Athlon ili Sempron

Pa zar i ti sine brute!!!

Athlon winchester ide u soket 939 a Sempron manilla u AM2 (940). Ako oba procesora idu u isti soket, onda, ili athlon nema winchester jezgro ili sempron nema manila jezgro.
Druga je stvar ta što se procesor 939 može staviti u soket AM2, ali ne radi u njemu. AM2 CPU se ne može ni staviti u sck 939.
M2N je AM2 soket i ako si u njemu pokretao taj athlon onda nije riječ o Winchester jezgru jer takav athlon ide u 939. Jedino Athloni sa Orleans jezgrom rade na 1800 i idu u tu ploču.

Athlon winchester ide u soket 939 a Sempron manilla u AM2 (940). Ako oba procesora idu u isti soket, onda, ili athlon nema winchester jezgro ili sempron nema manila jezgro.
Druga je stvar ta što se procesor 939 može staviti u soket AM2, ali ne radi u njemu. AM2 CPU se ne može ni staviti u sck 939.
M2N je AM2 soket i ako si u njemu pokretao taj athlon onda nije riječ o Winchester jezgru jer takav athlon ide u 939. Jedino Athloni sa Orleans jezgrom rade na 1800 i idu u tu ploču.

Sve je to OK, al ovdje se i dalje ne zna koje on procesore ima...

Skineš sa interneta everest, instaliraš i pokreneš. Nakon toga će u donjemdesnom toolbaru biti ikonica od everesta na koju ideš desni klik/tools/Everest CPUID i otvoriće ti se plavi prozor koji uslikaš i pošalješ nama. Nije nam potrebna slika Semprona jer znamo koja ti je ploča, ona ima AM2 soket i Sempron koji ide u tu ploču ima Manila jezgro. Interesuje nas Athlon. Mada je najvjerovatnije Orleans, ako si ga stavljao u ploču i ako je radio.

Ovako to izgleda kao kod mene:

4kuteu-1.jpg

Zaokruženo je mjesto gdje kod tebe mora pisati Manila ili Orleans.

Pa i ja to razmisljam. Imam dobru plocu Asus M2N,hard 500 giga,ram 1x2gb imam mesta za jos 6gb mislim da sam negde procitao da moze podrzati 8 gb.Jedino mi graficka i procesor slabi.Graficka Nvidia Geforce 7300 GS 512mb i procesor ovaj sempron .

Sine, samo sam rekao koji procesor je po svim statistikama bolji, pa bilo da je nove ili stare generacije. Da li odgovara njegovoj ploči to je već drugo pitanje.....

Back