Ateizam-ubedjenje?

Pa sta ima da ti objasnjavam!? ...zar nije ocigledno, sve ukazuje da je planeta stara svega 6000god., to ne ide u prilog evolucionizma.
kako da ne. a srbi su najstariji narod na svetu. prvo je bog stvorio srbe a tek onda adama i evu.

Lepenski Vir (Лепенски Вир, Lepen Whirl) is an important Mesolithic archaeological site located in Serbia in the central Balkan peninsula. It consists of one large settlement with around ten satellite villages. The evidence suggests the first human presence in the locality around 7000 BC with the culture reaching its peak between 5300 BC and 4800 BC.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lepenski_Vir

verovati da je planeta stara 6000 god, je kao verovati da sve bolesti izazivaju demoni, a ne virusi i bakterije, autoimune bolesti i sl. verovati da je isus lecio isterivanjem demona.

znaci civilizacija lepenskog vira je starija samo 3000 god. od cele planete :zper:

kako smo svedoci,ovde na ovom forumu ima vishe ateista nego vernika..pitam se zasto je to tako...Ja znam zasto verujem i u sta verujem i ne trudim se preterano da ubedjujem nekoga u ispravnost toga...Ali na pdf religija ima mnogo nazovi ateista koji se iz sve snage trude da nam "objasne" kako smo u zabludi i kako smo izmanipulisani....pitanje za ateiste:da li vi to ljudi niste sigurni u to u sta (ne)verujete ili je nesto drugo u pitanju?kako lepo neko rece:ja kad bi video pdf "bezboznici" ne bi ni probao da ga otvorim a kamo li da ucestvujem u njemu...molim prisutne da objasne ovaj,po meni,fenomen...:dontunderstand:

Kako reče jedan pametan čovek: Ateist i vernik se ne razlikuju, oni su samo različite strane iste medalje. Skeptik je suprotnost oboma.
Mislim da je u pravu, posebno kad vidim sa koliko nepopustljivosti većina zastupa svoje stavove.

Verujem da je za coveka bolje da veruje u nesto. Poznajem jednog decka koji se izjasnjava kao ateista, taj se u zivotu nije ciomao ni oko cega, imao je uvak novac za sta je hteo, do podne krzeo sebe od podne ceo svet. Nisi mogao sa njim da zapocnes ikakvu temu a da on ne prevrne ocima, sve ga nervira. Ne znam za ostale ateiste, ali sve ih zamisljam tako, ispravite me ako gresim.

Poznajem jednog decka koji se izjasnjava kao ateista, taj se u zivotu nije ciomao ni oko cega, imao je uvak novac za sta je hteo, do podne krzeo sebe od podne ceo svet. Nisi mogao sa njim da zapocnes ikakvu temu a da on ne prevrne ocima, sve ga nervira. Ne znam za ostale ateiste, ali sve ih zamisljam tako, ispravite me ako gresim.
Čuo sam za jednog vernika čija je vera bila toliko jaka da je zakucao avion pun nedužnih ljudi u neku zgradu. Ne znam za ostale vernike, ali ja sve ih zamišljam tako.

Ispravite me ako grešim. :p

P.S. Nadam se da nije potrebno da stavim sarkazam tagove iznad gornjeg teksta.

Poslednja izmena:
Verujem da je za coveka bolje da veruje u nesto. Poznajem jednog decka koji se izjasnjava kao ateista, taj se u zivotu nije ciomao ni oko cega, imao je uvak novac za sta je hteo, do podne krzeo sebe od podne ceo svet. Nisi mogao sa njim da zapocnes ikakvu temu a da on ne prevrne ocima, sve ga nervira. Ne znam za ostale ateiste, ali sve ih zamisljam tako, ispravite me ako gresim.

Ima gomila vernika,koji mrze sve oko sebe,ne podnose ako je neko uspeo u zivotu,odmah je lopov,nikome nista ne cine,samo svoje d*pe gledaju,ali ne rade na Crveno slovo i to ih cini velikim vernicima!
Ne mozes generalizovati sve na crno i belo,jer imam priliku da poznajem adventiste,koji su divni ljudi,znam i katolike koji su mnogo bolji od nazovi pravoslavaca,kojim je jedini cilj kod koga ce ici na Slavu i na sahranu,da se najedu!Sto ne znaci da medju pravoslavcima nema dobrih ljudi,to nisam rekla!Veroispovest,kao i ateizam je intimna stvar,ali ne cini vera nekog automatski dobrim i obrazovanim covekom!
Ako je neko muslimanske veroispovesti,to ne znaci automatski da je terorista!Ili katolika da je nacista!E,isto tako,ako je neko porodicnim nasledjem pravoslavac,to ne znaci da je on automtski divan,miroljubiv i covek pun ljubavi!
Tvoja logika se svodi na onu sovinisticku:"Sve su zene iste!"To izjavljuje samo nesiguran i nekarakteran muskarac!

