Ateizam-ubedjenje?

Hajzenberg je bio pametan čovek, ali me čudi da nije primetio da se niko nije ni približio "dnu čaše zvane prirodna nauka"....

Što više pijemo - dno je sve dalje, a s njim i svi bogovi...

Hajzenberg jeste bio pametan, i razumljivo je to što je rekao, postoje stvari koje teorijska i empirijska naučna znanja ne mogu dotaći, tj. ogranićena su, spram beskonačnosti, koja je Božija.

A Ti sada pokušao da demegogizuješ Hajzenbergovu izjavu, i načiniš od čoveka vernika, čoveka ateistu. Al' eto, ovo što si Ti rekao za Hajzenberga više govori o Tebi, nego što govori o Hajzenbergu.

Hajzenberg jeste bio pametan, i razumljivo je to što je rekao, postoje stvari koje teorijska i empirijska naučna znanja ne mogu dotaći, tj. ogranićena su, spram beskonačnosti, koja je Božija.

A Ti sada pokušao da demegogizuješ Hajzenbergovu izjavu, i načiniš od čoveka vernika, čoveka ateistu. Al' eto, ovo što si Ti rekao za Hajzenberga više govori o Tebi, nego što govori o Hajzenbergu.

Možeš li malo više o tim "stvarima koje teorijska i empirijska naučlna znanja ne mogu dotaći"?

Da li to znači da u, kako to jedan pametan forumaš reče, tamne ćoškove nauke treba smestiti Boga?
Uzgred, današnja nauka ima predstavu i procenu gde su granice kosmosa.

Možeš Ti Boga da smestiš gde poželiš, to je Tvoje pravo, a da li ćeš biti pametan, to će Ti se meriti po onome kako Ti meriš.

Objasni meni, pošto nemam predstavu niti procenu, gde je granica kosmosa?

Možeš Ti Boga da smestiš gde poželiš, to je Tvoje pravo, a da li ćeš biti pametan, to će Ti se meriti po onome kako Ti meriš.

Pročitaj negde nešto o Velikom prasku, o proceni kada se desio, o širenju prostora i vremena, i uvidećeš koje su procene o granici kosmosa. Naglašavam "procene", a rekao sam da ljudi imaju predstavu, a ne sigurna znanja. Možda jednog dana, a možda i nikad.

Opaaa, odmah pa pominješ moju pamet. Ako meni ne smeta, bez obzira kolika je, zašto smeta tebi?
Uzgred, ja Boga ne smeštam nigde, već ga hrišćani sa epitetom "tvorac", smeštaju u temne ćoškove nauke. I kada nauka rasvetli neki ćošak, odmah ga spremno prebacuju u neki drugi. Tako je bar bilo do sada, a ne vidim da će se nešto bitno promeniti ni u skoroj budućnosti.

Opaaa, odmah pa pominješ moju pamet. Ako meni ne smeta, bez obzira kolika je, zašto smeta tebi?
Uzgred, ja Boga ne smeštam nigde, već ga hrišćani sa epitetom "tvorac", smeštaju u temne ćoškove nauke. I kada nauka rasvetli neki ćošak, odmah ga spremno prebacuju u neki drugi. Tako je bar bilo do sada, a ne vidim da će se nešto bitno promeniti ni u skoroj budućnosti.

Po čemu to pominjem Tvoju pamet kada kažem: da li ćeš biti pametan, to će Ti se meriti po onome kako Ti meriš?

To gde ga Hrišćani smeštaju, to je ono što Ti vidiš. Svako ima pravo, kao i Ti, da smešta Boga gde poželi, a isto kao što sam rekao Tebi, to važi i za sve ostale, dakle, da li će biti pametni, to će im se meriti po onome kako oni sami mere.

Po čemu to pominjem Tvoju pamet kada kažem: da li ćeš biti pametan, to će Ti se meriti po onome kako Ti meriš?

To gde ga Hrišćani smeštaju, to je ono što Ti vidiš. Svako ima pravo, kao i Ti, da smešta Boga gde poželi, a isto kao što sam rekao Tebi, to važi i za sve ostale, dakle, da li će biti pametni, to će im se meriti po onome kako oni sami mere.

Pazi, ja razlikujem Boga od Boga tvorca. E hrišćani su uvek Boga tvorca smeštali u tamne ćoškove nauke i to je lako i dokazati. Znači nije to moja pravo, već istina.
A ovo oko pameti, priznajem da sam se malo ostrašćeno zatrčao, sada sam video da nisi zlonameran. Izvini.

Pazi, ja razlikujem Boga od Boga tvorca. E hrišćani su uvek Boga tvorca smeštali u tamne ćoškove nauke i to je lako i dokazati. Znači nije to moja pravo, već istina.
A ovo oko pameti, priznajem da sam se malo ostrašćeno zatrčao, sada sam video da nisi zlonameran. Izvini.

U redu, istina je da su neki, koji su se deklarisali kao Hrišćani, smeštali Boga u tamne ćoškove nauke, a da li je istina da je Bog u tamnim ćoškovima nauke, ili je istina da Bog je u najsvetlijim predelima nauke?

Da, ukoliko mi kaže da to nije saznala od komšije Milojka koji je to zaključio zato što ga probada u krstima, nego je pročitala članak onih ljudi kojima je klimatologija specijalnost i koji ne daju rekla-kazala procene, već procene na osnovu nekih naučnih činjenica.

Eto, klimatologija, koliko su tačne procene klimatologa(ne one od danas do sutra), koliko se čovek može pouzdati u takve procene i predviđanja?
I sada zamisli kosmos, i šta predstavlja klima na Zemlji spram celog univerzuma, i zamisli koliko su onda tačne procene, koje se odnose na univerzum?

Back