kao tinejdzer... koza dise, osmijeh na licu svaki cas, lagan kao perce...
Doista se skida kilaza kad zivis na proteinima.
Smanjiti zderanje i redovno vjezbati i nema zime. Izbaciti kruh, industrijski secer, slatkise i ostale gluposti, mesne preradjevine, itd. Moze jednom mjesecno kolac ili cokolada, nisi robot..
Umjesto cipsa jesti voce ili mrkvu izmedju glavnog jela, itd. Kad se naviknes na "normalnu" hranu, organizam ne trazi vise govna, zasicene masti, so i secer (najvece ubice).
Jesti umjereno, malo, sporo, zahvalno i ne trpati previse, Tihomir Djordjevic pise davno za nekadasnje Cerkeze na Kosmetu da su jako malo jeli da budu sto pokretniji... Mali trik, kad dodje rucak, pojesti kao siromah jednu do dvije "shake" hrane, i vidjeti sto ce se desiti za par sati... Sporo zvakanje. Gladi nema, a lagan kao perce, dok probava ne osjeti se, nema onog umora, sporosti, glavobolje (znak da organizmu treba voda)...
Po pitanju kombinacija jela, meni najbolje lezi voce na prazan stomak do rucka i odvajanje proteina i ugljenih hidrata, ali to nije dijeta nego nacin ishrane vise na koji se organizam brzo navikne... I nista nakon 8 ili 9 uvece, sem ako si stvarno gladan, onda vodu ili neku vocku... Ako je slavlje, zurka u pitanju, onda moze... Ponavlja, ovo meni lezi, a ostale ne znam...
Od svoje 20. godine ne stavljam secer u caj ili kavu, limunadu, itd.
I vjezba, znojenje svaki dan ili svaki drugi dan vise od pola sata...