Astrologija i spiritualni razvoj

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zato se kaže da se đavo dušama hrani.
U filmu Revolver imaš rečenicu
''On živi u glavi svakoga od ovih ljudi. Ali ako pokušaš da ih oslobodiš, oni će te
ubiti da bi zaštitili njega. Zato što misle da su oni On.''
Istorija potvrđuje - Mesije stradaju.

a ima isto tako u filmu terminator recenica...i u filmu šanžer..meta 1 i 2 i guns 4...

mja52e.gif

sorry morao sam..

:heart: ...može, evo i tebi onda nesto malo njeznije od toga...nesto sto je malo vise
:) ...Ne trebas ukljucivati nikakave vijuge.... obogaćuje dusu i rastače ego na mnogo jednostavniji nacin...Pogotovo kada nam je drugi neko to ovako velikodusno poklonio...da ne moramo uvijek sami zaranjati unutar sebe.

Poslednja izmena:
''Vi verujete u horoskope, verujete u potpunu zavisnost svoju u odnosu
na raspored planeta. To verovanje je postignuto uz pomoć mehanizama
tamnih sila. Ona, ta vera, usporava vreme svetloj paraleli, dajući priliku tamnoj
da krene napred i poveća svoju vrednost. Ta vera vas odvlači od spoznaje
Istine, suštine svog života zemaljskog. Ispitaj pomno. Razmisli – čoveka je
sazdao Bog, po slici i prilici svojoj. Čoveku je data najveća sloboda – sloboda
izbora između tamnog i svetlog. Čoveku je data Duša. Sve vidljivo je
potčinjeno čoveku, i on, čovek, slobodan je čak i u pogledu Boga – voleti ga ili
ne. Niko i ništa ne može upravljati čovekom mimo njegove volje. Bog želi
ljubav čovekovu kao odgovor na svoju ljubav, ali Bog želi ljubav slobodnog
čoveka, savršenog i nalik sebi.
Bog je stvorio sve vidljivo, uključujući i planete. One služe za
obezbeđenje reda i harmonije svega živog: biljaka, životinjskog sveta...
Pomažu ljudskom telu, ali apsolutno ne vladaju Dušom i razumom čovekovim.
Ne upravljaju one čovekom, već čovek kroz svoju podsvest stavlja u pokret
sve planete.

Pri izradi horoskopa pre svega treba uzeti u obzir osnovne veličine –
nivo trenutne svesti čovekove, snagu volje i duha njegovog, stremljenja Duše i
meru njenog učešća u trenutku današnjeg postojanja.
Povoljne i nepovoljne dane, magnetske oluje, visok i nizak pritisak, lako
pobeđuju one – volja i svest. ''

Anastasija

Ranije sam pominjala Gurđijeva i njegovu tvrdnju da se horoskop ne odnosi
na ličnost, već na suštinu/dušu čoveka. Iz čega proizilazi da ukoliko reagujem
po navikama, iz ega ili iz mode, a ne iz svoje suštine, planetarni uticaji neće
moći da dopru do mene. Da bi čovek uopšte mogao da dospe pod uticaje
planeta potreban je dugogodišnji rad na sebi. Do tada, čoveku se sve dešava
slučajno. Odakle te ''slučajnosti'' dolaze, objašnjava Anastasija.
Proizilazi da Čovek upravlja planetama, svesno ili nesvesno.
Kada se to kroz podsvest čini, nama izgleda kao niz slučajnosti.
A kako bi izgledalo svesno planetama upravljati i sam mogućnosti stvarati?
Šta bi čovek trebao da bude da bi mu tako nešto bilo moguće?

Čovek je sve, i sve je čovek, u ovom našem univerzumu. Mi smo ogledalo svega oko nas, kao što je i sve ogledalo nas. Pa tako i te planete.

A takođe jesmo u vezi i sprezi sa svim, pa i najudaljenijim česticama, jer smo svi nekada bili veoma bliski, sažmeti u trenutku praska. Bili smo dakle jako blizu i bliski.

