Астро - фотографије неба, Сунца, Месеца, звезди, облака и појава

не могу да не цитирам мог оца кад сам купио овај апарат и одбројао оне паре на пакетском одељењу...
''ето ти, сад се сликај с њим... а мог'о си нека кола да купиш...''
Тако и сад, можемо само да се сликамо... нема и за вожњу...

ti imaš već dobro iskustvo a i dslr, zašto ne odeš na onaj sajt gde se fotke prodaju?..imaš gore na lepljivim-temu

mislim, lepo je fotkati za dušu..ali što se ne bi zaradilo + ?

Било је и то нека, као актуелна прича пре пар година...
Неки човек одавде, стварно мајстор, се баци на тај сток.... почео мало по мало, кренуло га и укењало јуначки....
ено тамо, на Istock-у, exclusive contributor ил како већ иде та титула за оне што су доста допринели (читај, доста продали/зарадили) сајту...
како чујем, одлично му иде и добро зарађује... а било је нас пар ту, око њега...
не могу да кажем, истина се трудио и није жалио ни савет ни помоћ, пар њих је кренуло за њим, ено и они радуцкају по мало, капне капне...
А и ја сам се загрејао онда за то... истина, балавандер, ништа као ован нисам знао... ал, пробао сам... па брзо схватио да није то за мене....
Сад нисам баш балавац, али, ем даље ништа много не знам, ем и даље мислим да није то за мене..
Тамо се тражи квалитет, форма, оштрина... дефинисаност....
А моје слике... иду по осећају, не по правилу....
Ако би чак и научио како се те фенси слике праве, све и да почне ко да их купује... изгубио бих ту... вољу за сликањем...
Послао сам тад пар ријава на неке сајтове..
иде као пријемни, пошаљеш пар слика, те они одобре или одбију...
сваки тражи другачије, али, у суштини, хоће да виде идеју, интерпретацију, креативност и све то прилично велико и квалитетно....
а кад се све то испуни.... мени бар, убије суштину због које се и млатим с овим...
нестане тај лични осећај...
зато и не мислим на ту страну... нит умем, нит би ми пријало....
Но, много смо одмакли од теме

зато...

IMG_7470.JPG

IMG_7471.JPG

IMG_7537.JPG

Poslednja izmena:
Утолико већа мајсторија...
свака част....
:klap:

:lol: ... Nikakva majstorija to nije. Windshild bio cisto opran - sve ostalo ... hmmm...:roll: ... u ovakvim momentima mi je zao da nemam bolju opremu - sa ovom malom mojom kamericom ne moze se ta lepota preneti koja se vidi... moze se samo naslutiti i zato
evo za kraj jos dve vatrene :)

IMG_7771.JPG

IMG_7762.JPG

Poslednja izmena:
... ali ova Sanovnikova je posebna...
Подржавам....
Мене невероватно подсећа не неко поподне, овде у Крагујевцу, кад су облаци исто овако, одоздо било подгрејани....
ал, нису моје овако фино испале онда...

Back