Ateizam

Samo ne vidim bash tu rupu i ideji o tome da univerzum nema svog tvorca , desi se veliki prasak , pochinju svi procesi , univerzum se shiri , posle odredjenog vremena pochinje da se skuplja , i jednog dana se ponovo sabije u prvobitno stanje , pa ponovo prasak ... ( Valjda tako po nauci ide )
Ako Bog nema imati tvorca , valjda mozhe i univerzum.

Neko bi hipotetisao i rekao da je univerzum sam po sebi neka vrsta "Boga" , sam sebi i alfa i omega.

zdravo ja sam bivsi ateista

zdravo Vladane

i ja sam pokusavao da se odviknem od ateizma
ali ne ide
gadno je to kad se navuces na ateizam
pa pocnes da koristis mozak i racionalno posmatras stvari
rijetki su oni koji jednom probaju ateizam pa se izvuku iz njegovih kandzi :(

ja sam na nesrecu bio vrlo mlad kad sam ga prvi put probao
mislio sam da cu uspjeti da zadrzim kontrolu
i da cu ga koristiti samo vikendom
ali... :(
malo po malo..
poceo sam da ga uzimam i radnim danima
i bilo je samo pitanje vremena kada cu mu se potpuno predati :(

sada znam da imam taj problem i naucio sam da zivim sa njim

Nego kazi mi ko je naucio pcelu da radi to sto radi , i to tako precizno?kao da poznaje i matematiku i hemiju itd?:lol:

evo ja cu da ti objasnim
to ti je poznati fenomen- "Stotinu i prva pcela"

Isus je sjedao pored kosnice i ucio pcele da prave med
jednu ...po..jednu

u jednom momentu desilo se da je jedan odredjeni broj pcela ( recimo 100 ) slusajuci Isusa
naucio da prvi med
kada je stotinu i prva pcela blagoslovena znanjem otisla u kosnicu - desilo se cudo !!!

pcele, koje su bile kilometrima daleko - pocele su da koriste ova znanja iako nisu dolazile u dodir sa Duhom svetim

to ti je to

ako imas potpitanja, slobodno...

:eek::eek:

Samo ne vidim bash tu rupu i ideji o tome da univerzum nema svog tvorca , desi se veliki prasak , pochinju svi procesi , univerzum se shiri , posle odredjenog vremena pochinje da se skuplja , i jednog dana se ponovo sabije u prvobitno stanje , pa ponovo prasak ... ( Valjda tako po nauci ide )
Ako Bog nema imati tvorca , valjda mozhe i univerzum.

Neko bi hipotetisao i rekao da je univerzum sam po sebi neka vrsta "Boga" , sam sebi i alfa i omega.

U tome je fora.

Biblijski bog je nekakva vestacka tvorevina,izvan prirode dok bi bog ako dozvolimo mogucnost da postoji mogao da bude samo deo prirode tj. priroda sam po sebi,ni dobar ni los vec ono sto jeste,neutralan.

U tome je fora.

Biblijski bog je nekakva vestacka tvorevina,izvan prirode dok bi bog ako dozvolimo mogucnost da postoji mogao da bude samo deo prirode tj. priroda sam po sebi,ni dobar ni los vec ono sto jeste,neutralan.

Zamisli sveshtenika se dere u crkvi "Bog ce vas kazniti ! " , a neko u pozadini " Nece , zar ne znash da je neutralan ! "

evo ja cu da ti objasnim
to ti je poznati fenomen- "Stotinu i prva pcela"

Isus je sjedao pored kosnice i ucio pcele da prave med
jednu ...po..jednu

u jednom momentu desilo se da je jedan odredjeni broj pcela ( recimo 100 ) slusajuci Isusa
naucio da prvi med
kada je stotinu i prva pcela blagoslovena znanjem otisla u kosnicu - desilo se cudo !!!

pcele, koje su bile kilometrima daleko - pocele su da koriste ova znanja iako nisu dolazile u dodir sa Duhom svetim

to ti je to

ako imas potpitanja, slobodno...