Delovi nas su se udaljili, ali nauka kaže da utičemo i dalje jedni na druge, iako je to nama u našoj realnosti teško da zamislimo.

Puls je glavni princip, on ima plus i minus, kao što i svaki proces i sve ima plus i minus. Kao što se širimo, tako ćemo jednog dana početi da se skupljamo. Puls.

Tako i taj tzv. bog, tj. neka duhovna slika celog tog procesa (neki zovu bog, ovo sve, pa je tako lakše oslovljavati, ali sveopštost je meni približniji termin) ima svoj puls. Ima plus i minus. Ima dva kraja, jer on je mi, mi smo on, mi smo to sve. Ciklusi idu u beskonačnom loopu. Ali bog ima svoj opozit, bez koga ne može da postoji, a to je taj tzv. đavo. Koji nije uopšte nešto loše, već samo suprotan proces nas samih. Tj. taj upijajući (minus) tzv. ženski princip. Slažemo se da bez ženskog principa (materice i tučka koji upija) ne bi bilo života (bar u ovom obliku kakvom mi znamo)... Pa onda... Da li je taj deo boga, tj. sveopštosti, tj. nas loš? Ja mislim da nije.

Astrologija je samo analiza i poslatranje svega oko sebe, kao ogledala nas samih.

A to može da se radi sa svim oko sebe, ne samo planetama...

Takođe mislim da ego nije samo Sunce, već i on ima svoj plus i minus, tj. Mesec. U evolutivnoj astrologiji, Mesec je ego, jer ego se menja, nije fiksan kao Sunce, i pokazuje naše navike, sebične ušuškanosti, ono što nas radi, gde volimo sebi da ugađamo. Kako smo kroz beskonačno mnogo paralelnih života navikli da živimo, jer navike smo mi, tj. naš ego, naš ego je skup naših navika. A to nije SUnce, nego Mesec.

U ovom životu formira se sadašnji ego, koji simboliše Mesec u karti, ali južni i severni čvor govore o prošlim i budućim egoima koji ćemo biti i koji smo bili. Skup naših navika i uspomena na topli dom, na naše najmilije... Ono što nas dira... Sebično čuvamo... Ego...

U ovom životu se formira sadašnji identitet, i svest o sebi, i ono što želimo da dostignemo, ali ne bez uticaja koje nosimo u svojoj bazi podataka, a to je Mesec... A na duže staze Uran.

Tako da mislim da i naš ego ima plus i minus... Sunce i mesec. Nijedno nije loše, i jedno bez drugoga ne može...

Još da dodam, postoji bog, i boginja, kao taj plus, i minus. I ta satanizovana ženska, minus strana... Đavo je u stvari ženska strana. Jer je taj princip, minusa, satanizovan. Introvertni proces... ALi bez njega nema ničega. Sve u sebi što smo satanizovali, je u stvari vitalni deo nas. Naše emocije, naš ego itd. tj. upijajući, halapljivi deo našeg ega. Ne ovaj ekstrovertni, muški, ekspresivni, već ženski, onaj koji privlači... Koji je označen kao pasivna agresija, kao manipulativan (što je sve prirodno i ok, i lepo, ali satanizovano).

Poslednja izmena:
Jesi, ti si odlučio, makar i na nesvesnom nivou. I ta se tvoja odlika potvrđuje.

Ja nisam odlucio kakvi ce da budu zakoni fizike i realnosti :mrgreen: tako da tu nisu u pravu. Odluka je ljudski motiv, ne spiritualni.

O svojim stavovima kada govoriš, razumem te. Kada se suprotstavljaš mojim stavovima,
ništa ne razumem i sa naporom redove čitam. To je zato što se protiviš nečemu što i nisu
moja razmišljanja
, niti sa njima veze imam.

To je nelogicno na vise nivoa.