Ima gomila vernika,koji mrze sve oko sebe,ne podnose ako je neko uspeo u zivotu,odmah je lopov,nikome nista ne cine,samo svoje d*pe gledaju,ali ne rade na Crveno slovo i to ih cini velikim vernicima!
Ne mozes generalizovati sve na crno i belo,jer imam priliku da poznajem adventiste,koji su divni ljudi,znam i katolike koji su mnogo bolji od nazovi pravoslavaca,kojim je jedini cilj kod koga ce ici na Slavu i na sahranu,da se najedu!Sto ne znaci da medju pravoslavcima nema dobrih ljudi,to nisam rekla!Veroispovest,kao i ateizam je intimna stvar,ali ne cini vera nekog automatski dobrim i obrazovanim covekom!
Ako je neko muslimanske veroispovesti,to ne znaci automatski da je terorista!Ili katolika da je nacista!E,isto tako,ako je neko porodicnim nasledjem pravoslavac,to ne znaci da je on automtski divan,miroljubiv i covek pun ljubavi!
Tvoja logika se svodi na onu sovinisticku:"Sve su zene iste!"To izjavljuje samo nesiguran i nekarakteran muskarac!

Vazno da si ti napljuvala pravoslavce

Vazno da si ti napljuvala pravoslavce

Po cemu sam ja napljuvala pravoslavce?
Meni je sasvim svejedno da li je neko vernik ili nije,i nemam tu barijeru da se ne druzim sa nekim ko je muslimanske veroispovesti,cak mi je strina muslimanka,i ne deklarisem ljude sta su po zvanju,vec KAKVI SU LJUDI!
Licna je stvar veroispovest,tako da mi postovanje ili gnusanje ne izaziva sta je ko po nacionalnosti,veroispovesti ili zvanju,vec ponasanje,vaspitanje-nevaspitanje,humanost-bezosecajnost....

Po cemu sam ja napljuvala pravoslavce?
Meni je sasvim svejedno da li je neko vernik ili nije,i nemam tu barijeru da se ne druzim sa nekim ko je muslimanske veroispovesti,cak mi je strina muslimanka,i ne deklarisem ljude sta su po zvanju,vec KAKVI SU LJUDI!
Licna je stvar veroispovest,tako da mi postovanje ili gnusanje ne izaziva sta je ko po nacionalnosti,veroispovesti ili zvanju,vec ponasanje,vaspitanje-nevaspitanje,humanost-bezosecajnost....

Svaki ti post odise tolerancijom i dubokim postovanjem prema neistomisljenicima.Stvarno ne znam sta mi bi da napisem nesto onako

Čuo sam za jednog vernika čija je vera bila toliko jaka da je zakucao avion pun nedužnih ljudi u neku zgradu. Ne znam za ostale vernike, ali ja sve ih zamišljam tako.

Ispravite me ako grešim. :p

P.S. Nadam se da nije potrebno da stavim sarkazam tagove iznad gornjeg teksta.

To je vec fatanizam, prava vera, pogotovo pravoslavna je nesto drugo. Ja verujem u Boga, ali nikada ne bih ubila nekog bilo da je moje ili druge vere, da bih pokazala koliko čvrsto verujem.

Sa ovim bih mogla da se slozim, jer ima istine. Sta ces, ima nas raznih.

Sv. Jovana Zlatousti :
"Nepismen i pismen covjek gledaju istim ocima slova. Ali, dok nepismen iz slova razaznaje samo gomilu znakova, dotle pismen iz njih izvlaci logicno iskazanu misao. Tim istim ocima promatraju i vjernik i nevjernik."

Prvi gutljaj iz čaše zvane "prirodna nauka" napravi te ateistom - ali na dnu čaše čekaće te Bog.
Werner Heisenberg

Po ovome ispade da moras biti clan MENSE ili dio NASA-inog tima da bi spoznao Boga.
Ocajno...

Nije Bog toliko tajanstven... Omogucio nam je da i sto vidimo casu sa vodom da spoznamo Boga koji "drzi casu" a ne da moramo ispiti sve da bi saznali nesto o Njemu.

Lose... (ne kazem tebi Liv, nego Heisenbergu. :) )

Hajzenberg je bio pametan čovek, ali me čudi da nije primetio da se niko nije ni približio "dnu čaše zvane prirodna nauka"....

Što više pijemo - dno je sve dalje, a s njim i svi bogovi...

pa nije dno dalje,nego nam se "otvaraju novi horizonti":lol:

Po ovome ispade da moras biti clan MENSE ili dio NASA-inog tima da bi spoznao Boga.
Ocajno...

Nije Bog toliko tajanstven... Omogucio nam je da i sto vidimo casu sa vodom da spoznamo Boga koji "drzi casu" a ne da moramo ispiti sve da bi saznali nesto o Njemu.

Lose... (ne kazem tebi Liv, nego Heisenbergu. :) )

Covek je rekao,pa ko razume shvatice! Da na tren naucnici pomishljaju kako im ne treba Bog da bi objasnili svet,ali kad se udube u dalja istrazivanja shvate da ima previse toga sto ne mogu da objasne.
Citat se odnosi na one koji su pocevsi da izucavaju prirodne nauke sebe nazvali ateistima.Ne odnosi se na one koji veruju u Boga.
Ti si taj koji propovedas da je Bozje naredjenje uci! Zasto ti smeta sto je naucnik,nobelovac,primetio da postoji Bog?Verovatno nije bio musliman:think:

Naravno da kazes meni,ja sam citirala...a Hajzenberg je umro.

Back