Ateizam

AKHENATON:
Pravo kazes....U bezgresne likove KOJE SU SAMI STVORILI....samo nekima to nije jasno...

Isus, ako je postojao, nije bio nista, sem obican covek, gresan koliko i svi mi. Ljudska masta je od njega napravila to sto je napravila, bozjeg sina, bezgresnog lika....:roll:

mudro zboris Akhenatone,ja cak verujem da smo mi mnogo bolji od tog lika

AKHENATON:
Pravo kazes....U bezgresne likove KOJE SU SAMI STVORILI....samo nekima to nije jasno...

Isus, ako je postojao, nije bio nista, sem obican covek, gresan koliko i svi mi. Ljudska masta je od njega napravila to sto je napravila, bozjeg sina, bezgresnog lika....:roll:

Hm...ma postojao jeste no nije bio to što kažu da jeste... Vođa promašenog ustanka. Zelot. Nije mogao da privoli Jevreje da mu se pridruže pa je iskoristio Talmud, poslužio se forama tj. proročanstvima...na kraju je opet pukao...kasnije proradila organizacija plus mašta i eto Hrišćanstva...:lol:

AKHENATON:
Ebes li ga ko je "pravi" Isus....tih Zelota je bilo kolko oces pre 2000 godina....Ko je da je....masta je odigrala kljucnu ulogu..
Ma negde si rekao da tvoja baba zna kako je nastao a od malih nogu je "ukucavan" o božijem poreklu i plus mašta, svakako, i eto ti danas nama poznatih sledbenika.
"Na svaki način bez izuzetka moga kova je ona vrsta ljudi koji sa uživanjem slušaju i ispredaju lažne priče o čudima i neprirodnim pojavama. Nikada im nije dosta jezivih izmišljotina o priviđanjima o utvarama i zlim dusima, o paklu i o hiljadama drugih sličnih čuda. Ukoliko su te priče neverovatnije, ljudi im više veruju i one im prijatnije golicaju uši. Ali one ne služe samo za prijatno prekraćivanje dosade, nego su isto tako i unosan posao, osobito za sveštenike i propovednike"
Erazmo Roterdamski "Pohvala ludosti"

stnco:
Šta je ovo te je na ovim čkakljivim temama ovako mirno? Da li je ovo zatišje pred buru, ili štrajk vernika?
Ajd, malo da uzburkamo!

Prvi koji je posumnjao:

Свети апостол Тома (6/19. октобар)

Један од дванаест великих апостола. Кроз његову сумњу у васкрсење Христа Господа добила се нова потврда чудесног и спасоносног догађаја. Наиме: васкрсли Господ поново се јавио ученицима, да би уверио Тому. И рече Господ Томи: „Пружи прст свој амо и види руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди невјеран него вјеран. И одговори Тома и рече му: Господ мој и Бог мој!" (Јн 20, 27-28.)

После силаска Светог Духа, када апостоли метаху коцку, где ће ко ићи на проповед, паде коцка на Тому да иде у Индију. Он се мало ожалости, што мораде ићи у тако далеку страну, али му се Господ јави и охрабри га. У Индији свети Тома обрати многе, великаше и сиромахе, у веру Христову, и заснова тамо цркву, и постави свештенике и епископе. Између осталих обрати Тома у веру и две сестре, жене двојице кнежева индијских, Тертијану и Мигдонију. Због вере обе ове сестре бише намучене од својих мужева, с којима не хтедоше живети после крштења свога и отпуштене. Ослободивши се брака оне поживеше богоугодним животом до смрти.

Дионисије и Пелагија, најпре верени међусобно, када чуше апостолску проповед, не саживеше се, него се посветише подвигу. Пелагија сконча живот као мученица за веру, а Дионисије беше постављен од апостола за епископа.

Кнез Муздије, муж Тертијанин, коме Тома крсти и жену и сина, Азана, осуди апостола на смрт и посла пет војника, који га прободоше са пет копаља. И тако предаде душу своју у руке Христу своме свети апостол Тома.

Пре смрти своје и он је, као и други апостоли, био чудесно пренет у Јерусалим на погреб Пресвете Богородице. Но стигавши доцкан, он зажали горко, те по његовој молби отворише гроб Свете Пречисте, али не нађоше тела у њему.

Господ беше узео Матер Своју у насеља Своја небесна. И тако Тома свети тамо својим неверовањем утврди веру у васкрсење Господа, а овде својим одоцњењем откри нам чудесно прославење Матере Божје.

lj_950:
Ajd, malo da uzburkamo!
.............................................................................

Свети апостол Тома (6/19. октобар)
Пре смрти своје и он је, као и други апостоли, био чудесно пренет у Јерусалим на погреб Пресвете Богородице. Но стигавши доцкан, он зажали горко, те по његовој молби отворише гроб Свете Пречисте, али не нађоше тела у њему.
..........................................................................................
O bogo moj pa ovi znali za teleportaciju.:D

Šakal:
Hm...ma postojao jeste no nije bio to što kažu da jeste... Vođa promašenog ustanka. Zelot. Nije mogao da privoli Jevreje da mu se pridruže pa je iskoristio Talmud, poslužio se forama tj. proročanstvima...na kraju je opet pukao...kasnije proradila organizacija plus mašta i eto Hrišćanstva...:lol:

Jednostavno nema sta...

Nisam znao da je bio zilot, gde si to nasao?

stnco:
O bogo moj pa ovi znali za teleportaciju.:D
c008.gif
c008.gif
c008.gif
c008.gif
c008.gif

Baš me nasmeja... Hvala ti!!!