Prvo, ja tvoje stavove ne znam niti poznajem niti su mi bitna jer ti astrolosko znanje ne posedujes.
Drugo, tvoji stavovi jesu tvoja razmisljanja, tu ne vidim kako mozes reci da nisu.
Trece, ja pricam onako kako jeste, ne onako kako bih voleo da bude, ne onako kako prizeljkujem da bi moglo biti niti onako kako nekom(e) drugom odgovara da objasnim.

Problem ako i nastaje, on je iskljucivo zbog toga sto t neke pojmove uzimas zdravo za gotovo, kao sto su Spiritualnost, Dusha itd i dolazis sa vec predodredjene tacke i predodredjene perspektive.
Moja lokacija je takva da ja vidim tvoju perspektivu, ali za mene ona nije nista drugo do potreba koja proizilazi vise iz straha pre nego li znanja.

Predubeđenja imaš ne znam na šta bi ličilo
da krenem u raspravu gde ću ih negirati.

Mislim da nisi u poziciji da govoris o predubedjenjima oko astrologije u kontekstu duhovnog jer kredibilitet, odnosno znanje, odnosno razumevanje astroloskog ne posedujes. To se vidi na kontu tvojih izrecenih stavova.

Ti se slobodno mozes protiviti svemu sto pisem ili samo nekim delovima, ali to ni u kakvom momentu me umanjuje fatalizam koji je sveprisutan. Takoreci, tvoj problem ne lezi u tome sto ja pisem, vec iskljucivo u odbijanju da prihvatis fatalizam kao opciju jer iz straha tragas za duhovnim slobodnim koji je sa najobicnije filozofske tacke nedostizan ljudskom bicu.

Moj stav jeste takav da predubedjenje da je dusha ovakva ili onakva, te da covek ima slobodnu volju u stvari predstavljaju covekovu egopatiju sacinjenu od strahova od smrti, nestanka, apstrakta, nelogicnosti itd. Sto je meni potpuno nebitno.

Koliko dimenzija krug ima?

Krug ima jednu dimenziju jer predstavlja ujedinjenje. S druge strane, o Krugu nisam pisao u bukvalnom, vec u metaforickom smislu. U realnom stanju se radi o spirali vise nego li o krugu.

Mislim da nema. Ogledalo smo mi...

Jer mi u ogledalu vidimo ono što smo mi. Tj. svačije ogledalo je različito. I zavisi šta mi očekujemo od ogledala, tj. od sebe.
I tako ja ocekujem da u ogledalu vidim osmeh, a ono se ocekivanje prikazuje?

Umesto da ocekujem, osmehnem se I eto osmeha I tamo.

Sutra cu nesto opsirnije odgovoriti. Sada nabadam na telefoncicu..
Nisam razumela sta je Sunce a sta Mesec? Odnosno u kom smislu su opozit.

Pa, da, to i kažem... Osmeh jer si to ti, u ogledalu.

Sunce je u astrologiji, muški ekstrovertan arhetip, i mnogi ga uzimaju kao ego. Mesec je ženski, introvertan princip. Ono energija teče od plusa ka munusu, i nema kruženja bez oba pola.
Minus usisava, upija, plus isijava, izbacuje (zamisli seksualni odnos, i biće ti jasno)... Ali ja mislim da je kao i sve ostalo i ego podeljen na dva pola, tj. ima svoj puls, plus i minus.

Mislim u procesu pulsa, imaš plus deo, iskakanje, i vraćanje, minus. Osnovni princip u svemu. Pa onda i ego ima taj svoj plus i minus. Kao i sve tj. muški i ženski pol. Jer bez toga ne postoji, jer nema kruženja energije bez polnosti, bez plus i minus kraja.

