- Poruka
- 69.786
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je s teleskopom slikano? Ili nekakav stativ za fotić?
Kakve merdevine, kakav dvogled?Stap kanap merdevine dvogled i digitalni aparat od 3 megapiksela

Obicne merdevine i na stap kanapom privezao najjobicniji dvogled 20x uvecanje a digitalni aparat soni sa 3x optickim zumom i taman namestim skalameriju za slikanje a mesec nestane sa vidika i tako dok ga nisam jednom upecao za slikanjeKakve merdevine, kakav dvogled?
 Imam dosta slika refleksije sunce obaci ali tu je i jezero samo mislim da to nije bas za ovu temu mislim mogu da postavim jednu pa ako nije za temu nek je moderatori izbrisu
 Imam dosta slika refleksije sunce obaci ali tu je i jezero samo mislim da to nije bas za ovu temu mislim mogu da postavim jednu pa ako nije za temu nek je moderatori izbrisuOprosti, ali ja i dalje ne kužim.Obicne merdevine i na stap kanapom privezao najjobicniji dvogled 20x uvecanje a digitalni aparat soni sa 3x optickim zumom i taman namestim skalameriju za slikanje a mesec nestane sa vidika i tako dok ga nisam jednom upecao za slikanjeImam dosta slika refleksije sunce obaci ali tu je i jezero samo mislim da to nije bas za ovu temu mislim mogu da postavim jednu pa ako nije za temu nek je moderatori izbrisu
Na jednu cev dvogleda stavio fotic i klik i to je to najjbitnije je da je sve lepo pricvrsceno kao i fotic i ukljucim automatsko slikanje da nebi ja klikom promenio nestoOprosti, ali ja i dalje ne kužim.
Ja imam doma teleskop, mali, reflektor, od Tasca 114/900. Ali to ima već više od 20 godina. Htio sam se i ja malo baviti astrofotografijom, ali eto nisam, što zbog novaca, što zbog drugih stvari. Poanta je u tome da bih morao kupiti još motor za teleskop, nekakav "prsten" koji se montira na okular teleskopa i fotić koji može odvojiti objektiv od tijela teleskopa. Onda se to tijelo fotića pričvrsti na taj prsten koji je na mjestu okulara od teleskopa.
Tak da mi ovo što ti pričaš nije baš najjasnije, oprosti. Ako si samo stavio fotić na jednu cijev dvogleda, na okular.
I uspiješ tako dobiti oštru sliku? S čime pričvrstiš fotić na dvogled? I to još koji povećava 20 puta? Takav dvogled je teško i u ruci držati dugo jer je velik i težak. To je koji, 20x50? Ili neki drugi?Na jednu cev dvogleda stavio fotic i klik i to je to najjbitnije je da je sve lepo pricvrsceno kao i fotic i ukljucim automatsko slikanje da nebi ja klikom promenio nesto
10x50 wa 367ft/1000 yds to je oznaka dvogleda za obicno drvo vezem kanapima i gumom jos bolje ... druze mislim mozemo pisati i u privatnim porukama da ne miniramo ovaj forum za fotografijeI uspiješ tako dobiti oštru sliku? S čime pričvrstiš fotić na dvogled? I to još koji povećava 20 puta? Takav dvogled je teško i u ruci držati dugo jer je velik i težak. To je koji, 20x50? Ili neki drugi?
Pa koliko ja vidim ovo se zove astrofotografije... A ti si očito uspio ono što malo kome uspije. Zašto ne podijeliti iskustva? Ne vidim gdje je problem10x50 wa 367ft/1000 yds to je oznaka dvogleda za obicno drvo vezem kanapima i gumom jos bolje ... druze mislim mozemo pisati i u privatnim porukama da ne miniramo ovaj forum za fotografije
dobrodošao u klubMeni licno nije problem i da podelim i da pokupim iskustva samo ne znam sta ce na sve to reci ovi sto vode forum ipak je ovde na ovoj stranici tema samo fotografije neba sunca meseca zvezdi oblaka i pojava. A ja bas i nemam neku aparaturu za takve fotografije nego sklepam sta mogu od onog sto imam

Najjbolje slike se sklapaju dan pre promene vremena onda obicno oblaci ludujudobrodošao u klub
koliko vidim ove dve zadnje belocrkvansko jezero i kroz oblake ..dobro si sklepao

Samo stalak i automatsko slikanje mada je i ovako skroz ekstraPogledajte prilog 1105148
Slikano mobilni, ruka mi se trsla kao Luda, tj malo mrdnes I sve sjebes...