:eek::eek:

A mozda ih je priroda naucila?:eek:

,,Rece bezumnik u srcu svojem: nema Boga; nevaljali su, gadna su dela njihova; nema nikoga dobro da tvori'' (Ps 14,1). Mozda je neko vec citirao ovaj stih, ali da se podsetite :D

analogdigit;9546399]
posto je misao da je vasiona sama sebe stvorila apsolutni apsurd,osta je nam da nas fizika indirektno uverava da je vasiona imala svoga stvoritelja,.,.dakle postoji BOG.

Ako kazes da vasiona nije mogla da nastane sama od sebe, onda ni BOG nije mogao da nastane sam od sebe. Ko je njega stvorio?

U svakom slucaju, verovanje u Bibloskog boga je totalni apsurd. Biblija je puna nelogicnosti, sama cinjenica da postoji preko 23000 pravaca koji su potekli iz biblije govori u prilog tome da je to jedna veoma nerazumno napisana knjiga.
Zasto bi bog, koji je toliko uzviseno bice, resio da ljudima predstavi sebe, preko jedne nerazumno napisane knjige koja moze da se tumaci na 23000 nacina.
Zamisli ljude koji zive u dzungli, koji ne znaju da citaju, koji nikada nisu culi za Isusa, gde oni odlaze kada umru? Hoce li bog njih da posalje u pakao, zato sto nisu procitali Bibliju, zato sto ne postuju njegovog jedinog sina Isusa, zato sto se nikada nisu krstili?
Jel i njih bog salje u pakao da vecno gore u vatri?

Sv. Vasilije Veliki kaze: ,,I demoni veruju da Bog postoji i drhte pri pomenu imena Njegova!''.

Ja nisam demon, jednostavno ne verujem i to je to. Zivim dobrim i produktivnim zivotom, pomazem svim ljudima u nevolji, volim prirodu, borim se za ocuvanje zdrave planete.
Prema tome verovatno cu ja otici u raj,(cisto primera radi, ne verujem ni da raj postoji) pre nego vecina hriscana i vernika, koji idu u crkvi samo zato sto misle da tako treba, zato sto su videli da i drugi idu tamo!

Nego evo jedno pitanje za tebe? Ako zelis da odgovoris?

Obzirom da se bog i djavo, da banalizujem, "bore oko toga ko ce da prikupi vise dusa.
Tj. Bog je fer igrac i ne zeli da se mesa, vec je odlucio da bude pasivni posmatrac i da u raj posalje samo one ljude koji uspeju da se samostalno odupru djavolu.
Sa druge strane djavo nije fer, i sluzi se svakakvim podvalama, kako bi sto vise ljudi skrenuo sa puta i prikupio sto vise dusa.
Sada reci mi koji dokaz imas, da je biblija bas bozije delo?
Mozda je Bibliju napisao sam Djavo, prerusio se u coveka, sisao na zemlju i predstavio se ljudima kao Isus. I sada svi ljudi koji veruju u Isusa, misle da je on boziji sin, a mozda je on bio sam Djavo, koji je samo smislio lukav nacin na koji ce da prikupi vise dusa za svoju kolekciju.
To je sasvim realan scenario, obzirom da je bog fer igrac, on sada samo posmatra sa strane, ne zeli da se mesa, jednostavno pusta ljude da sami procene sta je istina.
Sada reci mi koje ti dokaze imas da to nije tako?
Znaci mozda vi hriscani sve vreme verujete u djavola, a bog sedi gore i place, jer ne moze da veruje da ne mozete to da shvatite.

Poslednja izmena:
Samim tim sto ateisti negiraju postojanje Boga, ona ga nesvesno priznaju da postoji jer zasto bi bilo potrebno negirati nesto sto ne postoji?