Jedne večeri, kad budu dozvolili vremenski uslovi, priredite sebi
noćenje pod zvezdanim nebom. Postelju je pri tom neophodno napraviti
nedaleko od žbunova malina, jagoda, ili pored nasada žitarica. Treba da
budete sami. Ležeći na postelji licem ka zvezdanom nebu, ne treba odmah
zatvoriti oči. Pogledom i mišlju prošetajte po kosmičkim telima. Ne naprežite
se misleći o njima. Misao treba da bude laka i slobodna. U početku, pokušajte
da mislite o najvidljivijim nebeskim telima, potom možete da promaštate o
skrivenom u sebi, o bliskim vam ljudima, o onima, kojima želite dobro. Ne
pokušavajte čak ni da pomislite u tom trenutku o osveti, ili da poželite ma
kome zlo. Rezultat može biti po vas veoma nepovoljan. Takav jednostavan
postupak će oživeti neke, iz mnoštva uspavanih u vašem mozgu ćelija, čija se
većina čak i ne probudi za ceo ljudski život. Kosmičke Sile će biti sa vama i
pomoći će da dostignete utelovljenje najnezamislivijih svetlih snevanja, da
nađete duševni mir, ostvarite dobre odnose sa bliskima, povećavajući ili
izazivajući njihovu ljubav prema vama. Ovaj postupak je veoma korisno
sprovoditi nekoliko puta. Daje rezultate samo na mestima vaše postojane
veze sa biljnim svetom. I to ćete sami osetiti već ujutro. Osobito je važno da
sprovodite ovaj postupak svaki put pred svoj rođendan. Dugo je, a i nema
nikakve svrhe pojašnjavati sada, kako deluje ovaj mehanizam. U deo
tumačenja nećeš poverovati, a deo nećeš razumeti. Mnogo će se lakše i
kraće o tome razgovarati sa onima, koji su već okušali i osetili njegovo
delovanje na sebi, jer će tada dobijeno i provereno obaveštenje doprineti
primanju sledećeg.

Anastasija

Pa, da, to i kažem... Osmeh jer si to ti, u ogledalu.

Sunce je u astrologiji, muški ekstrovertan arhetip, i mnogi ga uzimaju kao ego. Mesec je ženski, introvertan princip. Ono energija teče od plusa ka munusu, i nema kruženja bez oba pola.
Minus usisava, upija, plus isijava, izbacuje (zamisli seksualni odnos, i biće ti jasno)... Ali ja mislim da je kao i sve ostalo i ego podeljen na dva pola, tj. ima svoj puls, plus i minus.

Mislim u procesu pulsa, imaš plus deo, iskakanje, i vraćanje, minus. Osnovni princip u svemu. Pa onda i ego ima taj svoj plus i minus. Kao i sve tj. muški i ženski pol. Jer bez toga ne postoji, jer nema kruženja energije bez polnosti, bez plus i minus kraja.
Interesantna mi je ideja da su S|unce i Mesec suprotnosti.

Vražja sila odsvud oklopila;
da je igđe brata u svijetu
da požali, ka da bi pomoga.
Pomrčina nada mnom caruje,
mjesec mi je sunce zastupio.
Uh, što mislim, kud sam zaplivao?
Gorski vijenac

Mesec može da vlada samo u tami, u neznanju. U mraku, on čak nekako i svetli.
Ali ne svetli od sebe, već je samo odraz svetlosti koja od Sunca dolazi.
Zato mi se ne slaže da su to dve suprotnosti Ega. Ego je u mnogome Mesecu
nalik. Sama naša suština nalikuje Suncu.
Suština je samodovoljna. Ego neprestano potvrde traži.
Suština je inteligentna. Ego samo napamet naučeno može da ponavlja.
Suština je izvor energije, života. Ego od te energije zavisi. I baš kao Mesec,
samo može biti odraz svetlosti koja od suštine dolazi.

Interesantna mi je ideja da su S|unce i Mesec suprotnosti.

Vražja sila odsvud oklopila;
da je igđe brata u svijetu
da požali, ka da bi pomoga.
Pomrčina nada mnom caruje,
mjesec mi je sunce zastupio.
Uh, što mislim, kud sam zaplivao?
Gorski vijenac

Mesec može da vlada samo u tami, u neznanju. U mraku, on čak nekako i svetli.
Ali ne svetli od sebe, već je samo odraz svetlosti koja od Sunca dolazi.
Zato mi se ne slaže da su to dve suprotnosti Ega. Ego je u mnogome Mesecu
nalik. Sama naša suština nalikuje Suncu.
Suština je samodovoljna. Ego neprestano potvrde traži.
Suština je inteligentna. Ego samo napamet naučeno može da ponavlja.
Suština je izvor energije, života. Ego od te energije zavisi. I baš kao Mesec,
samo može biti odraz svetlosti koja od suštine dolazi.

