Астро - фотографије неба, Сунца, Месеца, звезди, облака и појава

Па, другари.. ево још једне најаве...
Наноћ између 12 и 13 августа имаће којешта забавно да се слика по небу.... опет...
но, да не гњавим ја много...

http://news.yahoo.com/perseid-meteo...all-champion-dazzle-stargazers-153015271.html

пише тамо све лепо, а ако које слово заглави... препричаћемо...
:)

Биће...
Кажу, Борски, Зајечарски и Пиротски округ могу да буду малко заклоњени каквим облацима, али, и не мора да буде баш тако.-.. а остатак мученице ће да буде под ведрим небом...
Сад само још да нађем какав разговор за ноћас... да не причам сам са собом док сликам....

мња... проба и грешка.... срећа те траје целу ноћ..
хехе
Мене не пушта идеја о провереном методу... iso до 200 - 400, осредње заврнута бленда (f5-f8), пар минута експозиције, па корекције према условима....
евентуално неки nd ил поларизациони... тек да се продужи експозиција ако треба....
не верујем да је ма који други метод ефикасан... макар за целоноћно сликање...

tvy-a.jpg

Не бих знао за вас, ал моје синоћно кочење врата је резултирало гледањем у небо...
Ил обрнуто....
У 3 јутрос сам се довукао кући а данас васцели дан зевам... једва сам дочекао да се с посла докотрљам и погледам слике, но...
Ништа ново нисам видео до оног од синоћ на апарату....
ништа од слика...
заправо, има доста голог звезданог неба....овако, видео сам их 15-20 а у кадру ни једна....
све више сумњам да је вечерас тај талог... ал, вечерас ћу из дворишта, па шта буде....
Ви?
Како је ко прошо?

...Беше ведро па се наоблачи.... ал, промуња се без муња....
Имаћу већ по коју сличицу за сутра да се похвалим, а видео сам их пар само, ал јуначких.... ко на... Марфија... опет ни једна од њих у кадру.... али пар неких мрљавих се прокрало....
а ево како су који други то већ остварили...

http://www.space.com/22282-amazing-perseid-meteor-shower-photos-2013.html

Е... Овако је било

...
Мршаво....
па сам зато вечерас пљеснуо Месец... још једном...

и... ипак Сатурн...

о оба заједно...

колико год мојих 200мм дозвољава...

Poslednja izmena:

Back