White Rabbit
Primećen član
- Poruka
- 713
Istina je da se većina ateista u suštini više bori protiv manifestacije vere u obliku organizovanih religija, koje usmeravaju i iskorišćavaju tu ljudsku veru u nepostojeće, ali to ni najmanje ne umanjuje činjenicu da bi svet bez istih bio mnogo bolje mesto i da tu bitku treba isterati do kraja.
Ja znam da to zvuči okrutno, (kao nekome ko hoda uz štaku oteti tu štaku) - ali to je neophodno da bi dotični shvatio da ga štaka samo usporava jer nije sakat, a bez nje može savršeno ispravno da hoda.
Ovaj tvoj post se odnosi na sve Vere i Religije (ukljucujuci i sekte i kultove) tako da je irelevantno da li sam ja Pravoslavne Vere a ti ne tj to bi onda bila razlika u misljenju. Ovde se radi o "dobrom delu" za covecanstvo tako sto ce mu se oduzeti stake posto su im noge navodno zdrave (ali um je navodno osakacen).
wikipedia:Elitism may also refer to situations in which an elite individual assumes special privileges and responsibilities in the hope that this arrangement will benefit humanity or themselves