Sjajno si ovo rekla, naravno da se slažem da je Mesečeva svetlost samo odraz Sunčeve svetlosti. I da nam je Mesec bliži, i stvara u nama emotivne plime i oseke, baš kao što se ego u današnjem društvu opisuje u negativnom kontekstu, kao nešto što nam je jako blisko, blizu, čvrsto uz nas...

Ne bih baš ego tako loše opisivala.

Ali da, ovo što si napisala se slaže sa učenjem Džefrija (evolutivna astrologija duše), da je ego stalno promenljiv, te da ne može nikako biti Sunce koje predstavlja fiksnu energiju.

Drugi astrolozi, tj. tradicionalna astrologija uzima Sunce kao ego, a Mesec kao neko naše unutrašnje biće, naše emocije koje nas nesvesno nagone...

Ali meni taj opis Meseca njihov zaista više zvuči kao prava sujeta i ego.

Međutim, oni se vode time da je prva serija, tj. Ovan - Mars, i peta, tj. Lav - Sunce, zato što je to neka ekspresivna, agresivna, napadna energija, ego, jer nekako bode oči drugima, gura sebe napred i sl... I kada neko ima naglašeno to, taj bi trebalo da je gord i sujetan, egocentrik... Egoista... Tj. te osobine povezuju sa egom.

Ali ja mislim da tu postoji suptilna razlika, i mislim da je Ovan identitet, nešto sa čim pokušavamo da se identifikujemo. Znači da se okarakterišemo, opredelimo. Kod Marsa nema sivo, nego samo crno ili belo, opredeli se, i time dobijaš svoj identitet, nekako se izdvajaš, diferenciraš iz okoline. Mars je korak napred, njime se izdvajaš od gomile, želiš da budeš prepoznat po nečemu. Želiš nešto da uradiš drugačije od drugih, kako bi se izdvojio, i postao prepoznatljiv.

Mislim da se u ovoj kulturi u kojoj živimo to pogrešno shvata kao sujeta i kao nešto negativno. Ne, prosto je u pitanju opredeljivanje, i stvaranje svog identiteta, imena... Ličnosti... (Jer je preko puta Vaga, dvoje, mi, tu nema ti ili ja, nego mi, par, gubi se identitet. Ovan je nasuprot tome, neko ko želi da se izdvoji iz toga, kao individua, ne želi da bude par, nego da se njegovo ime i osobine znaju.)

Sunce je opet neki razigrani deo nas, slobodan, koji želi svima da pokaže svoj sjaj, svoje talente, želi da zapeva i da nekoga time šarmira, dirne... Da inspiriše, jer Sunce je motivacija, inspiracija... Često je kod ljudi koji imaju taj deo naglašen, ta sloboda malo napadno doživljena od strane ljudi koji nisu vaspitani da budu toliko slobodni, nisu toliko razmaženi i sl.

Pa se i to svodi pod sujetu i nešto negativno.

Mesec kao naš emotivni deo, se retko povezuje sa sebičnim halapljivim negativnim delom ega...

Ego i nije nešto negativno, već prosto skup potreba i navika, emotivnih najviše.

Mesec je u astrologiji ženski princip, emotivni, negativni (u smislu upijajući), Sunce je muški, fizički, pozitivni (u smislu ekspresivni).

Mi živimo u patrijarhatu, i ova astrologija je nastala po patrijarhalnim načelima, tako da treba imati u vidu da je sve to predodređeno patrijarhalnim okvirima. Zato je Sunce nasuprot Mesecu i sl. Sunce je pozitivno, Mesec je negativno, mračno i sl. To su već neki proizvodi toga.