Na internetu mozes svasta naci. Moze nesto konkretnije od “proguglaj”
Zasto Isus nije mogao biti obican jesa karpenter, kao sto je neko vec primetio, nego neki revolucionarni mastermajnd. Osim toga kakve bi koristi imali Isus, apostoli, i ranohriscanansi sveci. Oni su dozivljavali samo stradanje i nista vise. Stvari se naravno menjaju kada hriscanstvo postaje drzavna religija.
O zelotoma sam nasao ovo-Zealots, Jewish religious-political faction, known for its fanatical resistance to Roman rule in Judea during the 1st century ad. An extremist group of Zealots, called Sicarii (“dagger men”), adopted terrorist tactics, assassinating Romans and also some prominent Jews who favored cooperation with the Roman authority. The rebellion led by the Zealots in ad 6 was quickly put down, and many of them, probably including Judas, were killed, but others continued to advocate uncompromising resistance to the Romans. One of Jesus' disciples, Simon, was a Zealot (see Luke 6:15). According to Flavius Josephus, the Jewish historian, the Zealots played a major role in inciting and sustaining the general Jewish uprising against the Romans that began in 66. Although they continued to attack other Jewish groups, they fought bravely in defense of Jerusalem until its fall in 70. Another group of Zealots held the fortress of Masada against besieging Roman troops until 73, when they committed suicide rather than surrender.
Isus nije propovedao pobunu protiv Rima (bar po bibliji)

@sale@:
HVALA ČIKO ŠTO MI POKLANJAŠ TOLIKU PAŽNJU.
PA ČIKO KAD SI TOLIKO PAMETAN, AJD POMOZI DA NADJEM SERVISNO UPUSTVO NA SRPSKOM.
Kako si, bre, sinovac, uspeo da se preobratiš tako brzo i vešto? Od Kapernauma u etsaleet... Lepo... Baš lepo...

A za ovo drugo, iako je off topic, nije potrebna pamet... Umesto da guglaš po svetim spisima i da neprimereno i veri i verovanju žvrljaš nebuloze po temama na Istoriji, proguglaj i naći ćeš, valjda.

http://groups.google.com/group/yu.o...ad85f36082c/dd71ef1927817b40#dd71ef1927817b40
(CD/DVD sa radionickim podacima, uputstvima...)

lj_950:
Kako si, bre, sinovac, uspeo da se preobratiš tako brzo i vešto? Od Kapernauma u etsaleet... Lepo... Baš lepo...

A za ovo drugo, iako je off topic, nije potrebna pamet... Umesto da guglaš po svetim spisima i da neprimereno i veri i verovanju žvrljaš nebuloze po temama na Istoriji, proguglaj i naći ćeš, valjda.

http://groups.google.com/group/yu.o...ad85f36082c/dd71ef1927817b40#dd71ef1927817b40
(CD/DVD sa radionickim podacima, uputstvima...)
kao prvo - dobro sam
kao drugo - kad mi dosadi i ovaj nick promeniću ga - razonoda (valjda znaš šta je to)
treće - odakle tebi pravo da sudiš šta je glupo a šta je pametno (farisej)
četvrto - hvala na trudu, ali nisam to tražio.

OOOJ Dimitrije:
Na internetu mozes svasta naci. Moze nesto konkretnije od “proguglaj”
Zasto Isus nije mogao biti obican jesa karpenter, kao sto je neko vec primetio, nego neki revolucionarni mastermajnd. Osim toga kakve bi koristi imali Isus, apostoli, i ranohriscanansi sveci. Oni su dozivljavali samo stradanje i nista vise. Stvari se naravno menjaju kada hriscanstvo postaje drzavna religija...

Hm...kakve koristi? Razmisli malo. Postaviću ti jedno pitanje. Šta piše u Bibliji, koliko vojnika je hapsilo Isusa? I drugo, dok je hapšenje bilo u toku, neki apostol je potegao nešto... Šta?
Btw. to što sam ja čitao mislim da tebi i mnogima nikada neće biti dostupno, mada imaš par knjiga sa pomenutom tematikom...

Opet ne dobijam konkretne odgovore. Samo Hmanje i vrdanje. Prvo to sto je povukao ne znaci da je zelot ili pobunjenik, drugo stvari za koje se zalazu zeloti je su suprotni stvarima za koje se zalagao Isus po bibliji.Trece kakve ima veze koji broj vonika ga je hapsio. Motivi???
Stvarno Sakale, da znam zbog cega govoris to ne bi te pitao

OOOJ Dimitrije:
Opet ne dobijam konkretne odgovore. Samo Hmanje i vrdanje. Prvo to sto je povukao ne znaci da je zelot ili pobunjenik, drugo stvari za koje se zalazu zeloti je su suprotni stvarima za koje se zalagao Isus po bibliji.Trece kakve ima veze koji broj vonika ga je hapsio. Motivi???
Stvarno Sakale, da znam zbog cega govoris to ne bi te pitao

Hm...od svih Hrišćana sa kojima sam diskutovao na ovom forumu ti si najgori. A znaš li zašto? Vidiš, svi oni su bar ako ništa drugo pročitali Bibliju, ti očigledno nisi. :lol:
Stvarno OOOJ Dimitrije prvo bi trebalo da je pročitaš a ne da se ovako blamiraš.:lol:

Šakal:
Hm...od svih Hrišćana sa kojima sam diskutovao na ovom forumu ti si najgori. A znaš li zašto? Vidiš, svi oni su bar ako ništa drugo pročitali Bibliju, ti očigledno nisi. :lol:
Stvarno OOOJ Dimitrije prvo bi trebalo da je pročitaš a ne da se ovako blamiraš.:lol:

Bla bla...

Sta drugo da cujem od tebe, odgovore sigurno ne.
Hvala na kvalifikacijama , tako si me brzo procitao...

Back