Ateizam-ubedjenje?

Hemija je na nivou funkcionisanja neurona. Kako su neuroni medjusobno povezani ima veze sa genetikom ali takodje i sa licnim iskustvima ie obrazovanjem...

Делује ми прихватљиво да је атеизам у ствари генетска грешка као што је у овом случају описано када је у питању љубав. Од почетка сам сумњао да са тим атеизмом нешто није у реду...:hahaha:

3479

Ljubavna hemija

Da li je zaljubljenost hemijsko stanje i, ako je tako, može li se ta hemija spremiti u pilulu koju svako može kupiti?

Prema izveštaju profesora Larija Junga (Larryja Younga) iz Emori Univerziteta (Emory University) u Arizoni, čim se tajna ljubavi dekodira biće moguće napraviti ljubavni napitak ili pilule koje će pojačati intenzitet zaljubljenosti.

Najvažniji sastojak "ljubavnog napitka" biće oksitocin 'hormon nežnosti' koji igra ključnu ulogu u stvaranju romantične veze. Oksitocin izaziva privlačnost, stvara osećaj poverenja i smanjuje strah. Upravo taj hormon se oslobađa u krvi tokom trudnoće i pokreće stvaranje majčinog mleka.

Istraživanja su već pokazala da su ljudi s najvišim nivoima oksitocina najvelikodušniji, manje su sramežljivi i nemaju fobije, piše časopis "Nature".

Drugi važan sastojak "ljubavnog napitka" mogao bi biti vazopresin. Naime, istraživanja su pokazala da neki ljudi mogu biti genetski nesposobni za stvaranje veza. Oni retko stupaju u bračne odnose čak i s ozbiljnim višegodišnjim partnerima s kojima imaju decu. Kod njih je zabeležena greška u načinu na koji mozak koristi hormon vazopresin.
N.D.

Oksitocin izaziva privlačnost, stvara osećaj poverenja i smanjuje strah. Upravo taj hormon se oslobađa u krvi tokom trudnoće i pokreće stvaranje majčinog mleka.
Ovo ja potpusujem, pošto sam skoro prošao kroz celu proceduru... supruga mi je bila neuobičajeno dobro raspoložena u toku cele trudnoće, baš upadljivo vesela, što je i ona sama primetila, a i svi ostali.... praktičan savet muškarcima - najbolji lek za dobro raspoloženje vaše supruge/devojke, (barem dok se Oksitocin ne pojavi u apotekama) - trudnoća & beba! :mrgreen:

Ovo ja potpusujem, pošto sam skoro prošao kroz celu proceduru... supruga mi je bila neuobičajeno dobro raspoložena u toku cele trudnoće, baš upadljivo vesela, što je i ona sama primetila, a i svi ostali.... praktičan savet muškarcima - najbolji lek za dobro raspoloženje vaše supruge/devojke, (barem dok se Oksitocin ne pojavi u apotekama) - trudnoća & beba! :mrgreen:

A kako to deluje na muske?:lol:

Trudnoca mislim.:lol:

Po toj logici bi se pre moglo reći da je današnji čovek odbacio Boga, jer ne želi da postoji neko ko je iznad njega.

I danas se veliki procenat populacije izjashnjava kao pripadnik neke religije , a odbacivanje boga nije istovremeno i odbacivanje vrlina .
A prezir i mrzhnja prema onome na vishem polozhaju bez obzira da li ta osoba zasluzhuje taj polozhaj ili ne ima vishe uzroka osim (ne)priznavanja boga.

Poslednja izmena:
I danas se veliki procenat populacije izjashnjava kao pripadnik neke religije , a odbacivanje boga nije istovremeno i odbacivanje vrlina .

Ja i ne tvrdim da odbacivanje Boga znači istovremeno i odbacivanje vrlina, pogotovo danas, kad je versko licemerje veće nego ikad. Ljudi danas pretežno i ne odbacuju Boga, već boga kog zvanične crkve propovedaju. Kad bi bilo više istinskih hrišćana, bilo bi manje ateista. Kao što je i Niče rekao: "Počeću da verujem u Iskupitelja kada hrišćani počnu da izgledaju malo iskupljenije".
Hristos je rekao: "Vi ste videlo svetu; ne može se grad sakriti kad na gori stoji" (Matej 5, 14). Ali, današnji "hrišćani" više nisu "grad na gori". Zato, mislim da današnji čovek ne odbacuje živog Boga, nego licemerje koje vide među "vernicima".

Ja i ne tvrdim da odbacivanje Boga znači istovremeno i odbacivanje vrlina, pogotovo danas, kad je versko licemerje veće nego ikad. Ljudi danas pretežno i ne odbacuju Boga, već boga kog zvanične crkve propovedaju. Kad bi bilo više istinskih hrišćana, bilo bi manje ateista. Kao što je i Niče rekao: "Počeću da verujem u Iskupitelja kada hrišćani počnu da izgledaju malo iskupljenije".
Hristos je rekao: "Vi ste videlo svetu; ne može se grad sakriti kad na gori stoji" (Matej 5, 14). Ali, današnji "hrišćani" više nisu "grad na gori". Zato, mislim da današnji čovek ne odbacuje živog Boga, nego licemerje koje vide među "vernicima".