Ali je tačno da smo noću skloniji emotivnim i nekim dubljim razmišljanjima, danju moramo da se bavimo svakodnevnicom... Ne mislim da je ijedno od ta dva negativno u smislu loše, i mračno, tj. ne mislim da je mračno loše... Mrak je dobar, i potreban... I čak ga ima i više (tog "mraka")... I isto kao mrak i svetlost, čine jedno, isto kao vidljivo i nevidljivo čine jedno. Tj. mislim da je egu potrebno i fiksno, i promenljivo, jer bez fiksnog dela, ovaj promenljivi deo ne bi imao šta da upija, niti bi se menjao. Mislim da su egu potrebna oba dela... I tzv. muški, i tzv. ženski. I realni, svakodnevni, svesni, i nerealni, noćni, nesvesni...

Htedoh reći gore (pobegla mi misao), da su Ovan i Lav samo ekspresije tog svesnog dela ega, ekspresivnog dela ega... Dok prema Džefriju Lav predstavlja u stvari samo ekspresiju tog unutrašnjeg bića, tj. ega, tj. Meseca. Onog introvertnog dela nas. Ono kad je ego zadojen (Mesec), onda želimo da se izrazimo, da budemo ekspresivni... Da stvaramo srcem, kreiramo, da cvetamo, nekako sebično, baš nas brigajući za to što se to nekome neće sviđati, jer nam je ego zadojen, i zdravi smo, cvetamo zbog toga što ta energija mora negde da izađe... Da nađe ventil.. A ne zato da bismo tražili potvrdu spolja, sa strane.

Ja nekako vučem na miks ta dva, i mislim da je unutrašnjem egu potrebno emotivno milovanje, u kući, u domu, hrana itd. Mesec. Dok je svesnom Sunčevom delu ega potrebna pažnja spolja, potvrda drugih, i aplauz. Jer Sunce kao ekspresivni deo, odašilje, i čeka da mu se energija vrati, čeka odziv (publike)... Koliko se divite mom sjaju? Ego se time hrani.

Ali Mesečev deo ega se ne hrani time, već može čak postati duboko nesrećan ako mu se ne zadovolje emotivne, introvertne potrebe, tj. potrebe koje zadovoljava u svojoj intimi, tišini, mraku. Kad niko ne gleda...

Ali mislim da su oba dela ega egzistencijalna, i čim jedan nije zadovoljen, onda se dešava negativna manifestacija, u vidu agresije... I sl.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je nerealno da se pomilje Patrijarhalni uticaj ma koje vrste u Astrologiji koja je poprilicno izvagana tako da su to odrednice, a ne nesto sto je muskarac napravio po nekom svom nahodjenju patrijarhalnom...

Niti vidim patrijarhalno/matrijarhalno kao nesto lose. Naprotiv.

Da li mozemo reci da nekome smeta to sto je znak Ovna prvi znak u Astrologiji? z:mrgreen: I to sto je to Muski znak? Ocigledno je neki muskarac to napravio cim je Muskarac prvi... haha. O cemu mi diskutujemo u danasnje vreme...

Inace, ovakav epitet napada i okarakterisanja citavog sistema kao necega sto je muska ruka skrojila pripisujem Xena/Erin kombinacijama, pocev od 2005-2006. godine.

Hahahaha.

Okrivicemo mracni Mesec. Pridje meni tako jedna devojka, inace Skorpija, i pocne pricu o Astrologiji.

"Znam Astrologiju."
"Je l'? Sta ti je najinteresantnije bilo da ucis?"
"Najvise Sunce i Lilith."
"Aha :mrgreen: da, da, nastavi."

I to da razumem, kao Biblija - Lilit, neka skrivena zenka koja napada, kandjica u mushko srce, sve je to fino i kapiram, ali ne kapiram da sebe neko nazove po Algolu, a trebalo bi da zna Astrologiju.

