Ateizam

Da ne postoji Bog,
ne bi postojali ni ateisti.

G. K. Cesterton,
engleski pisac
(1874-1936)

Појам "атеизам" (безбожништво) се често - под утицајем богоборне (анти-Теистичке) културе и њеног образовања - погрешно корнсти уместо тачнијег појма -"антитеизам" (богоборство). Јер историја последњих трију векова, а нарочито XX века, показала је да нема атеизма који се, пре или касније, не претвара у анти-теизам. После Христа сваки "атеизам" је, по својој суштини, увек сатанистички анти-теизам, те стога нема "неутралних" атеиста, јер они својим приватним и друштвеним животом - били они тога свесни или не - учествују у цивилизацијском акту колективног и озакоњеног богоборства и богоубиства, што је суштина тзв. "Новог светског поретка"

Ma šta se ti sekiraš zbog bogoubistva kada znaš da je Bog svemoguć i nepobediv.:D

Da ne postoji Bog,
ne bi postojali ni ateisti.

G. K. Cesterton,
engleski pisac
(1874-1936)

Појам "атеизам" (безбожништво) се често - под утицајем богоборне (анти-Теистичке) културе и њеног образовања - погрешно корнсти уместо тачнијег појма -"антитеизам" (богоборство). Јер историја последњих трију векова, а нарочито XX века, показала је да нема атеизма који се, пре или касније, не претвара у анти-теизам. После Христа сваки "атеизам" је, по својој суштини, увек сатанистички анти-теизам, те стога нема "неутралних" атеиста, јер они својим приватним и друштвеним животом - били они тога свесни или не - учествују у цивилизацијском акту колективног и озакоњеног богоборства и богоубиства, што је суштина тзв. "Новог светског поретка"

Pazi kada je ovaj mislilac rodjen u - u 19 veku.
Ili da ljudi nisu izmislili boga, ne bi postojali ni ateisti. z:)

Mita pobego da izgugla nesto i uradi copy/paste,cist dokaz da je primat - i majmune su naucili da rade to isto,a i ti to umes zamisli z:shock:

Sto se stidis sto si samo 0,06 % drugaciji od Chite? z:lol:

Ja em volim banane em ne mozes me time uvredis jer ja prihvatam cinjenicu da su nam majmuni rodjaci :)

Ali ti i tvoja ekipa tvrdite da su vam ljudi s kucece glave rodjaci a i oni s magarece

Oni su rezultat incesta. Pa KAIN upozna ženu, a od žena samo njegovam mama EVA.

Pa onaj koji nije opterećen Bogom-Tvorcem, već ZNA da racionalno objasni pojavu koja je uzeta kao dokaz.

Ako mislis na nekog ko koristi nauku grdno se varas. Nauka jeste mocna ali ne i svemocna a i pitanje je koliko razum moze objasniti neke stvari. To jedino moze um a velika je razlika izmedju RAZUMA i UMA (to valjda znas).

Ako mislis na nekog ko koristi nauku grdno se varas. Nauka jeste mocna ali ne i svemocna a i pitanje je koliko razum moze objasniti neke stvari. To jedino moze um a velika je razlika izmedju RAZUMA i UMA (to valjda znas).
Prva rečenice: svi oni koji koriste nauku i znaju naučno objašnjenje;
Druga rečenice: saglasan sam, ima svakako još dosta toga neistraženog, ali strpljenja, biće, biće. Ja sam rekao racionalno objašnjenje i ne znam zašto će ti ovo oko razuma.
Razum je odličan "filter" kroz kroz koji svi treba da propuštaju informacije koje dobijaju. Da ga svi koriste ne bi devica rađala, rođeni šetao po vodi i ..........ima mnogo toga.

Nisi ocigledno jos dosegao stepen UMA, po Platonu.
Razum jeste odlican filter ali ne i savrseni, um je savrseniji od razuma.
Vezala sam racionalno objasnjenje sa razumom jer svakako od njega i potice.

Ма збунила си ме начисто...

А да не би тог Платона, ти не би знала да имаш ум? z:lol:

Ej, sad me stvarno nasmeja.:hahaha: . Moje vidjenje uma i razuma se poklapa u potpunosti sa njegovim stavom. NARAVNO da sam znala i pre da imam um samo sto sam citajuci njega i naravno uz hriscanstvo uvidela dublji smisao.

Ej, sad me stvarno nasmeja.:hahaha: . Moje vidjenje uma i razuma se poklapa u potpunosti sa njegovim stavom. NARAVNO da sam znala i pre da imam um samo sto sam citajuci njega i naravno uz hriscanstvo uvidela dublji smisao.
Драго ми је да сам те насмејала. z:)

И баш је фино схватити да је и Платон размишљао исто као и ти.
А како је то хришђанство оплеменило твоје мисли о уму?

Ej, sad me stvarno nasmeja.:hahaha: . Moje vidjenje uma i razuma se poklapa u potpunosti sa njegovim stavom. NARAVNO da sam znala i pre da imam um samo sto sam citajuci njega i naravno uz hriscanstvouvidela dublji smisao.
Ne moraš da me podsećaš ni našta, jer mi je sada jasno zašto si se malo pobunila kada sam govorio o racionalnom i razumnom.

Back