Pa vidi ja negiram i postojanje vukodlaka, vampira, ruzicastih jednoroga, bogova koji sede na planini i bacaju gromove odgore. Jel to znaci da svi oni postoje?
Znaci ruzicasti jednorozi postoje, zato sto negiram njihovo postojanje, zanimljivo. :hahaha:

Ja nisam demon, jednostavno ne verujem i to je to. Zivim dobrim i produktivnim zivotom, pomazem svim ljudima u nevolji, volim prirodu, borim se za ocuvanje zdrave planete.
Prema tome verovatno cu ja otici u raj,(cisto primera radi, ne verujem ni da raj postoji) pre nego vecina hriscana i vernika, koji idu u crkvi samo zato sto misle da tako treba, zato sto su videli da i drugi idu tamo!

Nego evo jedno pitanje za tebe? Ako zelis da odgovoris?

Obzirom da se bog i djavo, da banalizujem, "bore oko toga ko ce da prikupi vise dusa.
Tj. Bog je fer igrac i ne zeli da se mesa, vec je odlucio da bude pasivni posmatrac i da u raj posalje samo one ljude koji uspeju da se samostalno odupru djavolu.
Sa druge strane djavo nije fer, i sluzi se svakakvim podvalama, kako bi sto vise ljudi skrenuo sa puta i prikupio sto vise dusa.
Sada reci mi koji dokaz imas, da je biblija bas bozije delo?
Mozda je Bibliju napisao sam Djavo, prerusio se u coveka, sisao na zemlju i predstavio se ljudima kao Isus. I sada svi ljudi koji veruju u Isusa, misle da je on boziji sin, a mozda je on bio sam Djavo, koji je samo smislio lukav nacin na koji ce da prikupi vise dusa za svoju kolekciju.
To je sasvim realan scenario, obzirom da je bog fer igrac, on sada samo posmatra sa strane, ne zeli da se mesa, jednostavno pusta ljude da sami procene sta je istina.
Sada reci mi koje ti dokaze imas da to nije tako?
Znaci mozda vi hriscani sve vreme verujete u djavola, a bog sedi gore i place, jer ne moze da veruje da ne mozete to da shvatite.

Bibliju su pisali: Mojsije, Isus Navin, car David, Jezdra i Nemija, proroci cije se knjige nalaze u Bibliji su zapisivali oni delimicno a delimicno njihovi ucenici i jos mnogi drugi da ne nabrajam jer sam ovde privremeno svratio, ja sam na raspravljavanju na temelju pisma, te stoga nije jedan covek napisao Bibliju nego vise pojedinaca koji su bili verni Bogu te stoga tvoja definicija da je djavo napisao je smesna i apsurdna.

Pa vidi ja negiram i postojanje vukodlaka, vampira, ruzicastih jednoroga, bogova koji sede na planini i bacaju gromove odgore. Jel to znaci da svi oni postoje?
Znaci ruzicasti jednorozi postoje, zato sto negiram njihovo postojanje, zanimljivo. :hahaha:

A sto se tice vampira i ostalih gluposti koje si naveo to su knjizevne mastarije (novijeg datuma), a ako hoces da se uveris da Bog postoji (blago onima koji ne videse a poverovase) idi u manastir Ostrog kod Niksica pa ces videti silu Boziju na delu!

Poslednja izmena:
Dakle nemas odgovor?auuu bre vucice a ja se nadao da ti znas?
Onda bolje veruj da Boga ima, koji je usadio takav instinkt u pcelu.
A sta mislis da nije mozda priroda podarila pceli ovo znanje?:lol:

Opet ti sa čelama... :confused:

Da li ti je neobičan način života samo pčela koje žive u rojevima, ili ti i pčele samice (jer ima i takvih vrsta) zadaju probleme?

A sto se tice vampira i ostalih gluposti koje si naveo to su knjizevne mastarije (novijeg datuma), a ako hoces da se uveris da Bog postoji (blago onima koji ne videse a poverovase) idi u manastir Ostrog kod Niksica pa ces videti silu Boziju na delu!

A ko moze da garantuje da sve sto pise u bibliji, nije isto tako knjizevna mastarija, samo malo starijeg datuma?
U svakom slucaju, negiranje necega ne dokazuje da to nesto postoji, samo sam dao primer, kako tvoja prethodna tvrdnja nije logicna.

