Astrologija i Antropologija

Ovde je teorija da istina oslobadja i da kada je shvatimo mi vise ni ne zelimo los izbor jer shvatamo da ga cinimo iz nasih greski ...

Ljude ne pokrece znanje, vec motivi. A motivi ne zavise od znanja. Od znjana zavisi sposobnost izbora. A ta saznanja koja nam pruzaju slobodu izbora svi vec imamo. A kada izaberemo ono sto nije dobro, tada gubimo svetlost istine koju smo znali, jer bi nam ta svetlost istine oduzela slobodu izbora kada bismo je stalno bili svesni. Sto vise iskustva u pogresnom izboru imamo, to smo i manje sposobni da istinu razumemo, jer gubimo motiv ljubavi koji nam je neophodan da bismo razumeli ono sto je dobro.

ucili o sebi, i drugima ( prema kojim smo vrsti ljudi imali averziju, o iste se mozda ogresili ) i kroz ta iskustva se duhovno razvijali - Sto je jedini cilj svega.

Sto je nase iskustvo vece, to smo u proseku iskvareniji. Zasto? Zato sto nas izbor ne zavisi od naseg iskustva, vec od naseg htenja. Svaki novi dan donosi nova iskusenja u kojima biramo izmedju dobra i zla. Ako smo danas izabrali zlo, sutra cemo jos lakse.

Pa dobijamo ga BAS ZATO da bismo u takvom i takvom telu, kao pripadnik te i te rase, verske pripadnosti, nacionalnosti spoljne , lepote i li ne lepote il sto bi mnogi nazvali sarmom, koje takvo telo pruza / oduzima mogucnosti doziveli zivot iz posve drugih uglova,

A sto bih ja ucio zivot iz nekog drugog ugla, a ne iz onoga za koji sam napravljen?

Zamisli jednu kravu koja nije zadovoljna mestom pod suncem, vec zeli da leti? Zar to nije najveci greh? Zar nije greh to sto nema ljubavi da pase travu, da daje mleko, itd?

Ista stvar je i kada covek hoce da postane Bog.

Sotona je u edemskom vrtu laskao Evi govoreci dve laži, dva lažna obećanja:

Prvo sotonino obećanje:

"NEĆETE VI UMRETI" (1.Mojsijeva 3,4)

Sotona zbunjuje čoveka pripisujući mu atribute koji su isključivo božanski. Međutim, Bog "koji jedini ima besmrtnost" (1.Timotiju 6,16) darovaće je samo onima koji je traže "trpljenjem dela dobroga". ( Rimljanima 2,7)

Kada bi čovek imao urođenu besmrtnost, tada bi izgubio slobodu izbora, jer ne bi mogao da bira između života i smrti; morao bi večno da živi. Greh bi bio ovekovečen. Međutim, sloboda koju nam je Bog dao je potpuna sloboda, zato što je Božja ljubav prema nama potpuna (5.Mojsijeva 30,19-20). Kako biramo između večnog života i večne smrti?

Birajući ljubav mi biramo princip koji ima smisla da postoji za večnost, zato što je princip ljubavi predviđeni princip opstanka za sve što je Bog stvorio. Birajući greh mi biramo smrt. "Koja duša zgreši, ona će umreti." (Jezekilj 18,20) Bog nema nikakvog razloga da ovekoveči grešan uzorak života; ni u raju, ni u paklu. "Više neće biti nikakve prokletinje." (Otkrivenje 22,3) Nepravedni će izgoreti kao strnjika (Isaija 5,24. Jovan 15,6). Istopiće se kao da su od voska (Psalam 68,2). Oganj će ih pojesti (Otkrivenje 20,9). "I biće kao da ih nikada bilo nije." (Avdija 16.st.) Ceo svemir će biti čist. Samo će na Isusovim rukama ostati ožiljci od rana sa krsta Golgote, kao uspomena na delo Njegove velike ljubavi. I kada ga spaseni budu pitali: "Odakle ti rane na rukama?, odgovoriće: Dobih ih u kući prijatelja svojega." (Zaharije 13,16)

Drugo sotonino obećanje:

"PA ĆETE POSTATI KAO BOGOVI" (1.Mojsijeva 3,5)

Pokušavajući da se izjednači sa Bogom po kvalitetima koje nije posedovao, čovek je izgubio kvalitete po kojima je Bogu bio sličan. Hristos "koji, ako je i bio u obličju Božjemu nije se otimao da se usporedi sa Bogom," dok to pokušava grešan i smrtan čovek (Filibljanima 2,6).