Slazhem se.

Poslednja izmena:
Ne bih se složio sa ovim. Mislim da je Postanje pisalo ljudsko neznanje, ali im nije zameriti jer nisu znali za drugo. Današnje prihvatanje Postanja je stvar ljudske sujete a i neznanja i jasno da im treba zameriti, jer imaju mogućnosti da saznaju istinu, ili, da budem precizniji, mogu da saznaju da je Postanje neistina.
Hajde da ne pominjemo Postanje. Biće zadivljujuće budućim naučnicima kako je čovjek od iskona došao do, mngima i danas nevjerovatnih i neprevaziđenih, istina o životu.

Poslednja izmena:
Osecaj zaljubljenosti izmedju ostalog podstice povecano lucenje dopamina,pa u korelaciji sa hormonima,proizvodi pomenuto stanje.
Povecano lucenje adrenalina kod ljudi izaziva potrebu za extremnim sportovima,alpinizmom,bandzijem............Neko bi to opet opovrgao tvrdnjama da je doticni poteran uticajem nezdravih sila

Па чак када би нешто тако било и доказано а не шарлатански онанисано - то би био необорив доказ да атеисти имају озбиљан поремећај у мозгу(који хемизмом производи мисао) за разлику од 97% популације људи на Земљи који су религиозни.:hahaha:

http://3.***************/_IZduaPALf1Q/SXpFy98nvUI/AAAAAAAABuw/yblQFWp0FJ4/s400/THOMAS+ALLEN_Chemistry_2006.jpg

Ovo mi se cini kao politicka kampanja.Ko ima vise glasaca:hahaha:
Arrrrrrrrrrgument

Po toj logici bi se pre moglo reći da je današnji čovek odbacio Boga, jer ne želi da postoji neko ko je iznad njega.

Sujeta je kada verujes da si stvoren po liku nekog viseg bica, a odbacujes cinjenicu da imas zajednicko poreklo sa onim zivotinjkama za koje se smatra da mnogo vole banane. Nije sujeta kada odbacis veru u postojanje boga, a ne boga kao sto ti kazes, zato sto znas zasto sevaju munje i pucaju gromovi.
Osim toga sujeta je pored neznanja (tu se slazem se stncom) stvorila monoteisticke religiji. Zasto tadasnji ljudi nisu usvojili da je bog u obliku zeca npr. (mislim na monoteisticke religije)- to je sujeta, a kada sevne munja, a ti kazes da je to znak od boga, e to je neznanje.

Koji se hormoni luce kad je ljubav prema bogu u pitanju????

Немам појма - нисам научЕЊак, али сигурно ће они већ пронаћи шта то недостаје атеистима исто као и у овом случају на пример:
.................
Drugi važan sastojak "ljubavnog napitka" mogao bi biti vazopresin. Naime, istraživanja su pokazala da neki ljudi mogu biti genetski nesposobni za stvaranje veza. Oni retko stupaju u bračne odnose čak i s ozbiljnim višegodišnjim partnerima s kojima imaju decu. Kod njih je zabeležena greška u načinu na koji mozak koristi hormon vazopresin.
N.D.
................................

Видиш како научЕЊаци у овом цитираном пасусу умеју лепо да раздвоје нормално од ненормалног... исто верујем да постоје проблеми у мозгу са педер*ма и лезбосима... и другим настраностима.

Немам појма - нисам научЕЊак, али сигурно ће они већ пронаћи шта то недостаје атеистима исто као и у овом случају на пример:
.................
N.D.

Видиш како научЕЊаци у овом цитираном пасусу умеју лепо да раздвоје нормално од ненормалног... исто верујем да постоје проблеми у мозгу са педер*ма и лезбосима... и другим настраностима.

Ateizam nije nastranost ili jeste po tebi? :manikir:

Da li si stvarno hteo da kazes da je ateizam nastranost? :manikir:

Poslednja izmena:
.................
N.D.

U Kini je i dan danas homoseksualnost psihichka bolest , da ne spominjemo izrazito islamske zemlje gde idu u krajnost .

Ateizam nije nastranost ili jeste po tebi? :manikir:

Не, нисам ни помислио да је атеизам настраност - али је сигурно недостатак нечега...ако се испостави тачним ово што тврде научници. Једино ми није јасно ШТА ЈЕ ТУ СТАРИЈЕ - мисао, тј.помисао или лучење хормона... тј. да ли одређене мисли проузрокују недостатак или појачано лучење - или обратно.

Не, нисам ни помислио да је атеизам настраност - али је сигурно недостатак нечега...ако се испостави тачним ово што тврде научници. Једино ми није јасно ШТА ЈЕ ТУ СТАРИЈЕ - мисао, тј.помисао или лучење хормона... тј. да ли одређене мисли проузрокују недостатак или појачано лучење - или обратно.

Mozda vama neshto nedostaje pa verujete :per:

U Kini je i dan danas homoseksualnost psihichka bolest , da ne spominjemo izrazito islamske zemlje gde idu u krajnost .

И ја сам дубоко уверен да је у питању болест тј. некаква "грешка" у организму, а то је и став СПЦ.
Иначе наше Лекарско друштво је под притиском споља тек прошле године донело одлуку да хомосек. није болест.

Back