Sta oces da kazes za Ostrog? Zar je taj manastir napravio Bog? Bio sam tamo, video sam to, nista spektakularno, sto se mene tice Venecija mi je ostavila mnogo jaci utisak.
Takodje, posmatrao sam jednom kako malo zdrebe dolazi na ovaj svet, to me je inpresioniralo vise nego bilo koja crkva koju je covek napravio.

A ko moze da garantuje da sve sto pise u bibliji, nije isto tako knjizevna mastarija, samo malo starijeg datuma?
U svakom slucaju, negiranje necega ne dokazuje da to nesto postoji, samo sam dao primer, kako tvoja prethodna tvrdnja nije logicna.

Sta oces da kazes za Ostrog? Zar je taj manastir napravio Bog? Bio sam tamo, video sam to, nista spektakularno, sto se mene tice Venecija mi je ostavila mnogo jaci utisak.
Takodje, posmatrao sam jednom kako malo zdrebe dolazi na ovaj svet, to me je inpresioniralo vise nego bilo koja crkva koju je covek napravio.

Onda nisi citao o cudima koje je Bog ucinio da bi proslavio sv. Vasilija, izmedju ostalog i ja sam se tamo izlecio, i ne samo ja, gledao sam kako covek u kome je demon drhti kad prilazi mostima sv. Vasilija i posle noci prospavane ispod kivota budi se potpuno zdrav! Jel ti treba jos neki dokaz?

Bibliju su pisali: Mojsije, Isus Navin, car David, Jezdra i Nemija, proroci cije se knjige nalaze u Bibliji su zapisivali oni delimicno a delimicno njihovi ucenici i jos mnogi drugi da ne nabrajam jer sam ovde privremeno svratio, ja sam na raspravljavanju na temelju pisma, te stoga nije jedan covek napisao Bibliju nego vise pojedinaca koji su bili verni Bogu te stoga tvoja definicija da je djavo napisao je smesna i apsurdna.

Pa sta ako su svi oni pisali, mozda su svi oni samo razlicite reinkarnacije djavola kroz ljudsku istoriju, djavo je takodje besmrtan, i moze da se pojavljuje na zemlji kada god to hoce, u raznim oblicima, bar tako kaze biblija. Takodje djavo je isto tako lagao i svoje ucenike, on ih je lagao da je on dosao u ime boga, a ovi mu poverovali i poceli da pisu o njemu.

Znaci kakav dokaz imas da sve to nije djavo uradio samo da bi nas skrenuo sa pravog puta?
Mislim kada bi bog dozvolio da se pod njegovim imenom vode Krstaski ratovi? To mi vise lici na Djavola!

Onda nisi citao o cudima koje je Bog ucinio da bi proslavio sv. Vasilija, izmedju ostalog i ja sam se tamo izlecio, i ne samo ja, gledao sam kako covek u kome je demon drhti kad prilazi mostima sv. Vasilija i posle noci prospavane ispod kivota budi se potpuno zdrav! Jel ti treba jos neki dokaz?

Vidis postoje i sizofreni kojima se prividjaju razne stvari, vide bele miseve, ili su i sami umislili da su bogovi i tako dalje, psihoza mozga nije dokaz postojenja boga, vec takve stvari treba leciti. Takodje auto sugestijom covek moze sebe da ubedi u razne stvari.

Recimo kad sam bio mali cesto su me bolele noge, i mama mi je u pocetku davala Andol, kako bi me bol prosao. Medjutim onda je procitala kako andol nije zdrav za decu, pa je odlucila da mi umesto andola, stavi samo par zrnaca soli u casu i da mi kaze kako je to ustvari andol. Zahvaljujuci auto sugestiji, mene je prestao bol u nogama i nastavio sam da spavam. Jel to dokaz da bog postoji?
Takodje te fore da se bog pokazuje samo po nekakvim coskovima, grobovima i crkvama ne pale kod mene. To sto si ti nesto doziveo ili osetio, ili si cuo od nekoga, to nije nikakav dokaz vec samo tvoje subjektivno misljenje.

Back