Sto je nase iskustvo vece, to smo u proseku iskvareniji. Zasto? Zato sto nas izbor ne zavisi od naseg iskustva, vec od naseg htenja. Svaki novi dan donosi nova iskusenja u kojima biramo izmedju dobra i zla. Ako smo danas izabrali zlo, sutra cemo jos lakse.

Pa to je vidis tvoje licno misljenje. Moje je da kad imas saznanje ( iskustvo ) bolje znas / ili ako ga nemas - ne znas u sta ulazis, na sta pristajes, sta biras za sebe a htenje koje ti spominjes je hir koji nije razlog izbora produhovljenih vec ljudi primitivnog shvatanja.

A sto bih ja ucio zivot iz nekog drugog ugla, a ne iz onoga za koji sam napravljen?

To nije stvar izbora tipa "a sto bih il ja ne bih" to je proces kroz koji svi prolazimo iz zivota u zivot. Upravo je smisao reinkarnacije menjane tela u kojoj dusa obitava za zadato joj vreme koje ce provesti u sledecem zivotu koliko joj je potrebno da prodje kroz neke lekcije koje ce joj pokazati razlicite zivote koje treba da zivi, bude i slika svog sopstvenog ne prijatelja u proslom zivotu, bude na mestu svojie " zrtve " iz proslog zivota da vidi sta je uradila, da oseti koliko je bola nekome nanela, i da shvati svoju gresku.
A kad bismo zivot gledali samo iz jednoj jedinog ugla ne bismo nista naucili. Npr. bahati smo bezosecajni bogatas koji na najgori nacin koristi, zloupotrebava potcinjene mu radnike, siromasan svet, on se u sledecem ili jednom od narednih zivota stavlja u takav, bedan polozaj radja se u siromasnoj porodici , koja nije imala novca da ga skoluje, radi mizerne poslove, muci se jako za mali novac i za gazdu, sefa ima osobu bas kakav je on bio u proslom zivotu tj.susrece se sa "samim sobom" lice u lice. I tako zivi zivot svojih zrtava iz proslog zivota dok ne oseti to na svojoj sopstvenoj kozi tj. ne prosvetli se!
Eto to je reinkarnacija! Procitaj neku od knjiga B.D.Benedikta npr. " Peti zivot"

Zemlja je jedno cistiliste duse na kojoj se odigrava reinkarnacija,koliko ce jedna osoba napredovati u daljem duhovnom razvoju zavisi od naucenih lekcija iz prijasnjeg zivota.Sto prije shvati svoje greske duh se penje u sledeci nivo ili obratno sve vise tone ako ne nauci lekcije svojih greski.Ako duh napreduje u dobrom smjeru i ispravlja greske napravljene u prijasnjim zivotima rodice se u nekom drugom svjetu u svemiri gdje duhovni napredak veci nego na samoj zemljI,konacni cilj je sjedinjenje sa STVORITELJOM-BOGOM.Reinkarnacija postoji u svim religijima samo se razlicito naziva a put je isti ka BOGU,samo oni koji su cista srca i zdravog duha otvataju vrata ka BOGU.beli:andjeo:

Zemlja je jedno cistiliste duse na kojoj se odigrava reinkarnacija,koliko ce jedna osoba napredovati u daljem duhovnom razvoju zavisi od naucenih lekcija iz prijasnjeg zivota.Sto prije shvati svoje greske duh se penje u sledeci nivo ili obratno sve vise tone ako ne nauci lekcije svojih greski.Ako duh napreduje u dobrom smjeru i ispravlja greske napravljene u prijasnjim zivotima rodice se u nekom drugom svjetu u svemiri gdje duhovni napredak veci nego na samoj zemljI,konacni cilj je sjedinjenje sa STVORITELJOM-BOGOM.Reinkarnacija postoji u svim religijima samo se razlicito naziva a put je isti ka BOGU,samo oni koji su cista srca i zdravog duha otvataju vrata ka BOGU.beli:andjeo:

Predpostavljam potvrdjeno teorijski ali ne i prakticno, a i u skladu sa tememom?

A zasto ne i prakticno,jer sami Tibetanci i Indijci koji su izucavali reinkarnaciju govore o raznim nivojima na kojim se nalaze pojedine duse.Posto je sama tema veoma komlikovana a o njoj bi se moglo beskonacno razgovarati ostacu na ono prijasnje sto sam napisao,u svemu tome svako misljenje je dobro i treba svakoga saslusati.Moj pozdrav tebi prijatelju.(Mi nismo ni svjesni sta sve treba da uradimo da bi nakraju dostigli krajni cilj,malo nas zna pravi uzrok radjanja i umiranja)BELI:andjeo::bye:

Back