Aterom

• Začetnik teme Začetnik teme delfa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Napipala sam kuglicu na ledjima i bila na pregledu kod hirurga, dijagnoza aterom. Na povrsini koze nema nikakvih promena. Doktor mi je rekao da predeo gde se nalazi aterom tretiram alkoholom 70% da proba samo da se izdrenira.... Da li je jos neko to radio? Pozz

Napipala sam kuglicu na ledjima i bila na pregledu kod hirurga, dijagnoza aterom. Na povrsini koze nema nikakvih promena. Doktor mi je rekao da predeo gde se nalazi aterom tretiram alkoholom 70% da proba samo da se izdrenira.... Da li je jos neko to radio? Pozz

To је и мени хирург рекао. Само што сам ја имао атером одмах до леве обрве,на горњем делу носа. И буквално после пар дана сам то истисао и излетело је онако беличасто,као кад бубуљицу исцедиш. Сада ту имам само малу тачкицу,остало је мало,али се не види,нити ми смета нити боли. :)

Pozdrav.
Vec, 2 do 3 godine mucim muku sa ateromima iza uha, kako levog tako i desnog, isao sam po lekarima, ali nijedan lekar mi nije rekao uzrok zbog cega se pojavljuje. Prilikom poslednje upale, sekli su mi samo mesto gde je bila upala, iscedili gnoj i sta je vec bilo tu i rekli da ukoliko se opet pojavi morace da se izvrsi hiruska operacija, vadjenje kapsule. Pre 2 dana, uradjena mi je pomenuta operacija, ali tek kada je upala splasla, pod lokalnom anestezijom, trajala je mozda 30ak minuta intervencija uz par savova sa jedne i sa druge strane. Prepisana su mi previjanja svaki drugi dan i da se javim na kontrolu za 10 dana, uz skidanje koncica. Guglao sam po netu i na vise mesta procitao da ukoliko se hiruskim putem odstrani kapusla ne postoji mogucnost pojavljivanja iste. Pa me zanima da li je to tacno, i neko ako zna uzrok pojavljivanja iste.
Hvala :bye:

Evo da se pohvalim i ja :(
pre nedelju dana mi se upalio aterom iz cista mira nicim izazvan, a bili smo dobri prijatelji sigurno par godina
naravno hiruska intervencija, vadjenje kapsule sad sam na svakodnevnom previjanju, rana je bas duboka

Ма не, оток стоји бар 3-4 дана па и дуже. Наравно, зависи од величине ране.
Без бриге. Само иди на редовна превијања. mobdro

Атером је најобичјина интрадермална циста. Постоје три типа. Пуне се кератином, а кад кератин као страна материја исцури у околину, долази до запаљења. Тад је индикована хируршка интервенција. Ништа страшно, дневна болница.

Drugi put vec sam operisala aterom na ledjima. Medjutim dr koja mi je to radila izgleda da ne zna svoj posao. Kad mi je napravila rez ona je tako udarala, kao cekicem po kicmi. Nisam nista osecala osim udaraca jer sam bila pod anestezijom. Nije mi cak dobro ni zasila jer me rana od starta boli kao da mi je igla tj.cioda zabijena u kicmu. Proslo je vec 9 dana a rana me i dalje boli i pece, plus mali svrab. Kad sam uzela ogledalo, videla sam poluotvorenu ranu i to je izgleda ono sto me pece i boli.
Kada sam dosla posle 6 dana na kontrolu ona je ladno otisla na sahranu. Ako nekog zanima ko mi je radio neka mi posalje poruku i reci cu ko me tacno operisao i gde, da ne idete kod nje.
Mnogo je vazno ko vam radi. Prvi put kada su mi studenti radili odradili su savrseno jer je tu bio profesor i oni se trude.
Ova koja nije student mi je napravila problem, zato sto ne zna da radi i jer je besna na ceo svet.

Back