Kamael
Buduća legenda
- Poruka
- 40.857
To su fanatici koji u potpunosti iskljucuju zapadnu astrologiju. Ima ih desetak u Srbiji, puno filozofije i nekakvih mudrosti a gotovo nikakvih prognoza.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Astrologija je sistem predikcije i ako tradicionalisti ovo nisu u stanju da daju, onda to mozda i nije astrologija.
btw, osobe sa aflikovanim Neptunom ne bi trebalo da se bave ovom materijom
Svi vi koji proucavate tradicionalnu ste isti, napadate kao iz topa
To su fanatici koji u potpunosti iskljucuju zapadnu astrologiju. Ima ih desetak u Srbiji, puno filozofije i nekakvih mudrosti a gotovo nikakvih prognoza.
Aspekti sporijih tela koji kace generacije isto deluju. Neki fenomeni su karakteristicni za odredjene generacije, grupe, osobe na odredjenom podneblju. Razmisli prvo sta ces odgovoriti pre nego sto odgovoris. Svi vi koji proucavate tradicionalnu ste isti, napadate kao iz topa.
Vidim da si se naostrila i necu ti smetati, napisao sam svoje misljenje, ova tema me ne zanima da bih pisao a jos manje da se teram sa tobom.
Nadam se da nisi Natasa koja se bavi tradicionalnom. Mozda je i podsvesno kopiras pa odatle taj pseudonim.
Eto, i ja da se usaglasim sa Kamaelom oko nečega.
Sasvim je tačno da aflikovan Neptun donosi lošu racionalizaciju i vuče u dogmatiku kakva se retko kada može videti kod ljudi koji lutaju između astrologije, ali i ostalih nazovi ezoterijskih manifesta, gde nikada neće postojati ma kakav zaključak ili kvalitetna definicija jer sve je u magli, lako iščezne i teško može da se kvalitetno proslavi. Zato je veoma negativan za bavljenje astrologijom generalno, jer vuče unazad, vuče u dogmu, a samo može da se proslavi kroz precizno istraživanje, što veoma zavisi od pozicije Merkura. Ovakvu poziciju samo i isključivo samo Merkur može da spasi i ukaže na ono što bi generalno stanovništvo nazvalo ''pravi put''.
Nažalost, okrutnost astrologije se ogleda i u činjenici da nije svakome suđeno da zaista spozna pravi put i uspešno ovlada stvarima za koje se interesuje zbog blokada i uverenja koja su često dogmatika.
Isti je slučaj i sa nekim religijama koje se dogmatično drže određenih uverenja, kao u primerima sa abortusima ili zabranama abortusa, ili principa u kojim se postavlja da žena kuva, a muškarac kopa naftu. Takve stvari su u današnje vreme ne samo komedija, već i veoma uvredljivi za veliki broj ljudi, a smisao tradicionalne astrologije upravo vuče svoje korene i definicije iz perioda kada je jedna rečenica dovoljna da se ''spali veštica'', tako da zaista ne znam zašto bi se bilo ko vezivao za tradicionalnu astrologiju, a još manje pokušavao tako jako da je prikaže u što boljem svetlu kada je mnogim astrolozima koji su uzeli papir i olovku u svoje ruke sasvim jasno da TA ima ogromne mane.
Iskreno, nikada ne razdvajam koncept tradicionalne i moderne, za mene je to sve isto i smisao je jednog progresa koji se dešava više milenijuma. Smatrati drugačije ne samo da je pogrešno, već je i nedokazivo.
To je moje mišljenje po pitanju tradicionalne astrologije koja je po mnogim definicijama i ulogama odavno prevaziđena, a čiji su direktni ''naslednici'' u moderno vreme ''vedske'' astrologije, nastale s kraja 1980ih, počeli da vrše jednačenje pozicija sazvežđa sa pozicijama zodijaka, čineći tako da znak Device zauzme tri polja. To je žalosno.
To je moje mišljenje po pitanju tradicionalne astrologije koja je po mnogim definicijama i ulogama odavno prevaziđena
VaziPotpuno netačno.
Kako mislis prevazidjena je? Kad se na njoj baziraju svi postulati moderne? U kom je onda smislu prevazidjena?
U pravu si
Ovo je samo i isključivo tvoje lično mišljenje i kao takvo je samo tvoje lično mišjenje koje ničim ne doprinosi kvalitetu ove teme. stoga ovakvim postovima nije mesto na temi, tako da ću te zamoliti da, ukoliko nemaš ničim da doprineseš, osim svog ličnog mišljenja ili stava, ih i ne spamuješ.
Hvala.
Kako mislis prevazidjena je? Kad se na njoj baziraju svi postulati moderne? U kom je onda smislu prevazidjena?
I te kako doprinosi kvalitetu teme s obzirom da tradicionalna astrologija u mnogo čemu ima velike mane koje je uvek potrebno istražiti i izučiti.
Ništa nije samo crno ili belo. To što si ti isključivo opredeljena na TA je samo tvoja i lično tvoja odluka, a ne neka vrsta činjeničnog stanja ili svete istine tako da me zaista ne interesuje tvoje mišljenje o astrologiji što sam uveliko naglasio, a mogu reći da nisam jedini ovde koji tako misli.
Dokle god budeš napadala modernu astrologiju očekuj da će ti biti uzvraćeno istom merom od strane pravih astrologa. Pozdrav i svako dobro želim.
Ajoj ljudi niko vam ne brani da imate mišljenje i stav kakav god da je ali dajte se informisati, u vremenu u kom živimo bar to nije problem.
Prvi astrološki spisi potiču iz Vavilona hiljadu i kusur godina pre Hrista. Kakva crna 1500-a i ostalo.
Vedska astrologija je stara vekovima, kao i tradicionalna zapadna.
Moderna astrologija je nastala u prošlom veku.