199.jpg

Jedan fin tekst od Sanje Peric : http://sanjaperic.com/2015/04/08/algol-glava-meduze/

Poslednja izmena:
Ja ne kapiram da neko pise o Astrologiji, a nece da procita niti jednu astro-knjigu. z:mrgreen: Cak otvoreno pise da su astro-knjige glupost.

Sednes - naucis - napises - podelis znanje - podelis misljenje koje je potporano znanjem - ne nameces svoje misljenje kao jedino pravo - ne govoris drugima da nesto ne znaju (osim ako to ne pokazu dok pisu gluposti) - imas kulturu bez trunke drskosti - ovo bih rekao da je pravilno.

Sednes - ne naucis - napises - ispljujes najgore - neko ti kaze da nemas pojma - uvredis se - posvadjas sa svima - turas treci red feminizma u sve - rekao bih da to nije pravil(n)o.

Kako nekome moze da padne na pamet da je astrologija Patrijarhalna mi nikada nece biti jasno. I sama definicija Urana je ambivalentna, obestrascena, hladna, van opsega Marsa i Venere... I sad, odjednom, Astrologija je Saturnovska... A Saturn najmanje ceni Astrologiju. z:hm:

Ja ne kapiram da neko pise o Astrologiji, a nece da procita niti jednu astro-knjigu. z:mrgreen: Cak otvoreno pise da su astro-knjige glupost.

Sednes - naucis - napises - podelis znanje - podelis misljenje koje je potporano znanjem - ne nameces svoje misljenje kao jedino pravo - ne govoris drugima da nesto ne znaju (osim ako to ne pokazu dok pisu gluposti) - imas kulturu bez trunke drskosti - ovo bih rekao da je pravilno.

Sednes - ne naucis - napises - ispljujes najgore - neko ti kaze da nemas pojma - uvredis se - posvadjas sa svima - turas treci red feminizma u sve - rekao bih da to nije pravil(n)o.

Kako nekome moze da padne na pamet da je astrologija Patrijarhalna mi nikada nece biti jasno. I sama definicija Urana je ambivalentna, obestrascena, hladna, van opsega Marsa i Venere... I sad, odjednom, Astrologija je Saturnovska... A Saturn najmanje ceni Astrologiju. z:hm:

na temi nije problem astrologija, postavljač je pokušao da poveže astro sa ličnim razvojem... ja sam htela da joj kažem da je dotična anastasija problem. a to ne možeš ti da razumeš, ili bilo ko... ovo što pričam se odnosi na realu, ne na temu.
nju astrologija ne zanima u smislu da želi njom da se bavi.
tako da su odgovori astrološkom terminologijom veći promašaj od teme.
i znam i tvrdim da ona ne misli da je astro glupost.
ako neko i misli, njeegovo pravo...

na temi nije problem astrologija, postavljač je pokušao da poveže astro sa ličnim razvojem... ja sam htela da joj kažem da je dotična anastasija problem. a to ne možeš ti da razumeš, ili bilo ko... ovo što pričam se odnosi na realu, ne na temu.
nju astrologija ne zanima u smislu da želi njom da se bavi.
tako da su odgovori astrološkom terminologijom veći promašaj od teme.
i znam i tvrdim da ona ne misli da je astro glupost.
ako neko i misli, njeegovo pravo...

Kapiram to sve, ali ne ulazim u to vise. Meni je cela ova tema veoma odbojna.

Astrologija je Jupiter i 9. kuća, više znanje.

Ovo je prvi put da cujem da neko Astrologiju definise kroz Jupiter. Veoma zanimljivo. :think:

Ali mi to zaista nema logike. Okej, jesu Merkur u Strelcu odlicni astrolozi, to stoji, jeste da Strelcevi zbog sakupljanja znanja vole i Astrologiju, ali Uran/Skorpija/Psihologija/Intuicija itd mi ima daleko vise smisla, pogotovo kada gledamo da je Uran predstavnik samog Neba, tj. Visine.

Meni je Astrologija dosla preko 11te kuce, Urana i Skorpije.

Back